Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali se lahko mladoletnik odseli od doma

Ali se lahko mladoletnik odseli od doma

Zanima me, če se lahko mladoletnik odseli od doma in živi sam? Ali je kakšen zakon, ki to prepoveduje?

Po moje,da ne.Ker je mladoletnik .

ja lahko

Ne vem kako se to uredi npr z dijaškim domom. Tudi tam so mladoletniki odseljeni od doma. A se v tem primeru morajo starši kje podpisat, da se strinjajo s tem, da mladoletniki bivajo drugje?
Ne vem sicer odgovorit na vprašanje. Če bi sama odgovarjala, bi rekla da ne, ampak v dijaškem domu so tudi mladoletniki

Uradno ne. Je pa razlika, a je star 17,5 let ali pa 13. Jaz sem se pri 17tih, pa sem imela CSD za vratom, tako da je polnoletna oseba prevzela kao odgovornost zame. Pa zagrozili so mi kao, da če bo ena sama pixdarija, bodo posegli vmes. Tako da sem se zelo pomatrala, da nisem nikomur lasu skrivila. A je danes še tako – od tega je več kot 20 let, pa ne vem.

Seveda, ampak so pod nadzorom vzgojiteljev oz. drugih odraslih oseb, ki zanje tudi odgovarjajo, ne pa sami. Meni so recimo “grozili” ravno z dijaškim domom.

V dijaškem domu starši seveda podpišejo, da je mladoletni otrok lahko tam. Ko dopolni 18 let, pa seveda podpišejo tudi zato, da bodo plačali račune.

pri 15-ih lahko gre, odgovarjala boš zanj pa do 18. leta…

Odselila sem se na svoje pri 16.letih, je pa res da sem imela že tudi stalno zaposlitev:)

Živjo stara sem 15let in starsa sta mi rekla naj se odselim k fantu ki je tudi 15 (oba starsa sta tako rekla) in me zanima ce se res lahko odselim k njemu? Bi to lahko povzrocilo kaksne probleme? Ali se lahko brez skrbno odselim k njemu?

Odgovor na objavo uporabnika
Someone465, 01.08.2021 ob 18:02

Živjo stara sem 15let in starsa sta mi rekla naj se odselim k fantu ki je tudi 15 (oba starsa sta tako rekla) in me zanima ce se res lahko odselim k njemu? Bi to lahko povzrocilo kaksne probleme? Ali se lahko brez skrbno odselim k njemu?

Če te starša pri 15 podita od doma, vi že imate probleme. In prav bi bilo, da jih tvoja starša dobita še več, problemov namreč, ker kakšen psihopat moraš bit, da svojega 15 letnega otroka podiš od doma k drugem 15 letnem otroku in njegovi družini. Tvoja starša sta zrela za prijavo, da jima pripadniki različnih institucij dopovejo, da sta za svojega otroka odgovorna do njegovega 18 leta in da se otroka ne znebi kar tako.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close