Ali kdo verjame v angele varuhe?
eden ki ve, 20.08.2025 ob 11:32
?
Pa se nadaljujmo to našo anekdoto tu na monu.
No, da (po moško) sklepamo dalje. Ženska začne debato z menoj s problemom (ki pred 1 minuto sploh še ni obstajal ) in ko jo nato (z nasmehom na obrazu) na to opozorim opozorim, in ji (dobre volje) rečem naj naredi kot sama želi, ona popizdi na mrtvo.
Potem jo potolažim, da naj se pomiri in da se za žensko obnaša čisto normalno. Popizdi še bolj. Sem še bolj dobre volje, in ji predlagam, naj sama odloči, ali se za žensko obnaša normalno ali nenormalno.
???
?? zdaj torej že veš, kako to gre. Ženske pač imamo talent, da najdemo problem za vsako rešitev. ?
Moj dragi v takih situacijah rad reče, da ga utrujam in staram in odpeketa na teren za par ur… Pa ne pomaga, ha ha! Ker znam jaz drugi dan nadaljevati tam, kjer sva pred njegovim odhodom nehala ?
Enkrat potem prideva do zaključka. Pač ni celovečerec, ampak nadaljevanka…
V norih mladih letih sva znala imeti tudi leteče krožnike v debati. Zdaj sva se že utekla in krožniki več ne letijo. Običajno so samo še dvignjene obrvi (pri njem) in skuha se kava (jaz) in se samo še nasmejema.
Tako da trening in dobra volja, pa je rešeno.
Upam, da ostane pri tem, ker mora biti grozno, ko nastane popolna tišina.
# Aurora111
Ne, ne
takrat sem bil še mlad, suh, blond, lasje še gosti, do ramen, skoraj beli (sparjeni od sonca in morske vode, štrleli kot slama). Tiste stare čoke (prbl.50 let), so bile nad mojim cmokanjem vse navdušene, so se po večkrat postavile v vrsto.?. Tudi gobec sem vrtel na veliko, sem imel poseben status v firmi, da sem lahko vsakemu (tudi direktorju vse rekel naravnost, kar mi je glih padlo na pamet), pa mi nihče ni zameril, so se vsi samo smejali (tudi direktor) in se zabavali, in mi nosili za jest dodatno hrano, ker sem bil ves sestradan??Tiste stare čoke so bile vse navdušene, ko sem jim govoril, da imajo pod mizo pizdopihe (imele so prenosne kaloriferje, ker jih je zeblo)???
Danes tega ni več.
eden ki ve, 21.08.2025 ob 07:22
# Aurora111
Ne, ne
takrat sem bil še mlad, suh, blond, lasje še gosti, do ramen, skoraj beli (sparjeni od sonca in morske vode, štrleli kot slama). Tiste stare čoke (prbl.50 let), so bile nad mojim cmokanjem vse navdušene, so se po večkrat postavile v vrsto.?. Tudi gobec sem vrtel na veliko, sem imel poseben status v firmi, da sem lahko vsakemu (tudi direktorju vse rekel naravnost, kar mi je glih padlo na pamet), pa mi nihče ni zameril, so se vsi samo smejali (tudi direktor) in se zabavali, in mi nosili za jest dodatno hrano, ker sem bil ves sestradan??Tiste stare čoke so bile vse navdušene, ko sem jim govoril, da imajo pod mizo pizdopihe (imele so prenosne kaloriferje, ker jih je zeblo)???
Danes tega ni več.
?? pizdopihe??? Lušna.
Torej so bile luftarce, a?
Grenivka422, 19.08.2025 ob 20:19
Ste jih kdaj slučajno videli, posneli, govorili z njimi, so vam pomagali? Ni to samo en insert iz pravljice.
Poznate angelovo molitev?
Sveti angel varuh moj,
bodi vedno ti z menoj.
Stoj mi noč in dan ob strani,
vsega hudega me brani.
Prav prisrčno prosim te,
varuj me in vodi meni.
