Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Ali je sin gej? Druži se s samimi puncami…

Ali je sin gej? Druži se s samimi puncami…

Sin je star 21 let, študent, od vedno pa ima skoraj same ženske prijateljice. Tu in tam kakšnega fanta prijatelja, ampak bolj kot ne samo tako, brez globljega prijateljstva. Vedno se je družil s puncami, tako v OŠ kot srednji šoli in še sedaj. Malo sem ga potipala v tej smeri in dala vedeti, da nama z možem ne bi bilo nič narobe, tudi če bi bil, pa nobenega pravega odgovora od njega.

A kdo pozna kakega geja, a se je to kazalo tudi po tem, da je imel prijateljice punce? Ker da bi bil afektiran, ali da bi ga zanimala moda ali kaj podobnega pri njem ni. Samo pač punce nima, samo prijateljice.

Moj dober prijatelj je bil tak, ko smo bili še najstniki in ni gej – finta je v tem, da je imel več skupnih zanimanj s puncami in tudi jaz nisem poznala nobenega fanta in skoraj nobene punce, ki bi mu bila podobna. Najini skupni hobiji so bili slikanje, obiskovanje galerij, branje dokaj zahtevnih knjig, gledališče, igranje inštrumenta… skratka zanimala naju je umetnost vseh vrst. In pa psihologija in psihoanaliza. Skratka, sva se našla dva čudaka. Midva nisva bila nikoli par, sva pa oba srečno poročena in tudi najina partnerja sta razgledana na teh področjih.

Oh, hvala za zapis, potem je še upanje.;))
Ne, saj ne da bi karkoli bilo narobe s strani mene in moža, če bi bil res gej. Ampak saj veš, življenje imajo oteženo, in to zelo, sploh zaradi zahojene slovenceljske mentalitete o pedrih in lezbačah, ki se baje tako odločijo prostovoljno. V Sloveniji ni ravno enostavno biti gej in to tudi priznati.

Ne, saj ne da bi karkoli bilo narobe s strani mene in moža, če bi bil res gej. Ampak saj veš, življenje imajo oteženo, in to zelo, sploh zaradi zahojene slovenceljske mentalitete o pedrih in lezbačah, ki se baje tako odločijo prostovoljno. V Sloveniji ni ravno enostavno biti gej in to tudi priznati.
[/quote]

Meni bi bilo sicer vseeno, če bi bil moj prijatelj gej in med mojimi prijatelji so tudi istospolno usmerjeni, nimam nobenih predsodkov glede tega. Ampak pač ni niti biseksualen, niti gej – ima pa zelo kreativen poklic v katerem je uspešen.

Nisem peder, sem bisex in, NE ni kul, ker se je potrebno ukvarjat z okolico, paziti kam greš in kdaj greš. Starejšim osnove niso razumljive in razkritje bi pomenilo, da bi me raztrgal, psihično in še kakšen fizično. Raje se oblečem kot kmet in sem pozitivno sprejet v okolici. Za vas avtor pa, večina ženskih prijateljic ni povezana s spolno usmerjenostjo, se pa tudi sam ujamem bolje z žensko, kot z moškim in sem bolj usmerjen v moške 70:30 v prid moškim. Dokler ne prizna, vedeli ne boste. Takšni smo rekli, da se še iščemo.

Hvala, da si povedal. Ja, res je, okolica večinoma ne razume. Če že razume, da je gejem všeč moški in lezbijkam ženska, pa ne razumejo biseksualcev. Kako so ti lahko všeč oba spola??? Ja, verjamem, da je težko. Želim ti veliko dobrega.

Moje mnenje je, da je to povsem ok in boljše, da ima ženske prijateljice kakor pa, da bo pozneje na dopuste hodil izključno z moško družbo, v lokale po faksu prav tako in na koncu ostal le v moški družbi.
Razen, če inačite, da je gej lahko že vsak, ki se pretirano druži z ženskami, ne opravlja tipičnega moškega poklica, ne preklinja in se ne pretepa ter gre ob vsaki možni priliki sedeti v gostilno, ob večerih pa gleda nogomet ne glede kdo igra.

