Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ali ob izolacijah prihaja kontrola na dom

ali ob izolacijah prihaja kontrola na dom

Zanima me, če ob okužbi s kovidom in odrejeni izolaciji, obstaja možnost obiska kontrole na domu z namenom ugotavljanja upoštevanja navodil in izolacije, ali tega ni več?

Ja, k znancem so prišli včeraj.

mislim, da je verjetnost podobna temu, kot da zadaneš na lotu ali te strela udari.

Zalostno, da obolelega to zanima. Mora biti doma.

Možno da ga zanima ker je šel na test po recimu tednu ali več od prvih znakov in je že nekaj dni zdrav, zdravnik pa vztraja pri 10 dnevni izolaciji od testa dalje..kar ni v skladu z NIJZ..vsaj jaz poznam par takih primerov.

Odgovor na objavo uporabnika
Nako, 06.01.2022 ob 12:22

Možno da ga zanima ker je šel na test po recimu tednu ali več od prvih znakov in je že nekaj dni zdrav, zdravnik pa vztraja pri 10 dnevni izolaciji od testa dalje..kar ni v skladu z NIJZ..vsaj jaz poznam par takih primerov.

Seveda je v skladu z NIJZ. Sosed je kril izolacijo, dobil 900 Eur kazni.

K nam so prisli na kontrolo !

Ne vem..NIJZ navaja 10 dni od pozitivnega testa za asimptomatske oz 10 dni od prvih simptomov za simptomatske. Če nekdo ne teče ob prvem znaku na PCR ampak po kakem tednu..je malo mimo da je še nadaljnih 10 dni doma zaprt, če nima znakov več in je ozdravel. To je bilo mišljeno glede časa odrejene karantene s strani zdravnika in navedb NIJZ.

Ko vam stvarnik in B.. postane NIJZ

SVAŠTA

Ne razumem kdo bi pa hodil domov k bolnemu človeku no?

A ti tudi kaj iz trgovine prinesejo?

Če si v izolaciji, si bolan. Prepovedano je, da se z nekom družiš, kako potem lahko pridejo v kontrolo? A jih moraš potem navesti kot rizični stik? Ma kje najdejo te ljudi. Ker tako službo,  bi jaz tudi mela.

K nam so tudi prišli.

Pa to hodijo od jutra do večera ali kako, samo čez dan??..imajo več izmen, tudi vikende?? Kaj pa če spiš in npr nimaš zvonca, no ali ga pač ne slišiš. Mi ga recimo nimamo..imajo telefonsko, da te pokličejo..pustijo obvestilo ali kaj? Ampak saj do nabiralnika tudi ne grem več ko 1x dnevno..če že.

Vetrnica, 06.01.2022 ob 12:41

Ne razumem kdo bi pa hodil domov k bolnemu človeku no?

A ti tudi kaj iz trgovine prinesejo?

Če si v izolaciji, si bolan. Prepovedano je, da se z nekom družiš, kako potem lahko pridejo v kontrolo? A jih moraš potem navesti kot rizični stik? Ma kje najdejo te ljudi. Ker tako službo,  bi jaz tudi mela.

saj ni nujno, da si bolan. Lahko si zdrav kot riba, samo imel si kritični stik. Lahko sploh ne zboliš teh 10 dni. Moji dve sodelavki sta tako zdaj doma v karanteni. Obe popolnoma zdravi, niti asimptomatski, torej nimata kovida.

Pa Saj ne pridejo na obisk, kjer jih ljudje pol na kafe notr povabijo no ☺☺☺

Če si tako prepričana, 06.01.2022 ob 15:08

Pa Saj ne pridejo na obisk, kjer jih ljudje pol na kafe notr povabijo no ☺☺☺

Za Vetrnico

se strinjam, 06.01.2022 ob 15:04

saj ni nujno, da si bolan. Lahko si zdrav kot riba, samo imel si kritični stik. Lahko sploh ne zboliš teh 10 dni. Moji dve sodelavki sta tako zdaj doma v karanteni. Obe popolnoma zdravi, niti asimptomatski, torej nimata kovida.

Eno je karantena, drugo izolacija, ki jo dobis kot bolan.

Hodijo, pridejo tudi na dom.

Pa hodijo ob “normalnih urah” ..ne vem v času rednega delovnika ali se ti lahko naslika pred vrati zvečer..vikend popoldan ipd?  Pač..ko gredo nekateri že spat, dremat..

Kaj res če ga ne slišiš..je imel kdo tak primer?

Monyk, 06.01.2022 ob 17:59

Pa hodijo ob “normalnih urah” ..ne vem v času rednega delovnika ali se ti lahko naslika pred vrati zvečer..vikend popoldan ipd?  Pač..ko gredo nekateri že spat, dremat..

Kaj res če ga ne slišiš..je imel kdo tak primer?

Verjetno po 21. uri več ne hodijo

cvetapom, 06.01.2022 ob 19:46

Verjetno po 21. uri več ne hodijo

😛 😛

ljudje ljukavi… Se bojijo, da bi jih v soboto  ob 21ih čekirali, oni pa na oobisku na pijanki  ( sarkazem on).

Jasno da prečekirajo in ne hodijo na “kufe” – z masko.  Tekom dneva, poznega popoldneva, tudi že v mraku….Enako, kot pride preverit pooblaščenec npr. plinski števec – z izkaznico npr. Petrola in masko na obrazu 🙂

To pa tudi mene zanima. Šolarka sama doma v karanteni, ker je zbolel sošolec. Ne želim, da odpira neznancem in se javlja na zvonec.

Vem, da prihajajo inšpektorji, ker je bil pri znancih, zato me skrbi, da ne pride do nesporazuma.

Pa tudi če nisi imel nobenega kritičnega stika. Jaz sem bila na svojem, na Hrvaškem.  Niti enega stika z nikomer.

In so me dali v karanteno in tudi prišli v kontrolo.

Popolnoma zdrava, brez enega samega stika na poti v Istro in nazaj. Razen policaja na meji.  Mah, to je vse popolnoma brezumno.

Naj akterje bes plenta !!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close