Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali res lahko iz oči razbereš, da ljudje lažejo?

Ali res lahko iz oči razbereš, da ljudje lažejo?

To sem slišala, ne vem pa, kako je s tem v resnici. Če se sogovorniku zenice zožajo, naj bi baje pomenilo, da laže.

Ali je to res?

your best friend

Prvič – glih boš pa videla zenice sogovornika; drugič – osebno ne verjamem preveč tem “tako vidiš laž” foram, ker eno so neizkušeni otroci, drugo tisti v stiski, nekaj povsem drugega pa so patološki lažnivci/psihopati. Malo je tudi vprašanje o čem se lažeš in koliko ti je mar, koliko te poznajo npr. A rečeš svoji noni “wau, tvoja potica je najboljša” pa isto tašči; ali kislo rečeš prijateljici, da ji paše neka modna cota (čeprav ji ne) ali pa se lažeš “nekaj malega sem spil” ob prometni kontroli. Ali pa samo nekaj blekneš, ker ti ni mar.

Bolj k ne je 50/50 možnosti.

So razne stvari na katere bi mogu bit pozorn…

Seveda ne. Pri tistih s psihopatskimi nagnjenji pa niti po ostalih znakih nikakor.

Odgovor na objavo uporabnika
Oči govorijo, 04.12.2021 ob 16:37

To sem slišala, ne vem pa, kako je s tem v resnici. Če se sogovorniku zenice zožajo, naj bi baje pomenilo, da laže.

Ali je to res?

@ Oči govorijo

Če bi v tem bilo kaj resnice… bi poligraf bil zasnovan kot skener za oči. ?

Kitajci imajo te tehnologije zelo dobro razvite, računalnik preko kamere prepozna počutje človeka in kaj namerava.

Jaz sicer to, da mi kdo laže težko opazim iz oči. Se pa do sedaj nisem zmotila pri “celem” obrazu človeka. Semizdi, da za tiste, ki sem sumila, da so pokvarjeni, so se še vedno izkazali za pokvarjence na koncu. Poteze, oči in vse na obrazu dejansko pokažejo osebnost človeka.

ne se ne da. razn eni majo tak stekleno prazen pogled. od taki pa boljš stran it

Če sogovornik med pripovedovanjem (ali prepričevanjem) gleda v levo, potem govori iskreno. Če pa mu pogled uhaja v desno, laže.

Ja. Pa ne oči, temveč celotna mimika.

Nekako podzavestno vem – pri nekaterih celo še predno začnejo govoriti, vem, da bo to, kar bo prišlo ven, laž.

Baje je povezano z institucijo …

. https://youtu.be/EASwbcnEJBk

Fbi študije pravijo da ne. Lažnivci imajo dobro naštudirano tehniko in jih težko prepoznaš. Včasih so rekli, da je govorica telesa bolj zgovorna od tega kar oseba pove z besedami, zdaj to več ne velja.

pogled952, 05.12.2021 ob 05:58
    Če sogovornik med pripovedovanjem (ali prepričevanjem) gleda v levo, potem govori iskreno. Če pa mu pogled uhaja v desno, laže.

Ne bo držalo. Poznam malega fantka, ki pogleda v desno, ko razmišlja. Premajhen, da bi lagal.

Epic Fail, 04.12.2021 ob 18:15

@ Oči govorijo

Če bi v tem bilo kaj resnice… bi poligraf bil zasnovan kot skener za oči. ?

Tudi poligraf se da pretentat.

Drugače pa v govorici telesa, če pogled uhaja v eno smer (sem pozabila kero že) pomeni da laže.

Sama občutim energijo sogovorca, pa vem da laže.. je pa tako, da pač ne moreš preprečit ljudem, da ti lažejo.. ne rabiš pa tem lažem verjet. Niti se razburjat zaradi njih, ker konec koncev nimajo veze s tabo ampak s tistim, ki je začutil neko potrebo po tem da se zlaže.

Če človeka dobro poznaš potem lahko opaziš tudi kdaj laže. Vedno jih izda obrazna mimika, neke malenkosti ki se pojavijo le pri laganju. Pri nepoznanih ljudeh je težko in že rabiš biti malo ekspert.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close