Moje mnenje je, da je to povsem ok in boljše, da ima ženske prijateljice kakor pa, da bo pozneje na dopuste hodil izključno z moško družbo, v lokale po faksu prav tako in na koncu ostal le v moški družbi.
Razen, če inačite, da je gej lahko že vsak, ki se pretirano druži z ženskami, ne opravlja tipičnega moškega poklica, ne preklinja in se ne pretepa ter gre ob vsaki možni priliki sedeti v gostilno, ob večerih pa gleda nogomet ne glede kdo igra.
[/quote]

Ne gre za preklinjanje in tipično moške poklice, ampak fantje, ki se pretežno družijo s puncami v šolskih letih, so dejansko velikokrat geji. Tako pač je. Ni nujno, da je tako. Je pa velikokrat tako. V šoli smo tudi imeli enega sošolca, ki je ves čas tičal z dvema puncama. So se družili, prijateljev fantov skoraj ni imel. Na obletnici osnovne šole čez 20 let je povedal, da ima partnerja. Pa saj nam je bilo jasno že takrat…

Na naši šoli je bil en tak fant. Skozi celo osnovno in celo srednjo šolo non stop samo s puncami. In vse so bile navdušene nad njim. In ja, je gej.

Napisal si
Moj dober prijatelj je bil tak, ko smo bili še najstniki in ni gej – finta je v tem, da je imel več skupnih zanimanj s puncami in tudi jaz nisem poznala nobenega fanta in skoraj nobene punce, ki bi mu bila podobna. Najini skupni hobiji so bili slikanje, obiskovanje galerij, branje dokaj zahtevnih knjig, gledališče, igranje inštrumenta… skratka zanimala naju je umetnost vseh vrst. In pa psihologija in psihoanaliza. Skratka, sva se našla dva čudaka. Midva nisva bila nikoli par, sva pa oba srečno poročena in tudi najina partnerja sta razgledana na teh področjih.

kaj češ rečt ni gej ker ne vozi Ferrarija in ne živi v Monaku, je pa zato obična ped_erćina ali kaj si hotelo povedati

[/quote]

Kakšno politično FDV-jevsko nakladaštvo, propaganda pri prikazovanju namišljenih žrtev iz “zatirane” gej scene. Briga koga v Sloveniji, kaj si po spolni orientaciji, kot da ima to na kaj vpliv, s kom ti spolno občuješ. Slovenci smo precej tolerantni, svobodomiselni in odprti.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Kakšno politično FDV-jevsko nakladaštvo, propaganda pri prikazovanju namišljenih žrtev iz “zatirane” gej scene. Briga koga v Sloveniji, kaj si po spolni orientaciji, kot da ima to na kaj vpliv, s kom ti spolno občuješ. Slovenci smo precej tolerantni, svobodomiselni in odprti.
[/quote]

Slovenci smo precej tolerantni, svobodomiselni in odprti.
Hahahah, kakšno nakladanje!!! Ja, zelo svobodomiselni, ko so tujca premlatli, ker je bil črn, pa napadli gejevsko sceno, ker so pač geji. Daj prodajaj pravljice komu drugemu. Pa slovenija je ena redkih dežel, kjer ni bila sprejeta zakonodaja glede porok med istospolnimi in ostalimi pravicami. Še krščanska Italija ima to urejeno. In potem je morala vlada na urgiranje Evrope sprejeti zvezo med istospolnima partnerjema kot enakovredno unim različnih spolov. Da so lahko uredili osnovne zadeve kot jih imajo po razvitem svetu že zdavnaj urejene. Ampak Slovenčki, tako razgledani, tolerantni in svobodomiselni s(m)o bili pa proti, heheh.

Mene pa zanima ta biseksualna scena. Pa kaj je to za ena novotarija? Saj pa pri 15 ali 16 veš, ali te privlačijo ženske ali moški. Meni se zdi ta biseksualnost posledica “eksperimentiranja”, kot pravijo eni, “mora se najti”. Pa kaj se imaš glede seksualnosti za iskat? Pa saj menda veš, kaj te rajca, močno dvomim, da oboje. Po moje je tip recimo gej, ampak vseeno poskuša nekaj z ženskami, ker je pač tip, zapre oči, una mu ga fajn potegne in pol jo še v rit napiči, in se ima za bisexa, ker je to pač moderno. Ali pa punca nekaj eksperimentira, pa seveda mora itak s prijateljico med rjuhe, una jo tam spodaj fajn obdela, da orgazmira, in pol je bisex.

