Ali res pri 27-ih nisem več rosno mlada?
Lepo povedano.
Ne vem zakaj toliko ene slabe volje? V Makadoniji je normalno pri 20 imet otroka. Avtorica? Kakšen komentar? Kdaj bo DOVOLJ VARNO zate? Najdi to potem.
Enkrat sem slišal podobno primerjavo nekako tako…
Če napišeš knjigo pri 18 bo odziv okolice WOW super. Če jo napišeš pri 30 je to KLIŠE. Še vedno je lahko udarna knjiga ampak standard se tiho poviša.
Bil sem rosno mlad:-), ko so se malce starejši fantje pogovarjali, in je nekdo omenil tedaj popularno BB. Pa mu je drugi pojasnil: “Kaj boš z 30 let staro babo” :-).
Ja, leta in starost so ZELO relativni. Za nekega najstnika si že sedaj “stara baba”, zame, starino, pa bi bila še vedno rosna mladenka 🙂
Anonimno 2510, 15.08.2023 ob 09:34
Nisi več rosno mlada. Po 30 tem pa sploh, če boš samska in brez otrok, boš spadala v družbo čudakinj, ki se gonijo naokrog in nič ni iz njih.
Ogromno je žensk po 30-em ki so same zadnja leta. Kaj je temu razlog verjetno ni treba omenjati. Tudi samskih moških je vedno več. Rodnost močnopada. Corona je to še samo spotencirala.
Čemu sledi ta folk? Kaj je motiv? Razlog? Kakšna logika? Kakšni strahovi?
Celotna generacija je napotena v to katastrofo.
Gospožice in Kurce-palci niso sposobni SAMOREFLEKSIJE. Mislim da se nam obeta celotna generacija propadlih moških in žensk.
“If the rule you followed brought you to this, of what use was the rule?”
anonimno2566, 15.08.2023 ob 10:26
Ogromno je žensk po 30-em ki so same zadnja leta. Kaj je temu razlog verjetno ni treba omenjati. Tudi samskih moških je vedno več. Rodnost močnopada. Corona je to še samo spotencirala.
Pri 30 nisi več rosno mlad, si praktično na sredini življenja, če vzamemo še dejstvo, da si najbolj produktiven mlad. Ljudje si radi lažejo, da se ne starajo. Imam 44 let in si nikoli ne rečem da sem mlada. Treba je sprejeti resnico.
Frajer, 15.08.2023 ob 10:36
Čemu sledi ta folk? Kaj je motiv? Razlog? Kakšna logika? Kakšni strahovi?
Celotna generacija je napotena v to katastrofo.
Gospožice in Kurce-palci niso sposobni SAMOREFLEKSIJE. Mislim da se nam obeta celotna generacija propadlih moških in žensk.
“If the rule you followed brought you to this, of what use was the rule?”
Tako je vedno več je samskih čez 30 let. Nekaj tudi takih, ki še niso bili v resni vezi. Jih imamo že v službi nekaj. Ne vem kam to pelje. Cele generacije gredo v nič. Ženske imajo neki čudne ideale in tako ostajajo samske. Tipov je cel kup vredu od 30 do 40 pa so samski ravno zaradi teh žensk, ki niso poparčkane. Pač družba gre v propad.
Asociacijo dobim na jutranjo roso. Nekaj kar je zgodaj zjutraj, dokler sonček malce zagreje listke. Odvisno tudi od dneva, letnega časa itd. Rosna mladost? Približno nekje tam…obdobje pred 16 letom. Do konca srednje šole.
Še replika na komentarje v stilu star si toliko kolikor se počutiš. S tem se strinjam v kakem drugem kontekstu. Zaradi mene se lahko pri 27 letih počutiš rosno mladega/mlado. To te še vedno ne bo naredilo rosno mladega/mlado.
