ali lahko v srbijo in mak le z os.izkaz
No povejte ali je potreben pasoš – za moje pojme je,kdaj je sezona dopustov- da se ne zeznem -, ali je dovolj osebna. Ma, bo itak treba pasoš narediti za Jugo se mi zdi.Prvič slišim da je dovolj osebna, saj niso v eu.Če pa ni potrebe, toliko bolje. Sam da ni kakšen levi prehod.Saj se pozanimam na verodostojnih mestih, ampak če katera zihr ve, mi prišpara pot do občine in dinarčke v pondeljek. Ker bi rabila samo za “dole”, ker gremo mal pogledat life tam.Ker pasoša nimam, ker ga ne rabim mi prosim povejte, kaj moram prinesti in v kolikem času je narejen.Najbrž dve slike, cene ne vem,rabila pa bi ga konec drugega tedna. Mi bo uspelo. Drugače by juga.Hvala za verodostojno informacijo,lp
Potovanje z osebno izkaznico
Slovenski državljani lahko z veljavno osebno izkaznico potujejo v države članice EU in nekatere druge države. Več informacij o pogojih vstopa v posamezne države najdete pod vsako navedeno državo.
Seznam držav:
Andora
Avstrija
Bolgarija
Bosna in Hercegovina
Belgija
Ciper
Češka
Črna Gora
Danska
Estonija
Finska
Francija
Grčija
Gibraltar
Hrvaška
Irska
Islandija
Italija
Latvija
Liechtenstein
Litva
Luksemburg
Madžarska
Malta
Monako
Nemčija
Nizozemska
Norveška
Poljska
Portugalska
Romunija
Slovaška
Španija
Švedska
Švica
Velika Britanija
jaz sem sicer januarja (a kot vem, se ni nič spremenilo) tik pred odhodom ugotovila, da z osebno v Crno goro gre, v Srbijo pa ne. bil je četrtek, na pot smo moralo v soboto zjutraj. pridrvela sem na upravno enoto in tik preden sem se začela metat po tleh, da bi jih prepričala v nemogoče, ugotovila, da majo itak t.i. ekpresni postopek. kar pomeni, da sem plačala malo več, poštar pa mi je v petek zjutraj prinesel pasoš domov.
V Srbijo in Črno Goro ne moreš le z osebno.Vem,da se med sezono da v CG z osebno.Za potni list pa rabiš eno sliko,pazi,da ni premajhna,40 eu in to je to.Doplačaš lehko par eu,da ga dobiš v treh dneh,Pa obvezno kupiti dva sixpeka piva za sabo,se zmažeš pri kakih nepotrebmih srečanjih z varuhi reda tam dol.
Forum je zaprt za komentiranje.