Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali lahko v klasični keramični peči kurim lesne pelete?

Ali lahko v klasični keramični peči kurim lesne pelete?

Kot v naslovu. Ker bom v stanovanju samo par mesecev, ravno čez zimo, ne želim naročati drv oz. če bi jih, bi jih po malem.

Imam pa dve vprašanji:

– Ali lahko zakurim v taki peči s peleti? oz.

– Ali kje (ne pri privatnikih) prodajajo drva ne v velikih količinah, ampak po malem?

Povsod, kjer sem gledala po reklamah, npr. Merkur, Jager,.. prodaja po velike količine drv skupaj pakiranih.

Najraje bi se znašla s peleti, a ne vem, če smem, da ga kaj ne polomim… Peč pa je tole:

Prikaži izvorno sliko

Raje prebeli.

Si polpismen? Kaj sem vprašala?

Sem najemnica za par mesecev…

Zakaj bi? Peleti so dosti dražji na isto energetsko vrednost kot drva, edina njihova prednost je možnost avtomatskega doziranja, te prednosti pa v taki peči nimaš. Če hočeš manjše količine, kupi raje brikete, pa trske in še kakšne vžigalne kocke, vse to imajo v bau trgovinah. Lahko pa greš tudi v hosto po kakšne srednje veje.

Ne, ker velika količina preletov se naenkrat vžge in boš mela stalo-bum.V peči za pelete počasi gori po par piletkov,zato so to posebne peči ,jao no

Lahko. Samo zeblje prej izpuli ven iz palet.

Sicer lahko, ampak z nule ne moreš s peleti vžgat. Najprej trske, ko imaš malo žerjavice, malo peletov gor nasuješ, potem pa brikete gor, kot je že nekdo napisal, če že morajo vse biti manjša pakiranja iz trgovine. Ampak meter drv tudi lahko kupiš, toliko boš porabila v par mesecih.

Odgovor na objavo uporabnika
Najemnica, 22.10.2021 ob 14:41

Kot v naslovu. Ker bom v stanovanju samo par mesecev, ravno čez zimo, ne želim naročati drv oz. če bi jih, bi jih po malem.

Imam pa dve vprašanji:

– Ali lahko zakurim v taki peči s peleti? oz.

– Ali kje (ne pri privatnikih) prodajajo drva ne v velikih količinah, ampak po malem?

Povsod, kjer sem gledala po reklamah, npr. Merkur, Jager,.. prodaja po velike količine drv skupaj pakiranih.

Najraje bi se znašla s peleti, a ne vem, če smem, da ga kaj ne polomim… Peč pa je tole:

Prikaži izvorno sliko

peleti ne ker niso temu namenjeni..z briketi pa ja. briket je pa nekje mešanica peletov in drvi. Po obliki je podoben peletu, po sestavi pa peletu

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

lahk vidimo še druge dele peči ? npr z vrha, druga stran peči itd

a je peč uporabna ali dekorativna ,  kaj pravi lastnik je dimnik očiščen, je še vedno dimnik ali so ga podrli in peč pustili zgolj za lepo videti?

da ne bo presenečenj

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Ti lahko kuriš kar hočeš, vprašanje pa je, koliko bo haska. V taki peči peleti ne zaležejo nič. Mogoče za podkurit, za gret pa rabiš debela drva.

Sem videla, da trske in cepljene drve prodaja Agrolit( sem v manjšem kraju).Te drve so bile nasekane. Samo to sem videla lani, za letos pa ne vem. pokliči jih in se pozanimaj.

Peč ti naj pa strokovnjak pregleda, da te slučajno ne zaplini,

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close