Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ali lahko jem kvas?

Ali lahko jem kvas?

Zelo zelo rada imam kvas in me zanima ali ga lahko jem kar tako, surovega? Tekne mi tudi surovo kvašeno testo, vendar pa vem, da ni zdravo. Kaj pa sam kvas? Jaz bi lahko celo kocko pojedla.

Meni ga je zdravnica svoj čas celo svetovala in sem ga tudi dnevno jedla, ja. No, ne cele kocke, ampak po tretjino kocke na dan pa.

Po moje je zdravnica mislila pivski kvas, ne tistega za vzhajanje. Pivski ima precej več vitaminov in mineralov (predvsem iz skupine B, kalcij, magnezij). Se pa dobi v prahu ali v tabletah (v trgovinah z zdravo hrano in drogerijah). Iz tistega v prahu se lahko naredi tudi maske za obraz (proti mastni koži).

Kvas je odličen za izboljšanje kože, sama sem ga jedla precej časa, vendar bodi previdna ker je pa slab za zobe-

Mene je mama že kot otroka navadila, da sem in tja pojem malo kvasa. Vedno imamo svežega v hladilniku. Tudi, če ga ne uporabljamo, je to verjetno edina stvar v hladilniku, ki resnično nikoli ne manjka. Menda čisti kožo, pomaga pri en kup zadevah… Napisala sem menda, ker jaz s kožo nisem imela nikoli problemov. Morda ravno zaradi kvasa 🙂 Komur paše okus, kar pogumno 🙂 Verjetno tudi pri kvasu velja kot pri vsem ostalem.. zmerne količine in občasno uživanje 🙂 Pa dober tek 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close