Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ali odpustiti “prijateljici”, ki je imela afero z vašim možem

Ali odpustiti “prijateljici”, ki je imela afero z vašim možem

…recimo, da je od afere minilo že kar nekaj časa…. možu je bilo odpuščeno in mu bila dana še ena možnost…ugotovljeno, da sta bila kriva oba….in obema je bilo žal…
Kaj s bivšo prijateljico? Jo vso življenje ignorirati, sovražiti ali ji odpustiti tako kot možu in poskusiti ponovno navezati stike? Vaše mnenje, izkušnje?

Važno, da je bilo možu odpuščeno in da je vsega bila kriva prijateljica 😀

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

recimo al je to po resničnih dogodkih haha?

predlagam, da jima najameš stanovanje, da nimata težav s skrivanjem, ti pa greš po odpustek zaradi neumnosti

si mogoče pričakovala, da ko nekoga ujamejo na delu, da reče da mu ni žal, oz da je blo njemu žal in njej ne?

možu si odpustila, ki ti je obljubil večno zvestobo, ker ga je vtaknil po pomoti al kako?

predlagam, da se greste po novem trojčka, pa bo vse rešeno in vsi zadovoljni.

Kakšna možnost ? Da te še enkrat prevara ?

Sovražiti se ne splača, ker s tem le v sebi ohranjaš negativna čustva in uničuješ sebe.
Oditi stran in pustiti pri miru.

Če si dala šanso možu, jo daj pa še prijateljici. Morda pa te oba presenetita.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

enkrat sta jo že :))

Očitno nista dobri prijateljici, ker takšne si vedno vse delijo.

Volk dlako menja, čudi pa nikoli.

Šanso na daješ drugemu, vsaj na tak način, kot se bere, ne. Šanso daješ svojim občutkom in veri, zaupanju.

Za mene prijateljica, ki bi mene varala tako/na tak način, da bi šmirala z mojim možem, ne bi bila prijateljica. Enostavno.

Pa ne zato, ker bi mojega moža imela rada, ampak zato, ker bi varala. In isto on. Ne gre za (ne)ljubezen, gre za spoštovanje, ki ga ima partner do drugega partnerja, prijatelj do prijatelja, človek do sočloveka…

Lahko razumem željo po ljubezni, intimnosti… čeprav si v zakonu oz. parterskem odnosu in jo ne obsojam, ne morem pa razumeti varanja – to pa obsojam. Varanje ni odziv (reakcija) na pomanjkanje v odnosu, ampak izrodek strahopetnosti. Razen če si pod vplivom alkohola ali drugih prepovedanih substanc – tisto se pa vseeno nekoliko drugače smatra.

Torej, če prevaram ženo, ko sem pijan, mi bo alkohol služil kot olajševalna okoliščina ?
Če bi bila žena sodnica in bi delovala po zakonu, potem bi mi to res štela kot neprištevnost.

Seveda Robi, napiješ se ga in potem ti je vse oproščeno, ker saj veš, da so ti alkohol vlivali v usta, ti nisi nič kriv, da si se ga ulil :). Kakorkoli že, čisti nesmisel, da pijanemu štejejo to kot olajševalno okoliščino.
Drugače pa: moža ljubica ni prisilila v odnos. Ali se mogoče motim in mu je potisnila nož na vrat in ga prislila, da seksa z njo?

in če gremo naprej, tudi uživanje alkohola je odraz strahopetnosti, pred biti to, kar si.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

In ni samo v zakonu tako zapisano, ampak veliko ljudi tako razmišlja, da so do pijanega človeka bolj sprejemljivi in mu več odpustijo, kot pa treznemu.
V bistvu je tako, da od treznega človeka več zahtevajo in mu ne dopuščajo kiksov.
In to je res nesmisel, saj le vzpodbuja alkoholizem in neodgovornost.

In zakaj ne bi tudi njej kdaj pa kdaj kaj dobraga privoščila… :))))

Skrbna in preudarna žena bi v tem primeru morala možu očitat zapravljanje za pijačo, medtem ko se ona ubada s praznim hladilnikom. Seks z drugo je v takem primeru čisto postranska stvar. :-)))

Lepo prosim, ne delajte se neumne, saj ste razumeli, kaj sem želela povedat.

