Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Ali kaj date fehtarjem pred trgovinami?

Ali kaj date fehtarjem pred trgovinami?

Vsaka čast

Sovrazim fehtarje, ki izkoriscajo uboge kužke, da nabirajo denar. Dam konzervico. Sicer pri nas drzava nikogar ne pusti umreti od lakote.

Odgovor na objavo uporabnika
vedno dober odziv, 10.01.2022 ob 14:26

Sirovje, 10.01.2022 ob 13:28

Prijazno se jim prikima ali odzdravi, seveda očesni stik ter se jim dobrodušn reče: Se moram žal opravičit, itn

Ja, jaz naredim enako.

Edino včasih dam tisti ženski, ki je pred našim Mercatorjem. Nikoli ni vsiljiva, prijazna in vem, da ima sina. Včasih ji ljudje kaj prinesejo iz trgovine in vedno se lepo zahvali. Njej dam občasno 2 eur.

kje je ta lokacija ???

Recimo, 10.01.2022 ob 22:29

Sem. Dokler mi ni eden rekel, ker res nisem imela nič v denarnici gotovine, da bi se pa lahko že malo pobrigala. Resno? Da se, pobrigam, da plačam vse stroške. Pa še kakšna bolniška. Naj bi potem on plačal, ker bom stisnila. Z negotovino. Od takrat grem pač mimo. Pa takrat so imeli okrog centra Ljubljane vsi tahude mobitele. Je bil en čas, ko so vestno “stražili” okrog Bavarca. Pa pol slišiš, ej, pridi sem, tu talajo, ker je ravno bus, naprej pa še avtobusna. Žal. In tisti mladi, ali starejši, celo delajo, pa so se sredi čopove našemili, da jih kdo ne spozna. Pol pa pravi, saj ta je pa naš sosed, imajo to in ono, pa še služi kot “kurent” sredi Ljubljane. Ko pa rečeš, ok, pejva po sendvič, hujša hajka, kot da bi jim kaj ukradel. Sorry, za kar se nič ne opravičujem. Sorry se včasih zgolj reče, ko manipulirajo nekateri. Če že, bom kam uradno prispevala. če že.

pojdi šmrkat več praška

Jaz živim v tujini, tu sem v vseh letih bivanja mogoče videla 3-4 brezdomce… Zadnjič pa sem prvič po štirih letih prišla v Ljubljano, “a mate kak kovanček?” je bil prvi stavek ki sem ga slišala na avtobusni/železniški postaji, nobenega “živjo” oz. “dober dan”. In to me je zmotilo do te mere da sem ga le začudeno pogledala in odkorakala naprej. Hodim proti bavarcu, spet en fehtar prosjači mimoidoče, na srečo sem se mu izognila.. V centru, na Čopovi me neka ženska ustavi, ogovori v angleščini in mi kaže, kako uničene čevlje ima, ja sorry, svojih ji ne morem dat 😀  se naredim francoza in grem naprej.

Pa saj me ne motijo, ampak nekateri so pa tako vsiljivi, da te mine… Prej ko sem se šolala v Ljubljani sem kdaj kupila revijo kralji ulice, pa še to navadno le zato ker me je ‘prodajalec’ skoraj prisilil v to (čustveno maltretiranje, al kako bi temu rekla). Enkrat pa sem na lastne oči videla kako je nek gospod fehtarju pred merkatorjem prinesel kos pizze, cigarete, sok in mu dal 10€ bankovec. Pizza in neodprt sok sta končala v smeteh, dinarčke je pa nesel v merkator, da si je alkohol kupil… Mislim da me je to izučilo, da jim ne pomagam več, saj jih večina vsak evro ki ga dobijo zapravi za liter vina

meni mi ne gredo na zivce. Dokler me pustijo pri miru me nic ne moti, da fehtarijo pred trgovinam in dismonti. Samo da niso vsiljivi. NE, nikoli ne dam nikomur nic, ker sem sam na socialki.

