Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali naj sodelavcem povem da bomo vsi dobili odpoved.

Ali naj sodelavcem povem da bomo vsi dobili odpoved.

Ko gledam na poročilih o odpovedih v Novi gorici se sprašujem če sodelavcem povem  da bomo čez nekaj mesecev bomo vsi dobili odpoved, ker tujec seli tovarno v Romunijo. Ker sem vodilni in se mi obeta lepa odpravnina me skrbi . Na sestanku so mi lastniki zabičali da ne smem povedati in sem to tudi podpisal, skupaj z zneskom odpravnine.

Daj ne nakladaj…to ni smešno

Je lastnik tega podjetja Nemec?

ah kaj se sekiras, a nisi slusal golobovo bluzenje, da tako nizka nezaposlenost hromi gospidarsko rast v sliveniji?srecni bodite da vas odpustijo ker boste pospesili gospodarsko rast hehe….ti pa debil fuknjeni ce je res da si podpisal da si tiho drzi jezik za zobmi kurba hinavska

Vem že dva meseca, saj imamo delavce iz Romunije na uvajanju, meni so ponudili službo v Romuniji, pa ne bi šel.  Zapiranje načrtujejo v februarju ali marcu 2025.

Lastnik je iz Nemčije

Ali je  v Cerknem

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno511, 11.10.2024 ob 20:18

Vem že dva meseca, saj imamo delavce iz Romunije na uvajanju, meni so ponudili službo v Romuniji, pa ne bi šel.  Zapiranje načrtujejo v februarju ali marcu 2025.

Niste edini. Tega bo v kratkem ogromno. Nekaj firm ima ze ljudi na cakanju, ce ne bo narocil, se bo usulo. Ampak seveda nasi lojalni medijino tem molcijo, ker imajo taka navodila!  V Slovenije je vse super, vsi plesejo, vsem je fino. Potem pa beres, kako nas po desni prehitevajo Hrvaska, Srbija, Slovaska, Ceska…drzave, ki so za Luno po nase! Vazno, da stiskamo zdravnike in se bahamo z nekimi kvazi ukrepi s katerimi vladamo ( ohh joj, prejsni vladi je bilo ravno to glavni ocitek), folku pa pesek v oci z ” nihce ne bo imel manj kot minimalca”- ker sem med njimi naj vam takoj povem- tudi do sedaj smo dobili doplacilo do minimalca, torej bo vse isto! Ampak, folk tupav, bo pa to vlado koval v zvezde, kako so bili dobri do zaposlenih v Ju. Kaksno zavajanje! Slabo se nam pise!

Direktno ne moreš, če te veže pogodba. Lahko pa jim po ovinkih v neformalnih pogovorih daš vedeti. Niti ni treba, da omenjaš podjetje, lahko bolj na splošno, nekako v smislu negotovosti, težkih časov, sprememb, gospodarskih trendov… Fer bi bilo.

Ena stara2, 11.10.2024 ob 20:30

Direktno ne moreš, če te veže pogodba. Lahko pa jim po ovinkih v neformalnih pogovorih daš vedeti. Niti ni treba, da omenjaš podjetje, lahko bolj na splošno, nekako v smislu negotovosti, težkih časov, sprememb, gospodarskih trendov… Fer bi bilo.

niste normalni…zato vedno pravim, kdor se ne drzi ustnega dogovara ta se ne bo 100x podpisanih in overjenih pogodb…tipcni slovensko mutenje in mahedranje… sram vas bodi….in se tole….srecen bodi da je tuj ladtnik, dobilu boste odpravnine in vse drzgo, ce bi delali v javnem sektorju vas caka samo brca v rit bumbarji

Julij Cezar, 11.10.2024 ob 20:18

ah kaj se sekiras, a nisi slusal golobovo bluzenje, da tako nizka nezaposlenost hromi gospidarsko rast v sliveniji?srecni bodite da vas odpustijo ker boste pospesili gospodarsko rast hehe….ti pa debil fuknjeni ce je res da si podpisal da si tiho drzi jezik za zobmi kurba hinavska

Julika, si ti zaposlena kje? Na sončni upravi?

Anonimno 9476, 11.10.2024 ob 20:44

Julika, si ti zaposlena kje? Na sončni upravi?

ne. v luki koper delam, banane pigam…za opice kot si ti hehe

Zagotovo si zaposlen pri največjem distributerju belega prahu, ki pomotoma uvozi še kakšno banano.