Hvala.

Se strinjam. Pijana varalica je še dosti huje kot trezna varalica. Tak bo še velikokrat varal. Trezen pa bo mogoče dojel kaj je naredil. Pijan pa bo ponavljal in ponavljal češ, da on bogi revček ni vedel kaj počne.

In ni samo v zakonu tako zapisano, ampak veliko ljudi tako razmišlja, da so do pijanega človeka bolj sprejemljivi in mu več odpustijo, kot pa treznemu.
V bistvu je tako, da od treznega človeka več zahtevajo in mu ne dopuščajo kiksov.
In to je res nesmisel, saj le vzpodbuja alkoholizem in neodgovornost.[/quote]

…še bolj kot smo? 😉 :)))

Tema je zastavljena klasično in govori o ljudeh z infantilnim razmišljanjem in kot takimi nesposobnih resničnega čustvovanja, čustvene povezanosti s partnerjem.
Osebe okoli njega so mu samo sredstvo za dosego lastnega užitka….
Avtorici je težko je to razumet, ker sama mogoče ne dojema tako sveta okoli sebe. Tudi “prijatelica” je slepa zato je (dobesedno) nasedla ne tak piiiiiiiiiiiiiiiiip………

Osvisno od tega, koliko ti pomeni partnerski odnos in koliko prijateljstvo. Sama sem bila vzgojena v posebnih okoliščinah in sem že kot otrok ponotranjila, da je družina edina zadeva, na katero lahko v življenju računaš in ki šteje. Ali bi partnerju dala drugo možnost, ne vem. Morda. Odvisno od okoliščin. Odvisno od tega, kaj bi čutila. Verjetno bi vsaj razmislila.

Ali bi prijateljici odpustila, ne vem. Ampak se verjetno s tem ne bi veliko ubadala. Če prijateljica spi s tvojim možem, potem ne vem, kako lahko tej osebi rečeš, ampak prijateljica prav gotovo ni. In naprej prav gotovo ne bi na njo gledala kot na prijateljico, z njo se ne bi družila in na sploh bi jo izbrisala iz svojega življenja. Spominja me na mojo prijateljico iz najstniških let, ki ji je postal všeč vsak fant, ki je bil všeč meni. In nekakšen pokvarjen užitek, da je prijateljevala z vsakim, ki je pritegnil mojo pozornost. Saj vem, da ni tega počela namerno, ampak podzavestno za neko potrjevanje samopodobe – češ jaz imam tisto, kar bi želela ti. Ali tudi jaz imam tisto, kar imaš ti.

Poleg tega: Saj lahko verjameš, da ji je iskreno žal. Ampak če je obema tako žal in sta vseeno pristala v postelji, bi se jaz vprašala, kako močno se privlačita in ali lahko imam res oba v svojem življenju, da se bosta srečevala, videla, razmišljala o skupnem seksu, …????

Tema je zastavljena klasično in govori o ljudeh z infantilnim razmišljanjem in kot takimi nesposobnih resničnega čustvovanja, čustvene povezanosti s partnerjem.
Avtorici je težko je to razumet, ker sama mogoče ne dojema tako sveta okoli sebe. Tudi “prijatelica” je slepa zato je (dobesedno) nasedla ne tak piiiiiiiiiiiiiiiiip………[/quote]

Imava različno izhodišče.

Moje izhodišče (ali moj pogled) ni človek z nemoralnimi načeli oz. brez moralnih načel, ampak človek, ki je brez ljubezni, osamljen, iščujoč…

Ti pa izpostavljaš oz. ocenjuješ, da je izhodišče čustvena nedoraslost. Hm, zakaj le… jih je takih, čustveno nedoraslih, v tvoji bližini veliko? Si še mlad, On_?

In to je res nesmisel, saj le vzpodbuja alkoholizem in neodgovornost.[/quote][/quote]

Tudi pijani imajo obdobja treznosti.

