Ali naj sodelavcem povem da bomo vsi dobili odpoved.
Anonimno320, 11.10.2024 ob 20:15
Ko gledam na poročilih o odpovedih v Novi gorici se sprašujem če sodelavcem povem da bomo čez nekaj mesecev bomo vsi dobili odpoved, ker tujec seli tovarno v Romunijo. Ker sem vodilni in se mi obeta lepa odpravnina me skrbi . Na sestanku so mi lastniki zabičali da ne smem povedati in sem to tudi podpisal, skupaj z zneskom odpravnine.
Pa saj je to že javno-. O tem se je že pisalo. Če pa niste to podjetje, pa vseeno “pozabi” kje kak dokument
https://www.24ur.com/novice/gospodarstvo/direktor-mahleja-evropa-dela-veliko-napako.html
Zaposlene v družbi Mahle v Šempetru pri Gorici je v četrtek presenetila novica, da bo vodstvo ukinilo več kot 600 delovnih mest. Po pozivu premierja k ukrepanju so z gospodarskega ministrstva sporočili, da se bo Matjaž Han sešel z vodstvom in sindikati.
Forum butalcev, 11.10.2024 ob 23:17
Ubijalska inflacija? okrog ali pod 2% v celotnem euro območju. To vaše nakladanje je samo nakladanje. NIČ NE BO, NOBENE KRIZE, KI JO KLIČETE ŽE OD LETA 2021. Pa da nas prehitevajo Srbija, Slovaška in Hrvšaka. Ljubi bog, kaki boomerji, PEJTE SPAT, ČE NE MORETE PA GLEJTE KAK GOVOR OD JANŠE PREJ
Euro je od 2019 izgzbil 55% vrednosti. jebaloa te 2%. Tebi je treba odvzeti opravilno sposobnost.
Anonimno 10651, 11.10.2024 ob 20:27
Anonimno511, 11.10.2024 ob 20:18
Vem že dva meseca, saj imamo delavce iz Romunije na uvajanju, meni so ponudili službo v Romuniji, pa ne bi šel. Zapiranje načrtujejo v februarju ali marcu 2025.
Niste edini. Tega bo v kratkem ogromno. Nekaj firm ima ze ljudi na cakanju, ce ne bo narocil, se bo usulo. Ampak seveda nasi lojalni medijino tem molcijo, ker imajo taka navodila! V Slovenije je vse super, vsi plesejo, vsem je fino. Potem pa beres, kako nas po desni prehitevajo Hrvaska, Srbija, Slovaska, Ceska…drzave, ki so za Luno po nase! Vazno, da stiskamo zdravnike in se bahamo z nekimi kvazi ukrepi s katerimi vladamo ( ohh joj, prejsni vladi je bilo ravno to glavni ocitek), folku pa pesek v oci z ” nihce ne bo imel manj kot minimalca”- ker sem med njimi naj vam takoj povem- tudi do sedaj smo dobili doplacilo do minimalca, torej bo vse isto! Ampak, folk tupav, bo pa to vlado koval v zvezde, kako so bili dobri do zaposlenih v Ju. Kaksno zavajanje! Slabo se nam pise!
Golob ima obraz javno kokodakati, da nam druge države ‘zavidajo’, ko se je v njegovi bazi Primoski v podjetju Mahle odpuščalo, pa panika in klicanje Hana na pomoč. Čeprav gre za privatno firmo.
Forum je zaprt za komentiranje.