Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ali operete nova oblačila?

Ali operete nova oblačila?

Zdravo!

Spodaj ena piše, kako si bo danes kupila novo bundo in jo kar oblekla – mene pa zanima, ali oblačil, ki jih kupite, prej ne operete? Jaz namreč prav vse, če se ne da oprati (npr. plašč), raje ne kupim.
Ne vem, ne znam si predstavljati, da bi oblekla nekaj, kar se je že vlačilo po skladiščih, so drugi pomerjali:-)))))

bunde ponavadi ne, ostalo pa.

Bund, jakn, plaščev… ne perem.

Živi in pusti živeti

Enako, vse ostalo pa peremo.

VSE OSTALO PA!!

Operem spodnje perilo. Drugo ne.

Enako. Velja za naju in otroke.

Operem vse razen kakšne puhovke ali plašča. Ostalo obvezno vse!!

Enako. Velja za naju in otroke.[/quote]

Tudi. Mogoče včasih še kakšno majčko al pa bluzico.
Da bi pa šla prat novo bundo – halo?
Pa da ne bi imela plašča zato, ker se ne da oprat?

Bundo ne, ostalo ja.

Enako, vse ostalo pa peremo.[/quote]

Enako.

https://www.facebook.com/actio.si

Plašča ne kupiš, ker se ga ne da oprati? Plašč čistiš vendar v čistilnici.

Enako. Velja za naju in otroke.[/quote]

Pri nas enako.

ne operem npr. novih najlonk, nogavic, plačev, bund, kril (razen poletnih).

Pri nas ničesar prej ne operemo. Zanimiv da vas je tolko, ki to perete, ampak sem prepričana da nisem edina!

Perem vse, že zaradi kemikalij, s katerimi je vse prežeto. Pa bogve, kje se je vlačilo, preden je prišlo v naše roke.

Enako.

lp.

Enako, vse ostalo pa peremo.[/quote]

Enako.[/quote]
Tudi pri nas je tako.

Uf, res nisem natačen gospodinjski tip, ampak operem pa vse, kar prinesem iz trgovine – razen tistega, kar ne morem oprati (volneni plašči, hlače) – to gre pa v čistilnico.

Res ne želim na sebi nositi sledov tistega, po čemer so se vlekla moja oblačila.

Zdi se mi nenavadno, da nekateri novih oblačil ne perete, medtem ko nekateri vsak dan besno perejo čiste brisače:).

Vedno operem VSE kar kupim – razen čevljev :).

He he, pa ravno čevlje bi bilo najbolj logično, da operemo 🙂 Si raje ne predstavljam, kdo je vse pred mano probala ene poletne sandale…

Drugače pa jaz dam prat načeloma vse, razen sevede zapakiranih najlonk pa jaken, bund in plaščev. Pa recimo novega smučarskega kombinezona, a ne 😉
Sem pa dobila v otroštvu fajn alergijo, ker sem vztrajala, da oblečem novo pižamo. Se nisem tistega srbenja znebila kar nekaj časa.

Samo spodnje perilo.
Vsi zdravi in brez izpuščajev.

Operem vse, tudi bunde, razen plaščev.

Ne operem, čeprav bi morala. Kaj če si je to probaval kakšen neznanec z katero nalezljivo boleznijo kot so glivice. grrr

Eno vmesno vprašanje. Bundo pereš na 30, največ 40 stopinj in glivice ipd. sranje odplava ali kaj???

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close