To se mi zdi ena popolnoma fiktivna zadeva, sproducirana v zahodnem svetu. Ko un zgoraj ki je baje 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} gej, 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pa hetero. Ma ja, seveda. Z eno je šel v posteljo, ga je dobro obdelala, pa misli da je bisex…. kr neki.

Ponavadi so geji taki da zelo zlezejo po kožo ženskam. Laskajo, zato jih ženske obožujejo. Marsikatera pravi da so to idealni moški.
Sama sem poznala par sodelavcev, nikoli nisem bila stereotipna , sedaj pa z lahkoto rečem da jih ne maram. So hinavci, da jih ni večje, vse bi naredili za kariero, ni čudnega saj jih je ogromno med politiki. Moja dva sodelavca sta za hrbtom šefinjo opravljala, njej pa lezla v rit.. se huje, vse kar smo rekli, so nesli sefinjam v ušesa. Ma hinavci. Doma skrivajo, ker so zajci, raje se odselijo dalec stran,dokler pa lahko, pa lažejo doma, da nimajo punce.
Kako opaziš da so geji? Vedno čisti, tip top urejeni, to so eni taki znaki. In ne rabite mi pošiljati karme nad menoj, kako sem svinja, pa zaplankana,zaradi enega geja sem službo izgubila, ker sem bila žrtev njegovih spletk.

definitivno ni nujno, da je gej. lahko, da je celo izrazito hetero, samo malo bolj cocky in uživa s tem, ko se uvleče v žensko družbo.
če je večina punc, s katerimi se druži, samskih, morda zelo uživa v njihovi pozornosti, kot neke vrste harem :).

po drugi strani bi s kolegi dobil non stop neko tekmovanje in zbadanje, primerjanje drug z drugim, kadarkoli bi se prikazalo dobro “meso” bi bilo kolegialnosti konec… lahko, da mu to preprosto ne ustreza.

povsem enako, in veliko bolj pogosto se zgodi tudi na drugi strani. ko se punca uvleče v družbo samih tipov. ni lezbijska, le uživa v pozornosti, ki ji jo tipi namenjajo in tekmujejo za njo.

Slovenci smo precej tolerantni, svobodomiselni in odprti.
Hahahah, kakšno nakladanje!!! Ja, zelo svobodomiselni, ko so tujca premlatli, ker je bil črn, pa napadli gejevsko sceno, ker so pač geji. Daj prodajaj pravljice komu drugemu. Pa slovenija je ena redkih dežel, kjer ni bila sprejeta zakonodaja glede porok med istospolnimi in ostalimi pravicami. Še krščanska Italija ima to urejeno. In potem je morala vlada na urgiranje Evrope sprejeti zvezo med istospolnima partnerjema kot enakovredno unim različnih spolov. Da so lahko uredili osnovne zadeve kot jih imajo po razvitem svetu že zdavnaj urejene. Ampak Slovenčki, tako razgledani, tolerantni in svobodomiselni s(m)o bili pa proti, heheh.
[/quote]

Ne pomeni, da je vse liberalno tudi dobro, kakor tudi ne, da je vse konzervativno slabo. Zdrava družba je takšna, ki se razlikuje v pogledih, ne kjer s(m)o si vsi podobni v razmišljanju kot jajce jajcu. Dandanes se vse pogosteje pod besedo svobodomiselnost skriva to, čemur bi lahko rekli “modno” razmišljanje – pop kultura potrošniškega nacisizma, ki bi rada uvedla 3. spol in podobne cirkuške vstavke kot pojem “normalnega”.

Ja, ampak ali poznaš kakšnega takega, ki je vedno imel samo ženske prijateljice, pa ni bil gej? Jaz ne. Poznam tri take, vsi trije so geji.

