Ali se da živeti brez ljubezni?
Ne, ne bojim se umetne konkurence, ker ni primerljiva z mano. :)))
Bojijo se lahko tisti, ki niso sposobni zadovoljiti ženske. :)
Tudi to je res, da so starejši že tako ali tako bolj prepuščeni sebi in če jim umre še tisti edini, ki jim je delal družbo, pa potem občutijo, da so sami na svetu in več ne vidijo smisla.[/quote]
Aha, zdaj pa vem zakaj toliko sikanja enih moških glede vibratorjev, konkurence se bojijo :).
V bistvu je smisel življenja, če imamo okrog sebe ljudi, ki jih imamo radi in ki imajo nas radi. Fajn je imeti partnerja. Če ga pa nimaš pa je seveda nujno, da imaš okrog sebe koga, ki ti stoji ob strani in ti njemu. Nujno za kvalitetno življenje. Če ti je smisel življenja vegetiranje, potem nikogar ne rabiš.
Če moškega zamenja vibrator, to lahko pomeni močan udarec za njegov ego. 🙂
Se mi zdi, da ljudje vedno bolj ljubijo le sami sebe in vedno manj koga drugega.
Kapitalistična ideologija razmišljanja, se je razširila na vse družbene nivoje in odnose, zaradi česar korist od sočloveka merimo le v njegovi sposobnosti uresničevanja naših želja in da je ob tem naš vložek minimalen.
Ker vsak tako razmišlja, imamo vsi le velika pričakovanja do drugih, a malokdo razmišlja, da bi moral tudi sam kaj dati in prspevati v nek odnos.
Zato potem postajajo odnosi tako površinski in kratkotrajni, saj vsako dajanje že presega toleranco za naš napor.
Če moškega zamenja vibrator, to lahko pomeni močan udarec za njegov ego. 🙂
Se mi zdi, da ljudje vedno bolj ljubijo le sami sebe in vedno manj koga drugega.
Kapitalistična ideologija razmišljanja, se je razširila na vse družbene nivoje in odnose, zaradi česar korist od sočloveka merimo le v njegovi sposobnosti uresničevanja naših želja in da je ob tem naš vložek minimalen.
Ker vsak tako razmišlja, imamo vsi le velika pričakovanja do drugih, a malokdo razmišlja, da bi moral tudi sam kaj dati in prspevati v nek odnos.
Zato potem postajajo odnosi tako površinski in kratkotrajni, saj vsako dajanje že presega toleranco za naš napor.[/quote]
Robi, ljubiti sebe, še ne pomeni biti egostičen! To je čisto nekaj drugega. To pomeni, da veš kaj želiš in stremiš, da to tudi dobiš. Primese ti mir in spokojnost in veselje v srce.
Končno nekaj pametnega. Najprej moraš ljubiti sebe in potem tudi lahko prejmeš pravo ljubezen iz okolja. Tako da osnovno vprašanje v tej temi je že itak pravi mimohod, ker avtor/ica vse stavi na ljubezen okolice sebe pa sploh ne upošteva. Skrajno glupa tema že v osnovi.. vsaj ti si jo spravila na pravo raven
Končno nekaj pametnega. Najprej moraš ljubiti sebe in potem tudi lahko prejmeš pravo ljubezen iz okolja. Tako da osnovno vprašanje v tej temi je že itak pravi mimohod, ker avtor/ica vse stavi na ljubezen okolice sebe pa sploh ne upošteva. Skrajno glupa tema že v osnovi.. vsaj ti si jo spravila na pravo raven[/quote]
No me veseli, da si podobnih misli. Jaz pač opazujem sebe in vem kdaj sem srečna in kdaj nesrečna in takrat škušam ugotoviti zakaj in ukrepati. Za primerjavo, sem bila na 5-dnevnem sanjskem potovanju v tujini in nisem bila nič prtirano srečna ali če povem po svoje, me je potovanje pustilo prazno. po drugi strani pa sem bila na enem koncertu in je srce igralo cel čas!