Ti bi še sebe prodal. Če si podpisal in boš povedal, a misliš, da bodo tiho. Boš tisto odpravnino za ta jajca plačeval kar pri nas. Drugo je, če se ne bi prodal in bi stokal pol z ostalimi.

Ja. Povej čimprej, da si začnejo iskat job. Čimprej! Lažje najdeš job, ko ga še maš ko pa pol ko si enkrat na zavodu. Pa še totalna depra in ženske začnejo moške zapušča… Pol pa alkohol pa cela norišnica… Reši jih, če ti je kaj do njih!

Zaposleni tam nismo tako butasti, kakor si nadrejeni velikokrat radi predstavljate. Misliš, da ne vemo tega? No, med nami je seveda nekaj naivnežev, ki temu ne verjamejo. Napiši anonimno vse skupaj na en list pa ga nekam obesi.

Če je to res, potem si napisal že tule, pa bodo že izvedeli, saj najbrž kdo tudi tule bere.

Zaposlena sem bila za določen čas z razlogom nadomeščanja odsotne sodelavke, ki je bila na porodniškem dopustu. Sodelavci so vedeli 7 dni prej kot jaz, da mi pogodbe ne bodo podaljšali. Povedali mi niso, čeprav smo bili v super odnosih in smo še vedno. Nisem jim zamerila, so pa vsi rekli, da je to bilo njihovih najtežjih 7 dni, ko so morali molčati. Sploh, ker sem v tistem obdobju baje večkrat rekla, da nič hudega, če pogodbe ne podaljšajo, samo naj mi povejo pravi čas in ne čakat na zadnji dan.

Nam je šefinja namignila naj pričakujemo vse sorte, razumeli smo kaj hoče povedati. Isto je bilo , vodstvo je striktno dalo navodila, naj bodo vodje tiho. Ona je vseeno povedala, tako da smo si po tihem pripravljali življenjepise, pa počasi začeli hoditi drugam na razgovore. Meni je bilo to zelo lepo od nje. Edino pazi, da nimaš izdajalca vmes, da ne bo ta nesel vodstvu naprej, da si povedal. Nam je šefinja povedala, ampak  le tistim ki nam je zelo zaupala. Par žensk je izpustila ker je vedela da bo dobila nož v hrbet in bi jo izdale. Predvsem je povedala takim ki smo bili občutljivi , z majhni otroci, ali samohranilke.

Do sedaj nisem nobenemu povedal, sem pa včeraj v pogovoru o odpovedih v N.gorici, omenil  da to lahko pričakujemo vsi, ki imamo za lastnika tujca. Me je nekaj sodelavcev presenečeno pogledalo, potem pa so vsi utihnili.

Namigni. Tako, da se držiš zaveze pogodbi in hkrati daš vedeti, da…

Premisli kako boš salomonsko rešil zadevo. Da se in fer bi bilo

Take novice me zelo skrbijo pa nisem v delovnem procesu, ker od veliko ljudi iz realnega sektorja dobivam informacije o odpuščanjih. Slovenija in EU postajajo socialna bomba. Gospodarska klima se hitro obrača navzdol, sankcije Rusijii in financiranje Kijeva delujejo.

Holobu se bo proti koncu mandata nabralo več brezposelnih kot jih je imel Drnovšek, če ga razjarjeni volivci ne bodo prej odnesli z ablasti.

Iskreno, jebeno me skrbi, ker gre za spiralno medsebojno odvisnost. Vse bo šlo v kooratz: cene nepremičnin, maloprodaja, turizem…

Prihaja obdobje suhih krav. No, je že nekaj let tukaj z ubijalsko inflacijo. Zdaj še brezposelna Slovenija, ki se spreminja v dolino lakote.

Smo delali storitve ta velikega avtomobilskega dobavitelja iz LJ., preklicali so nam vse pogodbe, 150 delavce imajo na čakanju, odpovedali vsem študentom in tistim ki imajo za določen čas .

Ubijalska inflacija? okrog ali pod 2% v celotnem euro območju. To vaše nakladanje je samo nakladanje. NIČ NE BO, NOBENE KRIZE, KI JO KLIČETE ŽE OD LETA 2021. Pa da nas prehitevajo Srbija, Slovaška in Hrvšaka. Ljubi bog, kaki boomerji, PEJTE SPAT, ČE NE MORETE PA GLEJTE KAK GOVOR OD JANŠE PREJ

Ta inflacija, je bila v preteklosti, začela se je zmanjševati, ko je začela kriza kazati zobe, to je prvi znak.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close