Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali je normalno, da ti pokajo vretenca na masazi, strah me je!

Ali je normalno, da ti pokajo vretenca na masazi, strah me je!

Živjo!
Danes sem šla prvič v življenju na masažo. Gospa mi je povedala, da imam premaknjena vretenca, kar je čisto možno, ker me hrbet dlje časa res RES boli. Zelo me je skrbelo to naravnavanje oz masaža, kjer so mi pokala vretenca??? Resno me skrbi, če je to škodljivo? Me lahko poškoduje? Sliši se grozno! A je to normalno? Povejte tisti, ki ste že bili 🙂

Prosimmm 🙂

pri maserju – potem se to ne bi smelo početi – po hrbtenici se ne masira.
če si bila pri kiropraktiku – oni pa počnejo svašta.

maser pri masaži ne premika vretenc. vsaj ne bi jih smel.

Ja, poka, in ob tem pokanju se ti namestijo vretenca v pravilno lego in verjetno si začutila pravo olajšanje! Tako je pri meni in grem na masažo cca 1x na mesec. Verjetno rabiš za začetek več masaž, če nisi bila še nikoli. Ne skrbi, boš videla, kakšno olajšanje boš začutila in koliko bolje se boš počutila! Če se spomniš, tudi prsti pokajo, ko jih potegneš.

ok ampak mene je štelala tudi po vratu, je pokalo. s hitrimi gibi levo desno, ne znam pojasnit. Uglavnem strah me je, da mi je kaj poškodovala. povsod na internetu piše, da naj se z vratom ne bi hecali???? prosim pomagajte 🙁

jaz se s tem ne bi igrala, je lahko nevarno. Sploh pa vrat.

a lahko poveš kdo ti je to delal in na kakšne vrste masaži si bila. kdo je bila oseba, ki je to izvajala, je kak fizioterapevt, strokovno usposobljen, ali celo kak zdravnik – ali kdo je to in tudi na kakšne vrste masaži si bila?

bila sem na masaži zaradi bolečine v vratu in hrbtu. Kar slabo mi je od groze, ko berem, da so nekateri paralizirani po takem pokanju vratu in to se lahko zgodi tudi 5 dni po tem. 🙁

Pišeš, da te že dlje časa boli hrbet. Očitno je, da si imela popolnoma zbito hrbtenico. Masaža je terapevtska, sprostilna in preventivna, vse skupaj. Cel skelet ima cca 7 kg in potrebne so mišice, da to in ostalo kilažo držijo pokonci. Večkrat se bolečine pojavijo, ker se hrbtenica sesede. Moraš utrditi hrbtne in predvsem trebušne mišice. Očitno ti je namestila tudi vratni del. Nič ne pišeš, kako se sedaj počutiš, po masaži.Pozabi na strah, meni se zdiš živa in zdrava. Sprosti se.

težko ti mi tukaj damo kakšno zagotovilo, če te boli in skrbi edino k zdravniku pa na mr – da so slike in se lahko pogleda in dejansko vidi.

jaz ne vem kdo si upa izvajati take masaže,da prestavlja vretenca – zato te vprašam, kdo ti je to delal in predvsem kakšne vrste masaže… jaz imam tečaj za klasično opravljen in še eno tipa havajske masaže, pa vem,da po hrbtenici nikjer nismo šarili – niti slučajno. Hrbtenica se ne masira je bilo jasno povedano na tečaju klasične masaže.
Na druge masaže se ne spoznam – če ima kdo takšno strokovno znanje,da je mogoče to dovoljeno s strani kakega fizioterapevta pri kakšnem delu ali masaži ali kaj takega – to ne vem , ne bom trdila, ker se ne spoznam… zato te sprašujem tudi po vrsti masaže in strokovni usposobljenosti izvajalca.

Vem pa, da so moji starši hodili h kiropraktiku, ki je tudi sicer os. zdravnik po profesiji – in ja tam jim je premikal tudi kaj,da je kaj pokalo – po tem kar sta povedala…

po masaži se počutim fajn, edino vrat me boli, kar je rekla, da sem imela tudi najbolj zavozlan + premaknjena vretenca. križ je super, čeprav sem tja komaj prlezla od bolečine. prav zaradi bolečin v vratu sem pogooglala kako so te masaže kaj varne in videla pač to. strokovno ne vem kako je usposobljena, ker ni nič rekla, nisem nič prebrala. Ne bi pa pisala kje je to bilo, ker ne bi rada delala negativne reklame, če je zadeva kot mora biti in me bo še rešila bolečin, ki so bile res neznosne. tudi on je rekla, da je moj hrbet v precej slabem stanju.

sedaj me malo boli vrat, ampak nič takega. mogoče res delam paniko. Sem pa videla, da so imeli nekateri paralizo še čez 3,4 dni, tako da se res ni za hecat. Mislim, da ne bom več šla vseeno. ali kaj, ne vem…

Shai, nikoli ne pojdi vec k njej zaradi vratu. Ti moras redno izvajati vaje za hrbtenico, dvigovati moras trup nazaj iz polozaja na trebuhu in trebusnjake. Gospa je zdaj naredila, kar je naredila, morda ti je za kriz res pomagala, ampak vratu pa ne sme delat. Spomnite se Japonca, kiropraktika, ki je zenski z diagnozo glavobol rihtal vretenca na vratu, pa ji je povzrocil trajno slepoto, ker je premaknil vretence, ki sega v to obmocje in je prislo do poskodbe in unicenja vidnega zivca.

Če te v resnici zanima, pojdi nazaj, vprašaj glede svoje tesnobe, po njenem certifikatu in vrsti masaže, terapije, ki jo je opravljala.

