Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ali rženi kruh redi?

Ali rženi kruh redi?

Tisti taprav, zbit mal kisel? A vsebuje gluten?

Če ga poješ preveč, redi.

Spominjaš me na eno, ki je hujšala tako, da je požrla kile diabetične čokolade.

Ne pametuj, če ne poznaš odgovora.

Jah, potem pa ne redi, če to hočeš slišat, ane? Kaj misliš, kaj je gluten, a?

Shujšaš ravno ne, če ga ješ. Je pa vsekakor boljši od belega, ker ga manj poješ.

VSE redi, če le tega poješ preveč. In ne redi, če tega poješ malo/premalo.
Kalorična vrednost, le to je pomembno – koliko dnevno vneseš v telo in koliko porabiš. bilanca + ali -.
Ržen kruh redi skoraj toliko kot bel ali kateri drugi (razlike so, a ne tako velike, da bi se izpostavljalo), res pa nekatere nasiti bolj in za dlje časa (čeprav mene ne, jaz ga pojem več, kot belega, ker ga imam raje) in se potem pokaže primankljaj zaradi tega.

Gluten kot tak ne redi, ne nasedat vsaki nebulozi. Enim le ne paše preveč (pa eni imajo alergijo) in so potem napihnjeni, ne pa porejeni.

Odvisno od tega, koliko ga misliš pojest, a ne? Jaka znanost. Redi ravno toliko kot testenine ali bel kruh ali riž ali krompir ali… Jej normalno, pa se ne boš zredila, a ne?

O rži in rženem kruhu, v bistvu pojma nimate in kar klaftrate v tri dni. 😉

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

No, pol pa povej.

Seveda REDI, kot vsi OH.

Ima pa nižji glikemični indeks, kar pomeni, da tvoje slinavke ne obremeni tako, kot jo obremenijo zadeve iz bele moke. OH se zato v telo sproščajo počasi, kar pomeni, da občutek sitosti traja dalj, slinavka tudi ni tako obremenjena in posledično ne rabi izločati toliko inzulina.

Če hujšaš, ga jej v čim manjših količinah. Eno rezino na dan, zjutraj.

Kako ste smešni, res. Eno rezino na dan si pa lahko privoščiš prav vsakega kruha brez posledic v obliki sala :p

Aja, pa seveda ni pomembno, kaj poješ zraven :p

Hvala Frigg, meni se danes ne da na dolgo razlagat.

Yo_ pa prec u luft. :))

Samo zanima me, kaj je ta topla voda o rženem kruhu, nič drugega.

Ti si pametna, tebi ni treba razlagat, ti vse veš. 😉

[sub]Kva s tko sitna in nasikana, zadne čase???[/sub]

V redu, nisem sitna. Če je krug ržen, ga lahko poješ na kile, pa ne bo problema.
In ja, vsebuje gluten.
Zadovoljna?

Dej ne kompliciraj in ne sitnari, ker ti nihče nič noče.

Saj sama veš, da ga ne moreš pojesti na kile v enem dnevu. 😉

Vem, ker ga ne maram 🙂

Hvala. Edini norameln in moristen odgovor. Vse ostalo pa nakladanje in pametovanje v tri dni, ena bolj pametna od druge, v resnici imate pa še manj pojma kot jaz.

Zato se pa sprašuješ, če redi, a ne? Tiste, ki non stop hujšate, ste po odprtju teme vedno najbolj pametne. Edino, kar meni ni jasno je to, zakaj non-stop visite na dietah?

Naj ti razjasnim, da ne hujšem, ker nisem debela, le na pamet mi je padlo, ker sem včeraj zvečer pojedla en kos rženega kruha s pečenim pršutom. za gluten sem pa vprašala, ker se zadnje čase toliko govori o tem glutenu.

Zdja pa ti pojasni, zakaj si tako zagrenjena in zoprna? še nisem prebrala tvojega pozitivnega, veselega, zabavnega posta. Samo žolč zlivaš. Če kdo kaj vpraša, mu ne odgovoriš, ampak začneš tolči po njemu. Saj si uboga, res si uboga.

Sem ti odgovorila na obe zastavljeni vprašanji. Tudi na drugo, o glutenu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close