Si še zelo mlada, spoh glede na to, da bi se naj bi se življenjska doba vse bolj višala. Zame je mogoče rosna mladost do 25, do konča študija recimo. Ampak ne se zanašat, da si ful mlada, ker nekako pri meni in pri več ljudeh je tako, da gre čas vedno hitreje, če ti je šlo do 27 nekaj srednjega, bo tiste 3 leta do 30, kot da bi se zgolj 2x obrnila, še posebej, če mogoče začneš z redno ali malo bolj intenzivno službo okrog teh let, oz tam med 25-27. Čas gre počasneje, ko se šolamo.. oz v veliko primerih gre tistih 25-30 veliko hitreje kot vsa druga življenjska obdobja po prej.. Ker eni omenjajo samskost, ja lahko se zgodi, da ti je pri 25 čisto kul, se ne sekiraš da si samski, ma se ne zavedaš, kako se bo hitro obrnilo, da boš 30, ko si 1x 25, kot da greš 2x spat, še posebej če imaš zelo polne, zaposlene dneve in po možnosti malo dopusta, malo prostega časa…
Zakaj dajete potuho? Tisti ki trdijo da je starost zgolj številka bi morali viset na vrbi. Podpiram otroštvo in mladinska leta BREZ SKRBI in predvsem brez NADLEGOVANJA.
Ženska lepota doseže mladostni vrh pri 16-17. To so znana dejstva od pamtiveka.
Pamet za moje pojme oziroma splosna razgledanost je 18 ob maturi max. Fax je čisto druga pesem in bolj neko ozko piflanje. So ljudje 25 ki ne znajo več NIČ o matematiki ali fiziki ali zgodovini.
Deviškost je šla nekje od 13 do 20. 95%.
Torej kaksna mladost neki? Za sabo ima sigurno že ljubezen, zmenke, seks, prvo plačo 10 let nazaj (15let študnetski servis), govori 3 jezike, vozi avto.
ROSNO MLADA je punca 16, zobni aparat, boji se da jo bo kdo muval, prijateljice, bubble tea in vroče hlačke in še ni nosila LINGERIE.
27 je FAKING doktor znanosti, mamica z otroci, etc. To je odrasla mlada ŽENSKA. In tukaj je problem. Treba bo nekaj drugega vezati identiteto KOT zgolj mladost.
MLADA podjetnica.
MLADA mamica
MLADA žena
MLADA Junior partner v firmi
MLADA prevzemnica kmetije
MLADA umetnica
MLADA zdravnica
MLADA voznica avta
MLADA pilota
MLADA policistka
Etc.
Torej točno to kar so vsi že povedali. Zgolj po letih nisi več mlada. Po drugih kriterijih lahko sploh ko se postaviš ob bok starejšim kolegicam.
Sama grem proti 70. Zame si zelo mlada, nisi pa rosno mlada. Rosno mlade so najstnice. Zelo mlade so zame tja do 30. leta, mlade do 40., do 50. v najboljsih letih, do 60 zrele, do 85 starejse, po 85 stare. Se pa spomnim, da so se mi pri 9-ih letih 14-letniki zdeli starcki, 13-letnice pa dame srednjih let.
starost je relativna, 15.08.2023 ob 17:25
Sama grem proti 70. Zame si zelo mlada, nisi pa rosno mlada. Rosno mlade so najstnice. Zelo mlade so zame tja do 30. leta, mlade do 40., do 50. v najboljsih letih, do 60 zrele, do 85 starejse, po 85 stare. Se pa spomnim, da so se mi pri 9-ih letih 14-letniki zdeli starcki, 13-letnice pa dame srednjih let.
Vrhunski odgovor. Amen.
Kot ze omenjeno, odvisno kako gledas.
Za ustvarjat druzino res nisi najhitrejsa oz. Zelo mlada. Ni pa prepozno, ce je zelja.
Kar se pa tice samih let, in da nebos vec dolgo zanimiva za moske je pa laž. To je stvar vsakega posameznika. Imam 30let in so mi bolj vsec zrele zenske kot pa tiste rosno mlade, torej tudi starejse od mene. Tudi zaradi nacina razmisljanja.
-
Rosno mlad, mlad, star… leta niso važna, važno je, kako se počutiš, sprejemaš življenje in ga živiš po svoji najboljši moči, da ne boš enkrat pro 70-tih ugotovila, da sploh nisi živela, ampak samo funkcionirala. Zato samo uživaj življenje, sprejemaj odločitve, ki ti bodo narisale nasmeh na obraz, ustvarjale notranjo lepoto, padce sprejmi z dvignjeno glavo, ne obremenjuj pa se z neizbežnim. Leta so samo številka, od tebe pa je odvisno, kako jih boš preživela. Ajdi, dvigni glavo in pogumno naprej ?
Forum je zaprt za komentiranje.