Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali nisva dovolj kompatibilna kjer je potrebno?

Ali nisva dovolj kompatibilna kjer je potrebno?

Odgovor na objavo uporabnika
dilemma, 19.09.2025 ob 10:01

Zanimivo vprašanje. Ne pozabit, da je petek.

V vsaki zvezi je na začetku nabitost s strastjo, seks večkrat na dan, čez vikende itd. Čez čas pa to usahne in seksaš samo enkrat na teden, morda dvakrat, enkrat na mesec, enkrat na dva meseca ipd. In potem si zamisliš, da pa ne bi bil več s to osebo. Lahko greš v drugo vezo in krog se ponovi. In potem se ponavljaš v nedogled.

Krščanarji bi predlagali, da spet vzpostaviš intimo z ženo, greš na zakonsko terapijo ipd. Njim se zdi tudi nezaslišano, da bi imel ljubice poleg žene (čeprav to krščansko pravilo redoma kršijo). V glavnem ne živijo krščanskega življenja, ampak o njem samo pridigajo.

Moj nasvet bi bil, da poskusi na nek nov način pristopiti do žene. Če si zaupata, ne bo sumničava, da se npr. tako trudiš zanjo, ker imaš ljubico. Mi je pa čudno, da ti je predlagala, da lahko videvaš druge ženske. To mi je malo mimo. Jaz bi se bala SPB.

Poskusita obuditi strast brez kakšnih ljubic in ljubimcev, brez kakšne zakonske terapije. V življenju se moraš pač potrudit. Naredit nekaj drugače, spontano.

Upam, da vžge in srečno!

Hvala lepa. Glede spontanosti pa je tako, da je celo moje zivljenje ena velika spontanost. Na vseh področjih.

In ti misliš, da bi se žena kar tako strinjala, da bi po ločitvi ti dobil celó otroke??? Res to misliš o svoji ženi? Če bi se ona res s tem strinjala in če ji je res vseeno, da imaš v tej zvezi ljubico, potem se nemudoma loči in si poišči novo ženo. 

Če pa ti je žena ‘odobrila’ ljubico v nekem obupu, ko si ji utrujal, kako ne zbudi nobenega poželenja v tebi in če žena obožuje vajine otroke in se niti v najhujši môri ne bi ločila od njih po ločitvi, potem imata še lepe možnosti za plodno nadaljevanje zveze, seveda pa bosta morala narediti ključen korak naprej. Če si zraven uspešnosti še odgovoren moški, kakor se želiš videti, potem se loti kakšne svetovalne in visoko kvalitetne – in seveda drage – terapije z ženo, pa bosta morda v kratkem času precej napredovala in obudila vajin libido.

To bi na tvojem mestu naredila jaz, preden bi se odločila za ločitev. Ne pozabi, da je ločitev staršev največja otroška frustracija, ki lahko pusti dolgoročne in usodne posledice.

Premlada sta, da bi kar obupala nad vajino ljubeznijo. In med vama ni globljih zamer. Ogromno korakov, ki vodijo v napredek še nista naredila!!! 

A pro pos … za ženo bi bila neizmerna sramota, da bi po ločitvi ti dobil otroke, če bi jo že v to prepričal. V kar močno dvomim. Pa tudi sodišče takim rešitvam ssmodejno ni nikoli naklonjeno. Skratka, nehaj sanjati o ‘spontanih’ rešitvah v tvoj neizživet seksualni prid, saj si vendar odgovoren človek, ki daje prednost tradicionalnim in spodobnim rešitvam.

V tvojem pisanju ni čutiti dovolj potrebe po ustvarjanju mirnega in globoko ljubečega okolja za otroke, temveč izražaš potrebo po novem velikem vznemirjenju v življenju. To je vredno globokega razmisleka, za katerega si najprej vzami čas.

Vpišita se vsaj v kakšen plesni tečaj z ženo … kaj veš, tudi tako lahko prebudiš strast! Saj je ne moreš kar odpustiti iz delovnega mesta žene in mame! Saj vendar nisi njen delodajalec, ampak življenjski sopotnik.

Anonimno270, 19.09.2025 ob 14:21

Žena ti je rekla da si drugo najdi? WTF. Zakaj pa ne želi intime? Skupaj sva več kot 20 let pa še vedno začutim adrenalin, ko ga vidim v spodnjih boksarcah. Pa ga pobozam po organu, kakšno opolzko rečem, zakaj pa ne, saj je moj mož. Midva se rada rajcava z besedami. Pa je moj mož že skoraj 60 let star, jaz pa blizu 50. Če sta sedaj intimno mrtva, imata dve opciji. Jaz bi poskušala obuditi strast. Tudi meni se pri majhnih otrocih ni dalo, danes pri blizu 50 letih sem dosti bolj strastna. Torej da se. Ko smo ženske utrujene, zaskrbljene, nam to ubije strast.  Pogovori se z njo. Poskušajte rešiti ker drugje ni nujno da bo bolje. Lahko je boljši seks, to skoraj gotovo  lahko  pa te bo nekaj drugega močno motilo. Blagoslov za ljubico ti je že žena šla, torej to ne rabiš od nas. Zakon pa niso samo metuljčki, postane rutinsko in če želiš ohraniti vez, čustveno povezavo, se pogovarjata . Pogovor resi ogromno. Bodite odprta in iskrena

Ko je ženska v meni, lahko iz nimfe postane otopela in frigidna. Ja, se mi je zgodilo, žal pred 50. letom.