Sicer pa jaz nisem imela v mislih kronika, ampak spozabljen trenutek, ki je razrahljal pogled na kaj več, kot tisti trenutek… čeprav, je res, da koliko pa si pijan, pa še vedno lahko seksaš…

Hm, jaz načeloma ne bi odpustila obenemu od njiju (sem tak tip človeka, da hujših stvari ne odpuščam nikoli).Ljudje, ki so kakorkoli prizadeli (pa s tem ne mislim kakšnih malenkosti), za mene ne obstajajo več. Tudi bolje pridem skozi, ko jih ignoriram, kot pa da bi se za koleni metala za njimi.

Avtorici je težko je to razumet, ker sama mogoče ne dojema tako sveta okoli sebe. Tudi “prijatelica” je slepa zato je (dobesedno) nasedla ne tak piiiiiiiiiiiiiiiiip………[/quote]

Moje izhodišče (ali moj pogled) ni človek z nemoralnimi načeli oz. brez moralnih načel, ampak človek, ki je brez ljubezni, osamljen, iščujoč…

Ti pa izpostavljaš oz. ocenjuješ, da je izhodišče čustvena nedoraslost. Hm, zakaj le… jih je takih, čustveno nedoraslih, v tvoji bližini veliko? Si še mlad, On_?[/quote]Če ne bi bil čustveno nedorasel ne bi bil z njo, ki ga ne izpolnjuje (niti ne ona z njim ;), s katero ne more živet tistega in potem se brez… ne vem česa, spetlja z nekom v trenutku “nerazsodnosti”?

Si še mlad, On_?
Želiš vprašat, če sem čustveno neodrasel? 🙂

Ti pa izpostavljaš oz. ocenjuješ, da je izhodišče čustvena nedoraslost. Hm, zakaj le… jih je takih, čustveno nedoraslih, v tvoji bližini veliko? Si še mlad, On_?[/quote]Če ne bi bil čustveno nedorasel ne bi bil z njo, ki ga ne izpolnjuje (niti ne ona z njim ;), s katero ne more živet tistega in potem se brez… ne vem česa, spetlja z nekom v trenutku “nerazsodnosti”?

Si še mlad, On_?
Želiš vprašat, če sem čustveno neodrasel? :)[/quote]

Je čustvena nedoraslost v smislu nezmožnosti videnja/čutenja s sočlovekom, partnerjem v tem primeru, in čustvena nedoraslost v smislu spopadanja z občutki.

Tvoj varajoči je nedorasel oz. nesposoben empatije, vživljanja v drugega, moj pa ni zmožen biti pogumen, trden, samozavesten, na nek način.

Če ne bi bil čustveno nedorasel ne bi bil z njo, ki ga ne izpolnjuje (niti ne ona z njim ;), s katero ne more živet tistega in potem se brez… ne vem česa, spetlja z nekom v trenutku “nerazsodnosti”?

Si še mlad, On_?
Želiš vprašat, če sem čustveno neodrasel? :)[/quote]

Je čustvena nedoraslost v smislu nezmožnosti videnja/čutenja s sočlovekom, partnerjem v tem primeru, in čustvena nedoraslost v smislu spopadanja z občutki.

Tvoj varajoči je nedorasel oz. nesposoben empatije, vživljanja v drugega, moj pa ni zmožen biti pogumen, trden, samozavesten, na nek način.[/quote]Mislim, da je tvoj posledica mojega :)))
Efekt je vedno isti 🙁
Ne vem če je to smiselno razpredat, v osnovnem vprašanju, ali naj jima oprosti. Dejstvo je da to nekdo, ki te ima resnično rad, s kom si si blizu (na čustvenem področju) tega ne bo naredil.
Temu je pa žal…. Zakaj mu je žal, ker ona ni več takšna kot je bila prej, mu noče več kuhat, pospravljat, pomivat, zvečer še piiiiip? Ali zakaj?
Razbit vrč ni nikoli več cel, sama pa ve ali ga ima z njim smisel flikat, ali iskat novega. Vsekakor se bo zgodba ponovila, če bo sama pasivna v odnosu in bo na drugi strani spet en čustveno neodrasel….
Mogoče ji drugačni niso včeč, se z njimi ne ujame 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close