Končno nekaj pametnega. Najprej moraš ljubiti sebe in potem tudi lahko prejmeš pravo ljubezen iz okolja. Tako da osnovno vprašanje v tej temi je že itak pravi mimohod, ker avtor/ica vse stavi na ljubezen okolice sebe pa sploh ne upošteva. Skrajno glupa tema že v osnovi.. vsaj ti si jo spravila na pravo raven[/quote]
No me veseli, da si podobnih misli. Jaz pač opazujem sebe in vem kdaj sem srečna in kdaj nesrečna in takrat škušam ugotoviti zakaj in ukrepati. Za primerjavo, sem bila na 5-dnevnem sanjskem potovanju v tujini in nisem bila nič prtirano srečna ali če povem po svoje, me je potovanje pustilo prazno. po drugi strani pa sem bila na enem koncertu in je srce igralo cel čas![/quote]
Točno tako. Kar nas osrečuje moramo najti v sebi in nima čist nobene veze s sesalci niti z buhteljni niti z ljubeznijo okolice. Ok če pustimo skrajnost, da človek ne more živeti v sovražnem okolju, kjer mu preti nevarnost … kar je tudi pomanjkanje ljubezni iz okolice……
Spustila si eno kratko amapak zelo pomebmno besedico, ki povsem spremeni pomen napisanega. Ni namreč enako “ljubiti sebe” ali pa “ljubiti LE sebe”. V tem dvojoem je lahko ogromna razlika.
Napisala je točno tako kot je napisala. Ker ljubiti sebe (kot je napisala), še ne pomeni biti egoističen (kot je napisala). Ljubiti LE sebe, (pa ni napisala) kar bi nasprotno od ljubiti sebe (kar je napisala) pomenilo, da je to biti egoističen. Seveda je tistim, ki namerno ne podjebavajo čist jasno.
vse se da, razen če se res ne da, medsebojjni odnosi kot jih ti opisuješ so precenjeni, sploh s stališča osebne sreče posameznika, o sreči za časa življenja je sploh nemogoče govoriti, ali je bil nekdo srečen se lahko reče le ob koncu življenja, vmes je lahko zgolj govor o tem ali smo zadovoljni s svojim življenjem ali nismo….glede prijateljev je isto, če za časa življenja pridobiš enega ali dva zvesta prijatelja si zmagal, sploh pa samozadosten in izpolnjen človek ne potrebuje osebno nikogar, kar pa ne pomeni, da se zaradi tega izolira od okolice, še posebej zato ne, ker je itak vse okoli nas (tudi naši odnosi takšni in drugačni) medsebojna trgovina ….v smisluvse je le igra
Dokazano je, da so otroci, ki v zgodnji dobi niso dobili dovolj ljubezni, TRAJNO okvarjeni.
Enako velja skoraj za vse sesalce…[/quote]
Se strinjam… lep primer si..[/quote]
Zakaj pa takšna sovražnost do žensk ?
Po drugi strani pa odpor do otrok…Razmišljam, če ima to dvoje kaj skupnega, saj tisti, ki ne marajo žensk, običajno najdejo tisoč razlogov zakaj ne imeti otrok.
Ampak to sem jaz napisal, pa Gazela tistega LE, ni opazila.[/quote]
Ja, saj je prav 🙂 Tudi jaz LE namenskemu podjebatorju namenjam LE par besed. Kar tako, da bo LE imel kaj za namensko podjebavat, materiala :)[/quote]
Saj se ne gre za podjebavanje.
Napisal sem, da ima človek vedno bolj rad LE samega sebe, kar pa je čisto nekaj drugega, kot, če napišeš, da imaš rad sebe (med drugim) in to potem deliš z drugimi.
Ja, saj je prav 🙂 Tudi jaz LE namenskemu podjebatorju namenjam LE par besed. Kar tako, da bo LE imel kaj za namensko podjebavat, materiala :)[/quote]
Saj se ne gre za podjebavanje.
Napisal sem, da ima človek vedno bolj rad LE samega sebe, kar pa je čisto nekaj drugega, kot, če napišeš, da imaš rad sebe (med drugim) in to potem deliš z drugimi.[/quote]
Robi, kaj je danes s tabo? 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.