Ne pomeni, da je vse liberalno tudi dobro, kakor tudi ne, da je vse konzervativno slabo. Zdrava družba je takšna, ki se razlikuje v pogledih, ne kjer s(m)o si vsi podobni v razmišljanju kot jajce jajcu. Dandanes se vse pogosteje pod besedo svobodomiselnost skriva to, čemur bi lahko rekli “modno” razmišljanje – pop kultura potrošniškega nacisizma, ki bi rada uvedla 3. spol in podobne cirkuške vstavke kot pojem “normalnega”.
[/quote]

Kar pišeš, nima nobene zveze s človekovimi pravicami. In v 21. stoletju v razvitem svetu morajo imeti istospolni, ki živijo v skupnem gospodinjstvu enake pravice kot hetero, ki tudi tako živijo. Tu ni trte mrte in EU je pri tem jasna. Druga stvar pa je, ali je vse, kar je liberalno tudi res dobro. Ne, ni vse. Ampak dejstvo je, da obstajajo istospolni in da so v zvezah tudi pri nas, v teh zvezah so tudi otroci in da so jim bile kratene osnovne pravice. Tu se nima kaj narod odločat, ali jim bo te pravice dal ali ne. Kar nam je EU tudi povedala!

definitivno posledica eksperimentiranja, ko ima mularija preveč cajta. Pa danes je bolj moderno, da gej reče, da je bisex, ampak kako priročno, bolj usmerjen v tipe.

Imaš pa tudi tiste razbrzdane mladce, ki podirajo vse po spisku (tako ženske kot moški). Travca, droga, pol pa malo mečkanja in pristanejo vsi skupaj v orgiji pa drug drugega natepavajo. Itak da ne vedo, kaj so in kaj jih sploh privlači.

Pišuka….2021.
Geyi so skozi tisočletja bili. In danes še kar…tisto…”joj…a je moj sin gey?”
Pa kaj! Seveda je cel kup homosexualcev med nami, pa lezbijk. Pa kaj? Geji so med župniki, to se ve že dolgo, med politiki, pol parlamenta je homičev, skratka povsod so…..In kaj zdaj?
Kaj je takega, če je v današnjem času nekdo istospolno usmerjen?

Kar pišeš, nima nobene zveze s človekovimi pravicami. In v 21. stoletju v razvitem svetu morajo imeti istospolni, ki živijo v skupnem gospodinjstvu enake pravice kot hetero, ki tudi tako živijo. Tu ni trte mrte in EU je pri tem jasna. Druga stvar pa je, ali je vse, kar je liberalno tudi res dobro. Ne, ni vse. Ampak dejstvo je, da obstajajo istospolni in da so v zvezah tudi pri nas, v teh zvezah so tudi otroci in da so jim bile kratene osnovne pravice. Tu se nima kaj narod odločat, ali jim bo te pravice dal ali ne. Kar nam je EU tudi povedala!
[/quote]

Naštevaš neresnične ali “meglene podatke” z ovinkarjenjem, kot da naša država zakonsko ločuje in diskriminira zveze, ki so sklenjene med hetero in gej pari. Šele potem pa zavijaš v pravo smer, kjer te dejansko čevelj žuli – posvajanje otrok.

Oče (psihološko) vpliva na otroka drugače, kakor pa mati, tako da tu jaz in še mnogi drugi tudi ne delijo mnenja, da je to isto. In?

je to res tako pomembno a je sin gej ali ni?
pri nas je bilo vedno pomembno samo to, da je vsak s človekom, s katerim res želi biti in da je odgovoren do sebe in svojih … in enako vejo moji otroci. si kar si in kdo je nekdo drug, da ti bo diktiral in požegnal partnerja?
ampak dokler nisem brala monovskih neumnosti sem dejansko mislila, da je slovenija bolj odprta družba z manj predsodki …

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Naštevaš neresnične ali “meglene podatke” z ovinkarjenjem, kot da naša država zakonsko ločuje in diskriminira zveze, ki so sklenjene med hetero in gej pari. Šele potem pa zavijaš v pravo smer, kjer te dejansko čevelj žuli – posvajanje otrok.

