ali moški jočejo?
Moški so ljudje in jočejo, tako kot ženske. Vzgoja je tista, ki preprečuje moškim da jokajo, ker morajo bit trdni. Ti dam en primerek. Kolikrat boš slišala mamico in očka reči sinčku: “No, no, ti si moški, moški pač ne jokajo.” S tem vbijajo že malim fantkom v glavo, da pravi moški pač ne jokajo in podzavestno moški jok tako skontrolirajo, da ga velikokrat tudi skrivajo. Jok je čisto normalen čustven odziv človeka, samo družba je tista, ki ga predalčka in je jok pretvorila v simbol šibkosti. Šibkost pa ne gre v roko v roki s pravim mškim? Res pa je, da ženske več jočejo kot moški in so pri tem bolj odprte, predvsem zato, ker je ženska lahko šibka.
Kaj si mislim o moškem, ki joka? Da je človek in ljudje jokajo.
Pravi moški pa ni tisti, ki ne joka. Zelooooo daleč od tega. Tako razmišljajo lahko samo osebki, ki niso sposobni svoje moškosti dojemat dlje od svoje fizične moči. Takih ni malo in žensk, ki se pridružujejo temu mnenju tudi ne, kar je pa samo po sebi nekako logično, ker je pač tako lažje.
Moj partner joka v primeru, če ga osebno kaj prizadene, tako kot jaz. Osebnih tragedij pa nimamo ravno vsak dan, tako da ne jočemo vsak dan. Glede solz sreče pa je jokal ob rojstvu najine punčke, tako kot jaz, ob njenem prvem nastopu, kjer je storila pred vsemi nekaj tako ganljivega, da se naju je dotaknilo in jokala sem tudi jaz. Jokal je tudi zaradi mene in jaz zaradi njega.
Postavljam pa vprašanje. Sem ena izmed žensk, ki zelo malo joka, glede na to koliko v povprečju joka povprečna ženska. Kaj si mislite o meni? Ali nisem prava ženska?
Forum je zaprt za komentiranje.