Ali je skuša najmanj užitna riba ?
Včeraj kupim ribe, cenovno oslič je bil najbolj poceni, skuša nekje vmes, losos najdražji in se odločim za file skuše. Naj mi kdo pove, kaj sem narobe naredila, da je cela hiša smrdela po crkovini, to je bilo grozno ta file skuše je bil potem tako popolnoma prepit z maščobo, da je šlo domačim na bruhanje. Naj še povem, da se mi ogabno spahuje tudi zdaj ponoči. Doma smo vajeni jest celo ribo osliča, ki diši. Nikol več skuše.
Skuša ima zelo močan specifičen vonj ” po morju”. Isto je v teh konzervah,kjer so konzervirane…jaz je nisem mogel jest…
Nekdo mi je govoril,da skušo moreš znat spečti in to baje z malo olja,ker ima meso velik delež maščob…Najbolje je pogledat na spletu od teh gurmanskih nasvetov in kuharjev kaj več o peki skuš…
Tole je pa čudno.
Skušo redno kupujem, pa razen bolj kompaktnega okusa ne opazim nič posebnega.
A je bil file razstavljen v vitrini ribarnice? Ker sem namreč enkrat naletela na smrdljiv file morskega lista in od takrat vedno sama auslezam ribo. Pri fileju res ne moreš ugotoviti svežosti, ker ne vidiš učk in lusk. Lahko da so ti ga podtaknili.
Se strinjam z zgornjim nasvetom. Kupuj cele ribe, ker se vidi, ali so sveze ali ne.
Skusa spada med plave ribe (skupaj z npr sardelami), ki so v primerjavi z belo ribo (kamor spada oslic) bolj mastne in bolj izrazitega vonja in okusa, kar lahko da nekomu tudi ne ustreza. Dobro ga lahko “popravis” z vejico rozmarina, ki jo das v ribo ali v olje, kjer peces, potem pa jo odstranis. Zraven pa postrezes trzasko omako, ki je k beli ribi skoraj pretezka, s tem, da das veliko petersilja in ne prevec cesna.
Pa, zaradi vonja pri pecenju je dobro imeti mocno napo ali peci zunaj na zaru.
Avtorica, to so tako fajn ribe, kot so tiste osliče v kontejnerjih zasegli pri nas v pristanišču, ko jih je ladja več kot leto vozila okoli po svetu in so bile večkrat zamrznjene in odmrznjene. Amapk to so slučajno zasegli, ponavadi dobimo to v trgovine. Sam sem tako kupil enkrat nekega kitajskega soma, je bila zgodba enaka tej, kot jo ti opisuješ.
Ja, saj ampak tudi cela skuša je lahko zamrznjena kdo ve koliko časa in vmes odmrznjena, tako da je neuporabna, tako kot so bili tisti zaseženi osliči. Še s postrvmi tako počno v akciji, če ne kupiš sveže. In zakaj bi bila prepoceni? Saj je le ulovljena v morju in pripeljana. Saj lahko zahtevate vse še dražje, ampk le za vas “tapametne” in ne za vse nas. Kar zadeva pa skuše same, ni tako okusna kot pravite, meso je tako rekoč vodeno, ni bog ve kaj, v primejavi z boljšimi ribami.
Kje je ta gostilna?
[/quote]
v Mariboru, nad taborsko tržnico
http://www.ribjibistro.si/
v Mariboru, nad taborsko tržnico
http://www.ribjibistro.si/
[/quote]
prazniki:zaprto
To pa je poslovna poteza in pol. :)) Mi pa prav med prazniki podvojimo zaslužek. :))
Forum je zaprt za komentiranje.