Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ali lahko cel kuhan krompir (z lupino) ohladim in uporabim jutri

ali lahko cel kuhan krompir (z lupino) ohladim in uporabim jutri

pred kratkim sva se s fantom preselila na svoje in zato sem se počasi začela učiti kuharskih veščin..

danes sem nama želela pripraviti krompirjevo solato…(vse delam po knjigi)…ampak sva pred 5 minutami zvedela da naju prijatelj vabi ven na “kosilo” in zdaj res ne vem kaj s tem krompirjem…

da bi ga kar stran vrgla se mi ga zdi škoda. Kaj svetujete izkušene kuharice, bo jutri še dober za solato? naj ga ohladim in neolupljenega shranim na hladno do jutri.

Prosim pohitite ker že čez pol ure odhajava,

hvala 100X

Lahko ga uporabiš jutri. Bo solata še boljša, ker bo krompir hladen (manj pacasta). Odcedi vodo in neolupljenega shrani do jutri.

hvala!!!!

Jaz bi ga vseeno prej olupila. Se mi zdi, da se topel lažje lupi.

Bolje bo, da danes narediš solato-do jutri bo zlahka počakala. Dober tek!

3 dni imaš lahko brez problema kuhan krompir v hladilniku, seveda neolupljenega, potem pa delaj iz njega kar ti paše. Pa dober tek. Veliko bolj so škodljive pogrete jajčne testenine, kakor pa pogret krompir!

Ja seveda ga lahko shraniš ohlajenega in neolupljenega v hladilniku. iz njega lahko npr nardiš zelo dobro prilogo…. ga olupiš, narežeš na pol centimetrske rezinice. V ponev daš malce masla ga segreješ in nanj daš krompir. Vsake toliko malo potreseš in premešaš da se lepo zarumeni, na koncu še posoliš in njami krompirček je tuki.
Dober tek

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close