Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ali kdo ve….

Ali kdo ve….

zakaj mene vedno tako zebe:( ledene noge imam pa roke pa je lahko zunaj 20 stopinj:( resno sprašujem, kajti jaz bom zmrznila…kaj imam slabo prekrvavitev ali kaj?se dobijo kakšna sredstva za boljšo prekrvavitev?kaj mi svetujete?

p.s. resno sprašujem

Imam tudi jaz dostikrat podoben problem. Problem je v cirkulaciji (mogoče tudi nizek pritisk). Poskusi se čimbolj gibat. Pa kdaj vmes vroč čajček. Pomembno je tudi, da te ne zebe v noge, ker potem te po celem telesu.
Jaz sem pri sebi ugotovila, da je najboljši recept dobra fizična kondicija, malo jogging, malo kolo, pa kdaj kaka aerobika. Dela čudeže, preverjeno!

ne morem verjeti da ima nekdo iste probleme kot jst.Za roke res nimam tok ocitnih problemov oz pogostih kdaj pa kdaj me tudi v njih zebe samo za noge je pa res kriza prsti mi tako zmrznijo da je je prav smesno potem pa je potrebna cela procesija da jih segrejem.Tudi jst sumim na prekrvavitev sm pa tudi slabokrvna ce ima tudi to kaj prste vmes.Prosim naj nama kdo pomaga kaj hudica je to.Ce naju ze zdaj zebe kaj sele bo pozimi!:)

Zdaj v tem trenutko me tako zebe, da komaj pišem prste imam čist ledene, da me prav bolijo..nog pa itak ne čutim:( nevem zakaj se mi to dogaja…po zimi pa bi jaz tako mogla nonsop kombinezon za smučanje nosit, da bi mi blo ravno prav toplo:=)

glih vceraj sva se z mami smejale ker me je tako v prste na nogah zeblo pa sm jih ko sva lezali na kavcu potisnila pod njene noge je kar skocila.ledeno vam pravim ko se pa pokrijem pa migam in se hocem segret pa mi rata tako zelo vroce da se spet odkrijem, noge pa so se zmeraj ledene, res komplicerano.

tud jaz sem ena tistih, ki ima zmeraj hladne noge! grozno je, res, ker potem res traja, da se segrejem. in takrat moram non stop hodit na WC. je pa res, da če grem takrat na primer likat ali sesat, je vse v 10 minutah bolje. torej gibanje res pomaga…

Ves problem je ravno v prekrvavitvi. Zadnjič sem šla v lekarno po določena zdravila, ko sem videla kremo za mrzle noge. Sprva nisem mogla verjeti, potem pa me je firbec premagal in sem jo kupila 🙂 jaz jo uporabljam, ko grem spat in imam mrzle noge. Takrat se mi ful težko segrejejo noge, razen če ne spim s tipom in mi jih on segreje (z njegovimi nogami), čeprav on tega ne mara preveč 😉 Ta krema pa res pomaga! V bistvu ti daje občutek toplote, hkrati pa pomaga krekrvavitvi. Imenuje se Gehwol, je taka majhna bela tubica, narejena je iz pekoče paprike. Kar uporabna zadeva 🙂

Gibanje (predvsem čim manj sedenja, še sploh s prekrižanimi nogami), masaža, izmenične (toplo – hladno) kopeli oz. prha, nobenih tesnih oblačil in predvsem obutve, naravni materiali…

Če bi se lahko človek vsega tega v resničnem življenju tudi držal, bi bilo pa že skoraj prevč lepo. Tako ti pač vedno ostane tehtanje med širokimi čevlji in mrzlimi nogami. Za zimo npr. zelo pomagajo tisti vložki za v čevlje, ki so na spodnji strani srebrni, zgoraj pa kosmati. Ampak potem rabiš številko večje čevlje, drugače te pa tiščijo, pa je še slabše.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close