ali komu šumi in žvižga v ušesih, kaj je to?
pepsy, 10.06.2022 ob 22:11
Redna je povedala prav, to je tinitus. Prav za tem trpi mož od moje prijateljice, pojavilo pa se mu je po prebolelem covidu. Je zelo moteče in nadležno. Niti ponoči te ne pusti pri miru.
Na žalost je v večini primerov tinitus neozdravljiv.
Res je,moja babica ga ima že 10 let-vse so že probali. Probala je že 100 različnih tablet,10 x bla že na UZ ušesa,uho so ji spirali že 2x pa čistli ni da ni.. pa ji še vedno piska,šumi,.. načeloma se to nardi takrat (pri zdravih ljudeh) ko se pritisk krvni izravnava ampak po 1 minuti mine.. izzveni.
Piskanje ali tinnitus. Ponavadi ga spremlja manjša izguba sluha. Se zgodi tudi zaradi hrupa ali glasne glasbe. Ponoči je divje, ker ne moreš spat, ker je tako kot bi spal zraven pokvarjenega zvočnika. Hudo je bilo prve pol leta. Potem pa ugotoviš, da boš slabo spal do konca lajfa. Hvala ti sosed za pokanje s karbidom za veliko noč.
Rednamay, 10.06.2022 ob 22:25
Res je,moja babica ga ima že 10 let-vse so že probali. Probala je že 100 različnih tablet,10 x bla že na UZ ušesa,uho so ji spirali že 2x pa čistli ni da ni.. pa ji še vedno piska,šumi,.. načeloma se to nardi takrat (pri zdravih ljudeh) ko se pritisk krvni izravnava ampak po 1 minuti mine.. izzveni.
Kako mine po 1 minuti?
24/7 je dan in noč. Vklopi si piskanje eno frekvenco na Youtubu in si daj na slušalke in poslušaj skoz brez prestanka. To je tinnitus.
Dax235, 10.06.2022 ob 23:02
Kako mine po 1 minuti?
24/7 je dan in noč. Vklopi si piskanje eno frekvenco na Youtubu in si daj na slušalke in poslušaj skoz brez prestanka. To je tinnitus.
si butasto? sem lepo napisala,pri zdravih ljudeh,tisti ki nimajo kroničnega tinitusa!
men tud 1x ali 2x na leto piska. Ampak 1 minutko pol pa konec.
Najprej do zdravnika, lahko maš “srečo” pa gre za vnetje, ki se bo pozdravilo.
Pri meni žal ni bilo tako. Mam pa srečo, da sem ena tistih, ko so se možgani precej navadili na tinitus in po par mesecih piskanja nisem več slišala, oziroma ga slišim samo, če zavestno pomislim nanj.
TV v spalnici pomaga, ali pa radio, da zaspiš ob nečem.
Se pa naj bi dobili eni čepki za ušesa (mislim da calmer?) ki so namenjeni zmanjšanju šumov v ozadju pa naj bi mnogim pomagal pri tinitusu (nimam pa osebnih izkušenj, samo nekaj kar mam nagledano za sprobat če se tinitus poslabša)
Anonimno 5127, 10.06.2022 ob 22:33
Zanimivo. Pred nekaj dnevi mi je začelo, prej nikoli v življenju. Ne sliši se kot šumenje bolj kot neko penjenje. Imamo rešitev? Odpremo klub? ?
Meni se je pojavilo pred pol leta, peni se non stop….na ORL je zdravnica rekla naj to odmislim:))))Aja? Kako pa če non stop peni??????:)))
Ne vem no, izgleda da ne bo minilo:(
Se mi je pa po drugem cepljenju pojavilo ogromno zdravstvenih težav in nimaš kaj, živi in trpi…
Forum je zaprt za komentiranje.