Oče (psihološko) vpliva na otroka drugače, kakor pa mati, tako da tu jaz in še mnogi drugi tudi ne delijo mnenja, da je to isto. In?
[/quote]
Slovenska država JE diskriminirala zveze med istospolnimi pari, dokler se jim ni odredilo, da mora država te zveze priznati, če hoče ostati v EU.
Kaj ti misliš o očetu, ki naj bi drugače (boljše?) vplival na otroka, je irelevantno. Ne, ne gre samo za posvajanje otrok, čeprav gre tudi za to. Za otroke, ki ŽE ŽIVIJO v istospolnih zvezah in niso imeli urejenih zadev. Ne gre za to, kar so tvoji cerkveni prijatelji hoteli prikazati, da dvema pedroma pa že ne bodo dovolili, da bodo posvojili njihove mulce. Hahahah, kakšna bedarija! Šlo je za dejanski problem otrok, ki so že v istospolnih zvezah. In tem so uredili pravice, ki jih imajo otroci hetero staršev in hetero pari že od nekdaj. Začenši pri tem, da lahko vsak od dveh vzame bolniško za otroka, ko ta to potrebuje. Pa glede dedovanja otroka po umrlem staršu itd. itd. Zdaj če ti in kiklarska scena ne verjamete v to, da lahko dva istospolna pravilno vzgojita otroka, je to stvar debate in kvantaštva v gostilni. Ne sme pa imeti nobene zveze z odločanjem, ali lahko en otrok v Sloveniji deduje po obeh starših, drugi pa samo po enem. To mora biti samo po sebi umevno, urejeno na nivoju države in v to ne sme vstopat nobena debata levih in desnih. In tako so nam morali odrediti! Ker tvoje tolerantno ljudstvo je najprej reklo NE.

Ampak meni še vedno ni povsem jasno nekaj iz vseh spisanih odgovorov.
Tisti, ki pravite, da so se sošolci ali kolegi oziroma sodelavci družili pretirano z ženskami, niso imeli moških prijateljev in so bili vedno urejeni, čisti ter znali lepo govoriti, sedaj so pa geji…
Ali je to, da so tej moški res geji, tudi dokazano ali so to zgolj neke domneve, ker ljudje pač tovrstne osebe ne znamo bolj primerno popredalčkati in jih enostavno označimo za geje?
Čeprav gledano realno, mogoče tej moški v dejanskem pomenu al predstavi tipičnega geja, da bi imel seksualne odnose z drugim moškim, sploh to niso.
Meni je precej to zanimivo, kako družba enostavno nekoga označi za geja. Kakor, da bi po svetu vsi moški morali hoditi namršeni, neprijazni, neobriti in neurejeni, nedišeči, brez svojega stila oblačenja in podobno.
V bistvu priznam, da tudi sam kdaj pa kdaj čudno pogledam moške, katerih govorica ni tipično moška, imajo nevsakdanjo kretnjo rok in imajo nevsakdanji stil oblačenja, kombiniranja barv, dodatkov ipd.
Vendar ključno vprašanje vsem nam: Zakaj so te osebe geji? Kaj pa, če ima tak moški partnerko ampak obadva ”furata” nek novodobni stil vedenja in oblačenja?
In v končni fazi: več hudega družbi storili necivilizirani robavsi kakor geji.
Mogoče bomo pa z neasimiliranimi migranti bolj zadovoljni v družbi, ki drugega kot nasilja ne poznajo?

To lahko govorijo samo starši hetero otrok, saj to tvoji so, ali ne? Ker jaz sem mama hčerke, ki je lezbijka in vedno sem bila do tega odprta. Nevedna, kot si ti zdaj. Sploh si ne moreš mislit, na kakšne vse težave naletijo istospolni. Moja hči in njena partnerica sta bili deležni takega šikaniranja, da ne moreš verjet. Od staršev vrtčevskih otrok dalje. Da ne govorim o tem, da moja hči ni imela nobenih pravic do otroka, ki je živel pri njiju od rojstva (njena partnerica se je v tujini dala oploditi). Zdaj so to spremenili, piše en zgoraj o tem, ampak onidve sta se že pred tem preselili v tujino. Samo zaradi vsega, čemur sta bili izpostavljeni v Sloveniji. Na tem področju smo 100 let za kačami. V tujini nobenega problema, vse pravice sta takoj imeli kot vsi ostali starši, nihče ni otroka zasmehoval, ker ima dve mami… skratka če ne doživiš, ne veš.

In čisto razumem avtorico, da jo skrbi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close