Amen.
?
Verjamem in vem. Kdor ima višje razvito nadzavest je odprt za energije in čuti, vidi bitja z one strani, kdor ni nič poduholjen ampak samo materialen teh energij ne zmore zaznati.
“sem imel poseben status v firmi, da sem lahko vsakemu (tudi direktorju vse rekel naravnost, kar mi je glih padlo na pamet), pa mi nihče ni zameril, so se vsi samo smejali (tudi direktor) in se zabavali, in mi nosili za jest dodatno hrano, ker sem bil ves sestradan”
Je bila v komunizmu sicer praksa, da so imele firme takega vaškega posebneža? Ker v srednjem veku so imeli dvorne norčke, da so kralju skozi zgodbo ali šalo povedali resnico, ki se je drugi niso upali povedat.
8409, 21.08.2025 ob 16:16
“sem imel poseben status v firmi, da sem lahko vsakemu (tudi direktorju vse rekel naravnost, kar mi je glih padlo na pamet), pa mi nihče ni zameril, so se vsi samo smejali (tudi direktor) in se zabavali, in mi nosili za jest dodatno hrano, ker sem bil ves sestradan”
Je bila v komunizmu sicer praksa, da so imele firme takega vaškega posebneža? Ker v srednjem veku so imeli dvorne norčke, da so kralju skozi zgodbo ali šalo povedali resnico, ki se je drugi niso upali povedat.
Pri nas imamo kronista s to funkcijo. Poleg obvezne letne kronike, ki je strogo resne narave, naredi še interno kroniko z letnim pregledom najbolj zabavnih dogodkov in izjav, ponesrečenih situacij in neumnosti.
Vodilni kader dobi vedno svojo porcijo, izberemo teslo leta in svarilni primerek leta in dobita Zlatega Ervina (to je brat od Oskarja ?) in Častno diplomo. Lanska je bila recimo Podrepnik leta, predlanska pa Tožengroš.
Prvo leto marsikomu ni bilo vse všeč, potem se je pa prijelo in zdaj vsi komaj čakamo na zaključno čago.
Ja, marsikaj izveš o sebi, večina pa si vzame k srcu in se “poboljšamo”. Zdaj bo deset let te tradicije naokoli in razmišljamo o Nepopravljivčku desetletja.
JAZ. ker mi je že pomagal velikokrat. zapomnite si levuhi pofukani ugabni lgbt komunsiti pedofili in umski retardiranci levičarski. SCVRLI SE BOTE V PEKLU.
Anonimno 3469, 19.08.2025 ob 21:24
Anon 3469
Glede na to, da mislis zase da bos ti šel v nebesa, medtem ko vsem ostalim želiš, da se bodo “scvrli v peklu” ti res ne bo pomagalo v nebesa ! Sramota za kristjana, si prava antireklama za krščanstvo!!!!
monovka, 21.08.2025 ob 16:42
Pri nas imamo kronista s to funkcijo. Poleg obvezne letne kronike, ki je strogo resne narave, naredi še interno kroniko z letnim pregledom najbolj zabavnih dogodkov in izjav, ponesrečenih situacij in neumnosti.
Vodilni kader dobi vedno svojo porcijo, izberemo teslo leta in svarilni primerek leta in dobita Zlatega Ervina (to je brat od Oskarja ?) in Častno diplomo. Lanska je bila recimo Podrepnik leta, predlanska pa Tožengroš.
Prvo leto marsikomu ni bilo vse všeč, potem se je pa prijelo in zdaj vsi komaj čakamo na zaključno čago.
Ja, marsikaj izveš o sebi, večina pa si vzame k srcu in se “poboljšamo”. Zdaj bo deset let te tradicije naokoli in razmišljamo o Nepopravljivčku desetletja.
Podrepnik leta? Čudovito, kaže na dobro korporativno kulturo, da je bil tak dogodek sprejet. Presenečen, da ni zamer, da ljudje to vzamejo konstruktivno.