Intimo negujeva z masažami, kljub temu je mož malo užaljen. Na nobene tablete ne grem, zdravje je prvo. Sicer sem fit in v izvrstni fizični formi, le mena je prišla prezgodaj :((

Anonimna850, 19.09.2025 ob 18:00

Zartrose, 19.09.2025 ob 16:34

verjetno neke strasti z njene strani nikoli ni bilo, pač imasta ekonomski odnos. tam kjer je ljubezen je tudi želja po drug drugemu, pač prilagojeno letom, zdravju itd.. ni šans, da si ne želiš svojega moškega, ki ga ljubiš.. v praznem odnosu pa logično, da ni želje, z nobene strani. pa nima dolžina veze s tem, ampak polnost/praznost veze.

Na odnosu je treba delati. Se truditi za pozornosti, za nežnosti, za povezavo . Mislim  da ne gre za ekonomski odnos ,  vsaj v veliki večini parov (ekonomski interes iščejo ženske tipa Tina Gaber, ki pa jih ni tako veliko ). Večina nas se  poroči , kar se vidimo skupaj, ker verjamemo da bi nam uspelo. Ne vem pa zakaj se  veliko žensk po porodu ohladi. Razumem da to traja kakšno leto, utrujenost, majhen otrok, neprespanosti,  ampak da pa ženska več ne pokaže interesa, da stalno odbija moškega, je pa zelo ftrustrurajoce za moškega. In slej ko prej ga bo ena zamikala in tu , čeprav sem zenska, trdim, da je največ kriva ona. Ženske pahnejo moške v drug objem. Če bo preveč posten, pa prepričan v to da je zakon za vedno, bo zafrustriran, začel bo piti, se vrgel v hobijev ali službo, se izogibal domu,  varal pa ne bo. Bo pa rečem in nezadovoljen.  Če pa bo začel razmišljati, da živi v napačnem zakonu, da ima pravico do drugačnega življenja , pa bo slej ko prej življenje pripeljalo na pot drugo zensko. Moj sodelavec je imel tak primer, potem po letih suše (pa saj z njo niti ne bi nihče želel seksati, grozno se je zredila,  niti las se ji ni dalo umiti, zob porihtati, bila je nesramna, groba ženska),  si on najde ljubico, s katero se odloči zaživeti. Takrat je pa njegova žena (sedaj že bivša) kar naenkrat postala seks pobudnica. Kaj bi vse lahko počela v postelji, na vse bi pristala. Prepozno, skoraj 30 let je zamudila .  On je bil že zaljubljen v drugo in odločen zaživeti na novo.

pa saj glih to je dokaz, da so ga vzele zgolj zaradi ekonomije, hotle so otroka ne pa tudi moškega.

Nimaš več izzivov. Ti lahko zgradiš cel imperij. A kaj ti bo imperij, ki je parazen in v njem ne znaš uživati. Očitno še nisi dosegel vse, če bi moral kompenziranje iskati v eni izmed stopničk preteklosti, po kateri si poskušal zrasti. Dosegel si že morda skorajda vse. A srečen oz. vsaj zadovoljen na osebni ravni pa le nisi. Ker ne znaš uživati in se veseliti v svojih sadovih dela. Oz. zunanje si dosegel. Pri notranji poti ti pa še fali.

Rezi*, 20.09.2025 ob 15:12

Nimaš več izzivov. Ti lahko zgradiš cel imperij. A kaj ti bo imperij, ki je parazen in v njem ne znaš uživati. Očitno še nisi dosegel vse, če bi moral kompenziranje iskati v eni izmed stopničk preteklosti, po kateri si poskušal zrasti. Dosegel si že morda skorajda vse. A srečen oz. vsaj zadovoljen na osebni ravni pa le nisi. Ker ne znaš uživati in se veseliti v svojih sadovih dela. Oz. zunanje si dosegel. Pri notranji poti ti pa še fali.

Hvala lepa. To pa verjetno skoraj v popolnosti drzi. Bom upošteval tvoje mnenje in nasvet ter obrnil energijo na notranje zadovoljstvo, čuječnost in notranje zadovoljstvo. Hvala

Pri večini parov ki so zelo dolgo časa skupaj oz živijo skupaj pride do zasičenosti, naveličanosti..poznam pa par, ki sta še po dvajsetih letih zaljubljena oz je še vedno prisotna iskrica – razlog: ne živita skupaj in to je edini zanesljiv način, da se ohrani strast! Druge ni..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close