Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali se moram testirat pred vračanjem iz Italije?

Ali se moram testirat pred vračanjem iz Italije?

Nisem cepljena, za 1 teden grem v Italijo. Za vstop v Italijo bom imela EU-PLF obrazec in EU potrdilo o HAGT testu. Kaj pa ko se bom vračala domov v Slovenijo? Se moram pred odhodom iz Italije še enkrat testirat?

Hvala vam za odgovore, lepo se imejte!

Ni potrebno.

Odgovor na objavo uporabnika
ni obvezno, 24.08.2021 ob 10:47

Ni potrebno.

Kdo je rekel, da ni potrebno? Seveda se mora testirat, zadostuje hitri test, ki velja 48 ur.

Lahki pa tudi tvega in gre čez mejo, res ne kontrolirajo kaj dosti, a necepljeni ne bi radi, da prinese okužbo, sploh pa kakšen lambda sev.

Jonc nepr, 24.08.2021 ob 10:56

Kdo je rekel, da ni potrebno? Seveda se mora testirat, zadostuje hitri test, ki velja 48 ur.

Lahki pa tudi tvega in gre čez mejo, res ne kontrolirajo kaj dosti, a necepljeni ne bi radi, da prinese okužbo, sploh pa kakšen lambda sev.

Jaz pravim , da ni potrebno, ti lahko trdiš drugače, vendar se motiš.

Za vstop v Slo moras imeti PCT pogoj.

Od ponedeljka 29.8 pa bo to veljalo celo tudi za sam tranzit.

V teoriji je obvezno, v praksi na it-sl meji ni nikogar, ki bi preverjal. V najslabšem primeru boš naletela na kontrolo in te bojo dali v karanteno.

kdor čaka dočaka, 24.08.2021 ob 11:17

V teoriji je obvezno, v praksi na it-sl meji ni nikogar, ki bi preverjal. V najslabšem primeru boš naletela na kontrolo in te bojo dali v karanteno.

Mene so ustavili. So mi odredili karanteno in ko sem vprasal kaj se zgodi ce je ne upostevam je policaj rekel “Itak ni nobenega ki bi karantene preverjal”.

Sem poslušala, da za prestop Schengenske meje je potrebno imeti potrdilo,  za prehajanje meje znotraj Schengenskega območja pa ne.

Sem se ravno jezila doma, ker mi je sodelavec razlagal, a ni potreboval nobenega potrdila, ko je šel za vikend na Madžarsko (tja sploh nikogar na njihovi meji, za nazaj je samo pomahal z osebnimi izkaznicami in je lahko šel naprej).

Je obvezno, 24.08.2021 ob 11:14

Za vstop v Slo moras imeti PCT pogoj.

Od ponedeljka 29.8 pa bo to veljalo celo tudi za sam tranzit.

Iz tvojega zapisanega je razvidno, da ni obvezno.

lahinja, 24.08.2021 ob 10:45

Nisem cepljena, za 1 teden grem v Italijo. Za vstop v Italijo bom imela EU-PLF obrazec in EU potrdilo o HAGT testu. Kaj pa ko se bom vračala domov v Slovenijo? Se moram pred odhodom iz Italije še enkrat testirat?

Hvala vam za odgovore, lepo se imejte!

Saj ni meje, nihče ne preverja.

V nedeljo je bila kontrola na meji (Fernetiči) in so gledali potrdila. Res pa da prej 3 mesece ni bilo nikogar….

ni več tako, 24.08.2021 ob 12:57

V nedeljo je bila kontrola na meji (Fernetiči) in so gledali potrdila. Res pa da prej 3 mesece ni bilo nikogar….

Tudi če nisi imel potrdila, si lahko vstopil v Slvoenijo.

ni obvezno, 24.08.2021 ob 11:24

Iz tvojega zapisanega je razvidno, da ni obvezno.

Ne,IDIOT! Preberi kaj pise! Za vstop MORAS imeti PCT! Kdor pa gre samo za tranzit skozi SLo ni treba DO pobedeljka! Mona.

samo v vednost, 24.08.2021 ob 13:24

Tudi če nisi imel potrdila, si lahko vstopil v Slvoenijo.

Da a si moral v karanteno! Je logicno,da ce si Slovenski drzavljan te morajo spustit. Brez PCT je karantena.

A res? zakje pol zajebavajo folk?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close