Amen, 21.08.2025 ob 18:48
Ti tudi in to v najbolj ogabnem kotlu, ker tako grdo govoriš. Angeli ne marajo umazancev. Pojdi si gobec sprati z žajfo!
Anonimno 3469, 19.08.2025 ob 21:24
JAZ. ker mi je že pomagal velikokrat.
zapomnite si levuhi pofukani ugabni lgbt komunsiti pedofili in umski retardiranci levičarski.
SCVRLI SE BOTE V PEKLU.
Pa še nakaj. Tole prase pod 3469 je očitno dežurni moderator. Briše, premika teme in samovoljno odloča koga se bo citiralo. Njega se ne sme.
Nikoli nisem verjela vanje, do pred kratkim. Ko sem imela občutek, da sem čisto sama, sem se obrnila nanje. Prosila sem, naj mi dajo znamenje. V mislih sem jim sporočila naj mi prikažejo rožo, ki v določenem času pri nas ne cveti. Je redka rastlina.
Naslednji dan
Stala sem vsa skrušena v trgovini med policami in se trudila zbrati artikle. S kotičkom očesa sem opazila žensko, ki stala nekaj korakov stran in tudi nekaj iskala. Obe se zopet znajdeva pred blagajno. Nezainteresirano jo s pogledom preletela od nog do glave,ko se mi je pogled ustavil na njenem tatuju na rami. Imela je vtetovirano točno to rožo, veliko za pest, pod njo pa napis Love. Bolščim v njen tatu in zaobjame me globok mir. Dobila sem solzne oči.
V nekaj dneh sem se uspela rešit problema, ki mi je bil kot mlinski kamen za vratom.
Naključje?, 21.08.2025 ob 20:50
Nikoli nisem verjela vanje, do pred kratkim. Ko sem imela občutek, da sem čisto sama, sem se obrnila nanje. Prosila sem, naj mi dajo znamenje. V mislih sem jim sporočila naj mi prikažejo rožo, ki v določenem času pri nas ne cveti. Je redka rastlina.
Naslednji dan
Stala sem vsa skrušena v trgovini med policami in se trudila zbrati artikle. S kotičkom očesa sem opazila žensko, ki stala nekaj korakov stran in tudi nekaj iskala. Obe se zopet znajdeva pred blagajno. Nezainteresirano jo s pogledom preletela od nog do glave,ko se mi je pogled ustavil na njenem tatuju na rami. Imela je vtetovirano točno to rožo, veliko za pest, pod njo pa napis Love. Bolščim v njen tatu in zaobjame me globok mir. Dobila sem solzne oči.
V nekaj dneh sem se uspela rešit problema, ki mi je bil kot mlinski kamen za vratom.
Za @naključje, če ne bo citiralo.
Kako lepo je bilo prebrati tvoj zapis?
anonimno8409, 21.08.2025 ob 18:26
Podrepnik leta? Čudovito, kaže na dobro korporativno kulturo, da je bil tak dogodek sprejet. Presenečen, da ni zamer, da ljudje to vzamejo konstruktivno.
O, smo utrjeni ?
Pretežno smo po službeni dolžnosti zelo resni ljudje, zasebno pa ven z vraga. Pa fajn tim smo, radi se režimo, kadar je možnost, večinoma na svoj račun. Da bi se drug drugemu posmehovali, je zelo redko in tudi hitro zablokirano, tako je počasi izumrlo.
Podrepnik je običajno tisti, ki kje kaj lobira, se trudi biti z nečim všeč, žica koga in podobno. Tudi vrhovni včasih, ko mora koga določiti za kako tako delo, ki ga nihče ne mara, pa je treba na dušo pihat…recimo kako neprijetno stranko namotat okoli prsta, pa rabiš pocukrane strategije… vse skupaj velik hec, ker smo vsi kdaj v enaki situaciji.
Ne, ni zamer. Življenje je preresno, da bi si ga še sami zraven grenili. Je smeh boljša opcija.
Forum je zaprt za komentiranje.