Ali lahko sožalje izrazim po telefonu?
Nekateri že tako ali tako nismo preveč navdušeni nad telefoniranjem, če bi mi kdo umrl, si pa sploh ne predstavljam, da bi sožalja prejemala po telefonu. Po pravici povedano ne bi želela slišati nikogar. Mislim, da so pisna sožalja še vseeno najbolj primerna, sploh od ljudi, ki jih ne poznaš zelo dobro.
Meni je umrl mož. Klici po tel. in SMS so me zelo prizadeli. Zdelo se mi je, da so opravili svojo dolžnost in da jim je čisto vseeno kar se mi je zgodilo. Takrat mi je veliko pomenilo, da so vsi sosedi prišli kropit in na pogreb. Prišle so tudi sodelavke, od katerih nisem pričakovala, da se bodo odzvale, meni najbližje pa ni bilo (še danes tega ne morem pozabit, pa sva bili 15 let v isti pisarni). Toliko o telefoniranju in SMS-ih. Poščljite sožalno pismo.
Umrl mi je oče in dobila sem kup sožalji po telefonu, po smsih, vizitke, osebno in to od ljudi, ki jih nisem videla že ne vem koliko let, celo od bivšega partnerja.
Meni osebno ni to nič pomenilo, kot samo to, da imamo ljudje radi negativne dogodke in da je to lažno sočutje. Kje so bili vsi ti ljudje, ko so se mi rodili otroci, ko sem praznovala rojstni dan, ko se je zgodilo kaj lepega, nobenega ni bilo, zdaj pa vsi izrekajo sožalje v podporo.
Zato smo tudi pogreb naredili v družinskem krogu.
Preveč se ukvarjaš z nekom, ki ga do sedaj niti poklicala nisi.
Forum je zaprt za komentiranje.