Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali je možno povečanje obračunske moči elektrike v stanovanju v bloku

Ali je možno povečanje obračunske moči elektrike v stanovanju v bloku

Trenutno imamo 3×20 A, 14 kW, obračunsko moč 7.

Se da to v stanovanju v bloku dvignit brez problema, tako kot v hiši, na 3×25 A, 17 kW? Zanima me, če so kakšne tehnične omejitve? V smislu da npr. napeljava od električne omarice do glavne varovalke (pancerke) ni dimenzionirana za večjo moč in se zato to nebi dalo. Gre za novejši blok star slabih 15 let.

Je kdo že počel kaj takega? Namen povečanja je filanje dveh električnih avtomobilov.

Kje imaš števec ?

Nova ureditev odjemnih mest pravi da mora biti števec prostostoječ na parceli, govorim za stanovanjske hiše, v blokih je najbrž drugače predpisano, tisto kar ti pa ne uide je plačilo prispevka , zahtevali bodo menjavo števca, mene so nategnili z Iskro, potem pa ko so odjemno mesto prevzeli so ga odmontirali in vgradili pol cenejšega Landisa, pa še kaj se bodo izmislili, kar pripravi se…

Ni mi pa sicer jasno kje boš v bloku filal avto, na parkirišču, kaj boš kable iz devetega štuka dol vlekel čez balkon, garaž najbrž nimate pa še tam boš imel problem z dimenzijami vodnikov… Sploh pa 3x20A v bloku, je to sploh kdo že videl, 1x20A ja …

V novejših blokih je povsod 3x20A. V bloku imamo tudi lastniške garaže in do tja napeljano elektriko…

Tud švasate al kaj? V dvostanovanjski hiši smo imeli v štartu 6×35, no zdaj je 6x 25, zato da je priključna marža  manjša. Pa nese točno.

Res je, da je več naprav, kot leta 76, so pa bolj varčne. V bistvu imamo isto pozicionirane naprave, kot v štartu, le na bojler za letni režim pranja ljudi(prej peč na drva, poleti se ni kurlo); je zamenjal sušilni stroj, tako da varovalka in porabnik ostajata isto močna. Več je mišleno kot pcji in razni gsmji in podobna novodobna jajca po 10w.

Edina piii je 14kw toplotna črpalka, ki je vezana na moj štrom, posledično faze oz pancerke 98,77%?  obremenjene, če se vse naenkrat vrti-pomivalc, sušilc, pralc, hladnjak 2x skrinja, se peče potica, žena je pozabila peglo, Tv, infra peč v kopalnici, ker hčero zebe ko plava, jz pa kej varim v kleti, pol pa zarad hčere še toplotna zaruži, k je skor 800l, ja osemsto litrov, vode porabla pri pranju v bani.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close