Vsak točno ve, h komu gre in na kaj, za koliko časa in denarja. Že prej.
Tudi fantje in dekleta, ki hodijo na relax masaže s happy endom.

Pa ena z bolečinami v hrbtenici ne bi vedela…

Jaz pa hudo dvomim, da je prišlo do kakršnegakoli resnega premikanja vretenc.

Meni v vratu poka, že samo če glavo vrtim okoli svoje osi, pa v križu in kolenih … to je čisto naravno, kot je že ena zgoraj napisala, podobno kot če počiš členke prstov.

In normalno, da ti masira mišice na vratu, te so najbolj zavozlane in zlimane.

Res je mal čudno, da se nisi v naprej pozanimala, kako in kaj, ampak kar je je in vse je OK.

Ti veš, kje od očesa do centra za vid v možganih poteka očesni živec?

Pa ti veš, da je živec C1 v hrbtenici odgovoren za oči? Slabovidnost, slepota, očesni pritisk itd.

Res tega ne vem, ampak to je resnično, saj je proti temu kiropraktiku Japoncu v Sloveniji potekalo tudi sojenje in tožba, on pa je tukaj zaprl s-.p. in z letalom pobegnil nazaj na Japonsko. Ženska, njegova stranka, je za celo življenje prizadeta. Stara je bila sredi 30 let. Po njegovem tretmanu jo je najprej zadela kap. Po zadnjem tretmanu je izgubila vid na eno oko. Naj me strela udari, če lažem. Ampak medicinske razlage od mene ne pričakuj, morda sem napačno opisala. Iščem link do dogodka, vendar ga zdaj v googlu ne najdem. Mogoče najdem in prilepim. Zdravniki so dokazali njegovo krivdo, za katero pa on ni hotel plačati.

Pa ti veš, da je živec C1 v hrbtenici odgovoren za oči? Slabovidnost, slepota, očesni pritisk itd.
[/quote]

C1 je vretence, ne živec.

Mimogrede, sem bila na preiskavi, kjer so mi preverjali očesni živec in zato točno vem, kam vse namestijo elektrode, da preverjajo … in ne, na vrat ne dajo nobene.

Res tega ne vem, ampak to je resnično, saj je proti temu kiropraktiku Japoncu v Sloveniji potekalo tudi sojenje in tožba, on pa je tukaj zaprl s-.p. in z letalom pobegnil nazaj na Japonsko. Ženska, njegova stranka, je za celo življenje prizadeta. Stara je bila sredi 30 let. Po njegovem tretmanu jo je najprej zadela kap. Po zadnjem tretmanu je izgubila vid na eno oko. Naj me strela udari, če lažem. Ampak medicinske razlage od mene ne pričakuj, morda sem napačno opisala. Iščem link do dogodka, vendar ga zdaj v googlu ne najdem. Mogoče najdem in prilepim. Zdravniki so dokazali njegovo krivdo, za katero pa on ni hotel plačati.
[/quote]
Avtorica, to je čisto možno. Zakaj pa se tako trudiš in to utemeljuješ?
To ni prvi primer deviacije nestrokovne obravnave samooklicanih strokovnjakov.

P.S: Link pa pusti pri miru. Išče ga bo Barca, da bo z njim ovrgla tvojo zgodbo :))

[/quote]

C1 je vretence, ne živec.

Mimogrede, sem bila na preiskavi, kjer so mi preverjali očesni živec in zato točno vem, kam vse namestijo elektrode, da preverjajo … in ne, na vrat ne dajo nobene.
[/quote]
Ne moreš iz svoje kože, kaj?

Punči, na hitro si oglej tale članek, samo toliko, da ne boš vztrajala pri svojem.
http://www.natego.si/si/zivci-hrbtenice-so-povezani-s-telesnimi-organi-karta-povezanosti-spinalnih-zivcev-z-organi-a21.shtml

Ista stran http://www.natego.si/si/vrat-vratna-cervikalna-hrbtenica-a27.shtml, http://www.natego.si/si/vrtoglavica-a51.shtml in kolikor se spomnim, so se šli “naravnavanje atlasa”, ki ni ravno nedolžna metoda https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=5694208
http://www.orthops.si/clanki/20-poskodbe_in_bolecine_v_vratu_pri_sportniku.pdf

Že več kot 10 let hodim vsako leto (ali dvakrat na leto) h kiropraktiku, da me naravna. Tudi vrat. Nikoli nisem imela težav – razen prej – glavoboli, mravličenje rok, krči v rokah…
Na hrbtu mi vretenec skoči nazaj že po malo bolj tesnem objemu.

Google ne najde nicesar v povezavi z neck manipulation in blindness. Najde, da so nekteri doziveli kap po tem, in oslepelu kot posledica kapi. Kar se itak dogaja, ce te kap. Preiskovali so povezavo med neck manipulationom in kapjo in naadnje ovrgli to tezo.

Meni obvezno poči vrat med ogrevanjem pred vadbo. Če mi ne poči, sem kar živčna, ker imam občutek, da ni v pravem položaju, da je eno vretence zbito ali postrani 🙂 U zdajle dvakrat zapored desno rame.
Po mojem bi jaz med masažo presegla dovoljene emisije hrupa med pokanjem 🙂

Saj ti prsti tudi pokajo in kolena npr. tudi. In bolj kot pokajo, bolje je, to pomeni, da imajo dovolj zračnosti in še ni nevarnosti obrabe. Tko po domače povedano, tako pravi moja hči, ki je športnica, in poka, da je veselje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close