Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Ali obstaja še kdo(kakšna inštitucija)nad upravljalcem bloka?

Ali obstaja še kdo(kakšna inštitucija)nad upravljalcem bloka?

Živjo!

Živimo v večstanovanjski stavbi, kamor se je pred nekaj časa vselila družina, ki si je prilastila del skupnega zemljišča. Ostali stanovalci tako nimamo dostopa do tega zemljišča, saj so si zemljišče ogradili. Kljub temu, da smo upravljalca bloka večkrat na to opozorili, niso storili nič. Zato me zanima, ali obstaja kdo, ki je nad upravljalcem bloka?
Hvala!

Morda kakšna inšpekcija, ki bo ugotavljala ali gre za črno gradnjo in potem podala zadevo na sodišče. Obvestite lahko tudi arhitekta.
Takih primerov pri nas ni malo, ko si nekdo kar nekaj fizično prilasti. Še manj je pa jasno kako si nekateri pravno prilastijo določene dele stavbe ali zemljišč (npr. kletni prostor) brez soglasja solastnikov in nekih notarski overovitev. Po moji oceni samo s pomočjo “modrih kuvert”.

Podoben primer smo imeli pri nas tam kjer sem prej stanoval. Družina, ki živi v podstrešnem stanovanju in njihovo stanovanje meji s podstrešnim prostorom v skupni lasti je začela prodajati zgodbo, da to kar njim pripada. Hitro jim je bilo razloženo, da je to skupni prostor in da to ni samo njihovo ampak so samo solastnik po deležu v skladu s kvadraturo stanovanj, ki ga imajo v svoji lasti.
Potem so se odločili, da bi ta del odkupili in mi bi potem to kupnino namenili menjavi strehe. Začeli so zbirati podpise o privolitvi za prodajo vendar se potem niso odločili, ker bi jih predrago prišlo zaradi overovitev vseh privolitev.

Upravljalcu bloka povejte da ga boste zamenjali če ne bo ukrepal.
Boste pa morali vložiti tožbo proti tistemu ki si je prisvojil del skupnega zemljišča! Tožbo lahko vloži vsak ki je lastnik zemljišča posamezno , skupina lastnikov ali upravljalec v vašem imenu!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close