Ali na rojstni dan nesete darilo?
Na rojstni dan odraslega človeka, seveda. Jaz vedno, se tudi potrudim kupiti kaj, kar je slavljencu dejansko všeč in vem, da si želi. Na ceno ne gledam, včasih je 20 eur, včasih 50. Nekje čez 80 ne grem navadno. Ta mesec pa praznujem jaz in pripravljam praznovanje za prijatelje. Lani se mi je zgodilo, da sta dve prišli brez nobenega darila, nekateri pa so mi podarili blesava darila, ki mi nič ne pomenijo, npr. zapestnica bižuterija, ki res ni moj stil. Najbolj vesela bi bila knjig, saj zelo rada berem. Sama sem že večkrat podarila darilni bon za 50 evrov za kakšno dobro založeno knjigarno. Kaj si pa vi s kolegi za rd. podarjate?
slavljenka, 03.09.2025 ob 17:24
Na rojstni dan odraslega človeka, seveda. Jaz vedno, se tudi potrudim kupiti kaj, kar je slavljencu dejansko všeč in vem, da si želi. Na ceno ne gledam, včasih je 20 eur, včasih 50. Nekje čez 80 ne grem navadno. Ta mesec pa praznujem jaz in pripravljam praznovanje za prijatelje. Lani se mi je zgodilo, da sta dve prišli brez nobenega darila, nekateri pa so mi podarili blesava darila, ki mi nič ne pomenijo, npr. zapestnica bižuterija, ki res ni moj stil. Najbolj vesela bi bila knjig, saj zelo rada berem. Sama sem že večkrat podarila darilni bon za 50 evrov za kakšno dobro založeno knjigarno. Kaj si pa vi s kolegi za rd. podarjate?
s kolegi nič, s prijatelji pa kakšno res dobro vino- vrhunsko, ali pa za žensko kakšno razvajanje – masaža, urejanje obraza npr. ali pa bon za kozmetični salon, Za moške pa kot rečeno vino, ali pa kakšno steklenico konjaka francoza, ali pa kakšen kuharski tečaj, da ne bo mogel več ženi govoriti da ne zna nič skuhat… tudi knjiga je dobra zadeva. sem naletel na spletno stran ZAMOLČANA MEDICINA, kjer sem našel polno podatkov o tem kaj moraš preventivno početi da ne zboliš tudi za rakom in druge bolezni, v čem je sploh finta zdravja. kaj bolezen sploh je, tam sem kupil kar 5 knjig in jih podaril naprej, ker sem želel prijateljem da tudi oni dobijo te informacije, ki so v knjigi. Smo pa tudi že zbrali skupaj denar vsak po 50 evrov in smo plačali 3 dne4vni izlet po Toskani, je bila slavljenka zelo hapy. Se strinjam s teboj, da včasih dobiš tako darilo za 10 evrov da bi jo najraje nekam….
Zelo težko kupim kaj, kar bi bilo slavljencu res všeč. Pri mojih znancih in prijateljih bi si mislil da dejansko to sploh ni mogoče, brez da se greš strašno organizacijo za skupinska darila – zato kvečjemu kakšno steklenico kvalitetnega alkohola.
Sam sem tudi obupal nad prejemanjem daril, ker so vedno kakšne neumnosti, s katerimi nimam kaj – morda jih lahko podarim naprej ali pa vržem stran. Da bi me kdo vprašal… se še ni zgodilo, zato imam najraje nič, ali pa morda kuverto s par evri. Tisto lahko vsaj porabim. Enako tudi npr plato piva ali kakšno steklenico dobrega.
Knjige so sicer lahko fajn darilo – a kaj ko ne vprašajo. Knjige ki si jih ne želim – so pa absolutno odveč – in se jih vedno poskusim čim prej znebiti.
Vedno kaj kupim. Npr. lepo lončnico, zdaj poleti kakšno škatlo res dobrega sladoleda, šampanjec, škatlo res dobrega peciva ali sama kaj spečem, moškim kakšno steklenico npr. viskija ali kaj drugega. Sem pa tudi doma imela kakšno fotografijo, ki sem jo potem dala povečat in uokvirit…slavljenci so bili zelo veseli. Fajn darilo je tudi kakšen kos dobrega sira, domača salama, kava, skratka, nekaj, kar se poje in spije.
Ker so se take in podobne situacije pogosto dogajale, se mi pozanimamo kaj bi slavljenec imel. Tako so se že kupovale knjige, darilni boni za določen kozmetični salon, etui za mobitel za tečt, uteži, termo steklenica pa tudi denar za pregrešno drago torbico pa za ruzak,…. Nekako smo zmenjeni da darilo ni dražje od 30 evrov. Tako smo vsi veseli.
Forum je zaprt za komentiranje.