Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali ni Visa tudi kreditna kartica, kjer plačaš 1x mesečno?

Ali ni Visa tudi kreditna kartica, kjer plačaš 1x mesečno?

Vsa vesela menjam Master card, ki se mi je obračunaval 1x na mesec za Visa kartico in jasno pričakujem, da bo enako. Grem gledat na račun in mi vse nakupe trgajo iz varčevalnega računa…. Meni ni nič jasno kaj ni Visa tudi kreditna kartica kjer plačaš vse nakupe po enem mesecu iz svojega osebnega računa? In kako naj tega hudiča zdaj ukinim in grem nazaj na Master???? HVALA ZA PRIJAZNE ODGOVORE :)))

Visa kreditna ali Visa debetna? Pa ja veš kaj si podpisala?

za nobeno kartico ti ne trgajo dol iz varčevalnega računa. viso obračunavajo1x mesečno tako kot master card, viso debet pa iz transakcijskega računa pri vsakem nakupu takoj (saj je visa debet pri nekaterih bankah nadomestila maestro). lp

Nič nisem podpisala. Ko mi je pretekla kreditna so mi domov poslali obe. Odločila sem se za Viso – moja napaka. Torej???

Trgajo takoj – debetna.
Enkrat na mesec – kreditna.

ti piše visa electron? če da, potem je to debetna kartica. In ti tržejo sproti. Če je samo visa, potem je kreditna in ti tržejo enkrat mesečno. Kreditne so visa in mastercard, ampak visa je še visa electron, ki je debetna. Torej ni visa nič presneta :))))))))

Ojoj ja kako naj pa vem, če mi ob poteku kreditne kartice pošljejo obe in napišejo, da je boljša Visa…. Ja kaj naj pa sedaj? Ok prerežem Viso to mi je jasno, kako pa naj aktiviram Mastercard? A bo pin isti kot pri stari? HAVALA!!!!

ajoj, no, ne kompliciraj – kot kaže, je to visa electron. Ki je debetna kartica.

Ti pa želiš kreditno. Ta je lahko ali visa ali mastercard – ne rabiš nujno, da je mastercard. Ne razumeš prav dobro, se mi zdi.

Torej: pojdi na svojo banko z vsemi temi karticami vred, ali pa jih pokliči in povej, da ti želiš kreditno kartico, da se iz nje trže enkrat na mesec – najsibo visa ali mastercard. In vprašaj, če imaš lahko isti PIN. Mi ti tega ne bomo znali povedati.

In beri odgovore in si razjasni pojme.

Zmeda je nastala, ker so debetno kartico (kjer takoj trgajo z računa ) Maesto zamenjali z Visa debetno kartico. Pod Visa piše še DEBIT.
Mastercard ostaja kreditna kartica, če ti jo bodo zamenjali, bo Visa Kredit, trgajo mesečno.

Sem morala tudi sama biti pozorna nato, katero sem uničila in zamenjala z novo.

Z vsako novo kartico dobiš nov PIN, ki pa ga lahko na bankomatu lastne banke zamenjaš, jaz vedno na istega starega.( nekaj dni kasneje po pošti ).

Torej debetne kartice trgajo takoj dol in ni več Maestro. Kreditne ( tebe kreditirajo ) pa plačuješ 1x mesečno, lahko imaš pa Visa, Mastercard, American Express itn.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close