Ali je prepozno?
Danes imam namen vplačati za dopust. Prvič bomo šli nekam z letalom. Do sedaj smo bili vedno na Hrvaškem. Upam, da bom dobila kaj pametnega v last minute.
Drugače imam pa full tremo. Niti tega ne vem koliko velik in težak je lahko kufer za na avion, kakšne papirje potrebujemo, pa zdravila, pa obleka in obutev,…Vprašanj je še 1000.
Kako ste se pa ve počutile “ta prvič”. Ali ste vse organizirale same ali skupaj s partnerjem? Če ga bom jaz začela spraševat bo rekel “pa pejmo ke kot lani”.
Lani smo šli prvič familjarno na avion. Jaz sem prej že ogromno potovala tko da mi je to isto kot it na avtobus.
20kg je na kovček na osebo. Po EU je dovolj osebna, če greš v Turčijo rabiš potni list in vizo, Tunizija le potni list. Tko da tuki mal glej, sploh če nimaš potnega lista.
Zdravila itak rabiš vzet tud če greš na Hrvaško na morje, vsaj tist osnovno. Pa itak zapakiraš v kufer. S sabo na avion ne smeš imeti zdravil, pijače, hrane. Tud pilco pa škarice moraš pakirat v kufer.
Drgač pa midva vedno skupaj zbereva kam gremo na dopust. Nikoli se en sam ne odloči kako in kaj.
Glede teže prtljage je odvisno od prevoznika na čarterjih navadano 20 kg in 8 kg osebne prtljage, dimenzije so obljavljene na spletnih straneh posameznih prevoznikov običajno pa ne komplicirajo, če imaš večji ali težjo kovček. Dobro je skleniti zdravstveno zav. z asistenco v tujini Elvia ali Coris. Če imate male otroke vzemi sabo na letalo kakšne igračke, barvice, skratka nekaj, da se otrok zamoti.
Če bi povedala kam letite, bi bilo lažje. Kaj rabiš…hja, poleg cunj in denarja še ˝lekarno˝, če je potrebno cepljenje (ne vem kam letiš), zavarovanje (to si/boš verjetno vplačala pri agenciji),glede prtljage poglej na spletno stran letališča, na avionu dobič hladno malico, pijačo (vsaj na teh kratkih razdaljah, Turčija, Tunizija,…)
Forum je zaprt za komentiranje.