Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali res potrebujemo tako velike avtobuse?

Ali res potrebujemo tako velike avtobuse?

če pogledam razmerje med velikostjo in napolnjenostjo avtobusa, so avtobusi v večini pol prazni in onesnažujejo zrak po cestah, to bi bilo potrebno omejiti in dejansko razmisliti katere linje  bi bilo potrebno skrčiti in katere ohraniti, tudi v pogostosti voženj, mogoče bi bile za določene linje bolj smiselni manjši busi itn. Večina ljudi se vozi z avtomobili in parkirišča na obrobju Ljubljane, ki so namenjena temu, da bi ljudje parkirali avto in šli v mesto z busom, so prazna, na cesti pa se gužvajo avtomobili in pol prazni busi. To povečuje onesnaževanje mesta in ima ravno nasproten učinek kot je bilo prvotno predvideno.

To se tudi meni zdi tema za razmislit. V konicah je verjetno gužva, čez dan pa bi lahko uvedli manjše buse. Predvsem pa bi morali uvesti bolj smiselne vozne rede in proge. Sem se dolgo vozila z njimi, a sem obupala in prešla na avto, pa še marsikateri Ljubljančan.

Relacija Vrhnika Ljubljana je zjutraj polna od 6 do 8h. Vozijo na 15 minut, ker je skoz polno, dolgi avtobusi Nato vozijo na pol ure dopoldan, kratki avtobusi, ker je manj ljudi.

Pri nas je že na tretji postaji, pa je še vedno Vrhnika, kje je šele Lj,, poln avtobus.

Ko že omenjaš avte, pojdi enkrat po Tivolski, pa tja skozi Vič, polno vašega avtomobilskega pleha z zastoji na cestah. Center Ljubljane zaprt za avtomobile. Vse se fjaka tam po Tivolski. Ko tam čakaš bus, mmmmm fantastičen zrak. ????

Ne vem, kdaj si ti ogleduješ. Večina se jih vozi tudi z avtobusi ali pa vlaki.

mogoče je zaradi zgostitve prometa na Tivolski krivo to, da so Center zaprli za promet?

Definitivno skrcit stevilko 20, ker pogosto vozi, novi busi z klimo pa dosti prazna.

Obvezno pa dati novejse, daljse buse z pogostejsimi urami pri stevilki 27, ki je najbolj obremenjen bus v lj. Haloo vozi v dva nakupovalna sredisca in na letalisko pa se na avtobusni pobere kup dijakov studentov,  oni pa dajo male stare buse brez klime pa se redko vozijo a busi skoz polni.

Se ve zakaj ima 20tka take ugodnosti, ceprav popolnoma neupraviceno. Niti fuzine niti stozice niso bistvene za obisk ljudi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close