Ali se mi splača hiteti z diplomo in nadaljnjim študijem, ali se bolj splača vzeti absolventa?
Kot že v naslovu piše, kaj bi se bolj splačalo?
Po eni strani me vleče, da skupaj spravim še nekaj izpitov in napišem diplomo, ter se septembra vpišem na magistrski študij, po drugi strani si pa mislim, saj se ne mudi, dolgčas mi v času absolventa ne bo, imam zmeraj kaj delati, ampak tista ambiciozna stran v meni bi se pa rada dokazala in čimprej šla naprej,, navzgor. Se pa potem spet vprašam, zakaj hitet…
Kaj vi pravite?
Jaz bi vzela absolventa, razen če si v nekem izredno iskanem poklicu in te bi služba čakala. Potem ti je itak vseeno ali vzameš leto frej ali ne.
Jaz sem se prepisala v prvem letniku in sedaj nimam namena izkoristit absolventa (mi pripada, zakon absl ali ponavljanje/prepis je prišel kasneje). Samo zato nočem, ker sem eno leto že izkoristila. Imam pa to namen narediti zopet na magisterskem študiju (ponavljanje, absolvent nekaj v tem smislu).
Meni se nikamor ne mudi, služba me ne čaka. Preko napotnice me vsak vzame, če je pa nimam mi pa zaloputnejo vrata pred nosom.
Država nas sama sili v to.
Saj to glede služb je res, čeprav jaz drugače razmišljam… Vsak bi rad, da bi ga čakala služba, država mu je to dolžna, država je vedno vsega kriva… saj ne rečem, da je dober sistem, ampak jaz pa pravim, da si bom službo sama naredila. Ne bom čakala, da mi bodo nekje slučajno odprli vrata, raje bom zgradila hišo in sebi odprla vrata (v prenesenem pomenu pač).
Očitno je pri meni še najbolj tisto vprašanje, že stopiti v še resnejše življenje, ali še malo počakati, ker imam možnost počakat in potem stopim še bolj pripravljena.
Nikoli ne boš tako pripravljena, kot si zdaj predstavljaš, da boš. S čakanjem pred diplomo je pa tako, da ogromno ljudi v tem stadiju zabluzi. Zelo veliko študentov, ki imajo samo še čisto malo do diplome, začne delati druge stvari, potem so tu naenkrat otroci ali možnost zaposlitve, ki ti pobere ogromno časa in energije, bilo bi pa škoda, če ne bi izkoristila priložnosti. Tistih nekaj izpitov in diploma – to res ni tako malo, kot se ti zdi, še posebej, če enkrat izgubiš stik s študijem. Če misliš študij nadaljevati (upam, da ne govorimo o bolonjski diplomi?), pa sploh ni vprašanje.
Če gre za diplomo po starem sistemu, pomisli, da čez nekaj let tega študija sploh ne boš več mogla dokončati, ampak boš morala opravljati diferencialne izpite za bolonjski študij. Če gre pa v resnici za prvo bolonjsko stopnjo, bom izkoristila anonimnost foruma in ti bom povedala, da to ni noben študij in nobena diploma in da bi se bilo pametno najprej še kaj naučiti, potem pa razmišljati naprej. Čeprav imaš seveda prav glede ustvarjanja svoje službe, ampak če bi ti resno verjela v to, bi pustila šolo že danes in šla “gradit hišo” in ustvarjat svoje delovno mesto. Vendar očitno ti izobrazba vendarle nekaj pomeni, torej delaj na tem.
Me pa zanima, kaj pomeni, da imaš možnost počakati? Da se boš lahko preživljala sama ali da bi rada izkoristila možnost, da si uradno vpisana, starši naj bi pa dajali denar zate? Kaj nameravaš početi v tem času? Kako se boš pripravljala na resnejše življenje?
No tole je pa kot bi odgovarjala moja stara mama, ki je že enih trideset let ni več…
Čist nič ji ne bo ušlo, tud če ne vem kako ne hiti.
Torej, punca, če veš, kaj počet med absolventom in če ni sicer kakih posebnih razlogov, da bi morala čimprej doštudirat, ti kar v miru. Študentska leta so najbolj fajn, če jih znaš izkoristit 😉
Poleg tega pa tud jaz mislim, da je nerealno naredit še nekaj izpitov in diplomsko nalogo z vsem, kar gre zraven do septembra.
prednisone 2.5 mg price prednisone purchase canada over the counter prednisone pills
https://prednisonet.online prednisone 10mg
buy prednisone tablets online 20 mg of prednisone purchase prednisone no prescription
Forum je zaprt za komentiranje.