pikapoloncapika, 11.01.2022 ob 08:57

Jaz živim v tujini, tu sem v vseh letih bivanja mogoče videla 3-4 brezdomce… Zadnjič pa sem prvič po štirih letih prišla v Ljubljano, “a mate kak kovanček?” je bil prvi stavek ki sem ga slišala na avtobusni/železniški postaji, nobenega “živjo” oz. “dober dan”. In to me je zmotilo do te mere da sem ga le začudeno pogledala in odkorakala naprej. Hodim proti bavarcu, spet en fehtar prosjači mimoidoče, na srečo sem se mu izognila.. V centru, na Čopovi me neka ženska ustavi, ogovori v angleščini in mi kaže, kako uničene čevlje ima, ja sorry, svojih ji ne morem dat 😀  se naredim francoza in grem naprej.

Pa saj me ne motijo, ampak nekateri so pa tako vsiljivi, da te mine… Prej ko sem se šolala v Ljubljani sem kdaj kupila revijo kralji ulice, pa še to navadno le zato ker me je ‘prodajalec’ skoraj prisilil v to (čustveno maltretiranje, al kako bi temu rekla). Enkrat pa sem na lastne oči videla kako je nek gospod fehtarju pred merkatorjem prinesel kos pizze, cigarete, sok in mu dal 10€ bankovec. Pizza in neodprt sok sta končala v smeteh, dinarčke je pa nesel v merkator, da si je alkohol kupil… Mislim da me je to izučilo, da jim ne pomagam več, saj jih večina vsak evro ki ga dobijo zapravi za liter vina

Imaš pa čas cel dan stat pred Mercatorjem in študirat navade klošarjev.

Desperadodajka, 11.01.2022 ob 09:14

Imaš pa čas cel dan stat pred Mercatorjem in študirat navade klošarjev.

Sedeli smo v baru zraven 😉

Meni pa se smilijo ti ljudje. Da gres sploh zdaj na mrazu stat z berglo in cakat da se pojavi tisti nekdo ki ti stisne nalo drobiza v roko.. hmmm morajo met kar pogum in veliko tezav da jih zivljenje sili v to.
Pri nas jih ni veliko pa vendar je bil en gospod starejsi, bergla, mocnejsi, vidno v tezavah pa kljub temu zelo prijazen. Sem mu stisnila en dan bankovec za 5€ pa se mi je parkrat zahvalil. Naslednjic res nisem mela nic pri sebi pa sem ga vprasala ce mu kaj kupim pa se je strinjal da z veseljem in hitel pripovedo at da ima tri otroke in da mu je tezko in da bo vsega vesel da bodo jedli.. sem mu kupila enega celega piscanca pa tri kinder jajcke.. ko pogledas v oci vidis hvaleznost in spoznas da mu tisti dan ni bilo treba ves “fehtat” saj so lahko jedli.. no jaz sem se pocutila dobro. Vsak ima svojo zgodbo.. ne poznamo je zato soditi po videzu ali tezkemu dnevu ko se nam ne smejijo za drobiz.. razmislimo.. ce imas daj ce nimas se jim nasmej in pozdravi. Tudi to je gesta da je na drugi strani clovek. Pac moje misljenje.

Vedno dam kraljem ulice kak euro, včasih tudi 5e, 10e, če nimam kovancev, tudi če ne prosijo. Ni mi hudega in upam, da tako ostane.  Tudi sama se boljše počutim, če lahko kako pomagam komurkoli v stiski. Dan pred veliko nočjo je bilo mrzlo, pihalo grozno, ne bom pozabila gospe in njene hvaležnosti, ki je prodajala kralje ulice pred Lidlom, ko sem ji dala 20e. Prav bedno sem se počutila, ko vidiš v kaki bedi živijo ljudje v tej državi.  Ljudje se hitro znajdejo v stiski, vsakemu se lahko zgodi. Spoštujem jih vsekakor veliko bolj kot take, ki bi šli pod vlak.

Anonimno 9047, 10.01.2022 ob 15:13

Flašo scanja in jim rečem da je voda z okusom.

Kar Seješ to žanješ

Pazi da ti ne boš pil kdaj vode z okusom idiot pokvarjen

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close