Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Ali je kdo že bil v Moldaviji?

Ali je kdo že bil v Moldaviji?

Moldavija, skrivnostna evropska država, o kateri redkokdaj kaj slišiš. Jaz imam pa rada takšne skrivnostne kotičke sveta, zato me zanima, če je že kdo izmed vas tam? Kako je tam?

Imajo najboljše vino, ogromne vinske kleti, poguglaj. Bila v glavnem mestu, zanimivo, jezik cisto nerazumljiv. Se da pa da sporazumevat tudi z ruščino.

Jaz sem rojena v Moldaviji. 🙂 revna drzava, glavno mesto lepo ce gres ven vidis revscino. Ce zelis skrivnosti pejt v prednestrovsko republiko, sam tam malo tezje priti. Drugac pa dobra vina in tudi hrana.

A jezik je romunščina, ali moldavska romunščina, ali je moldavščina kaj tretjega?

Žal je tudi stopnja alkoholizma pri njih zaradi tega kar visoka 🙁

A jezik je romunščina, ali moldavska romunščina, ali je moldavščina kaj tretjega?
[/quote]

Moldavscina je uradni jezi govorijo tut ruski. Jaz ne znam moldavscino, ki je drugac zelo podoben romunscini. Govorim ruski jezik ker sem hodla v rusko solo. Drugac pa vecina zna oba jezika. Pa tut odvisno iz katerega dela moldavije si.

Moldavscina je uradni jezi govorijo tut ruski. Jaz ne znam moldavscino, ki je drugac zelo podoben romunscini. Govorim ruski jezik ker sem hodla v rusko solo. Drugac pa vecina zna oba jezika. Pa tut odvisno iz katerega dela moldavije si.
[/quote]
Aha, podobna romunščini, to sem si želel razjasniti. спасибо большой 🙂

Aha, podobna romunščini, to sem si želel razjasniti. спасибо большой 🙂
[/quote]
Ну, спасибо! До скорого!

Bili nekaj let nazaj. Zelo lepo. Glavno mesto zelo zanimivo, obvezno ogled ene od vinskih kleti.

Bila, a me ni posebej navdušila.
S partnerjem sva pred leti obredla Romunijo, nato skočila še v Moldavijo. Romunija nama je bila super, zelo zanimiva, tam sva vandrala malo več kot tri tedne. Moldavijo sva obdelala v manj kot tednu. Priporočam samo, če je to spotoma. Da bi se namenoma vozila do tja, ne.

Bila sem letos maja, glavno mesto. Sicer sem bivala v najboljsem hotelu v mestu, kjer je bilo res TOP. Tukaj si videl le res bogate ljudi, Ruse in zenske take hude, da na rit pades. Tudi cene so visoke v nebo.

Zunaj oz v mestu pa nic ne stane, piva skoraj zastonj in hrana tudi. Vino rdece top.
Meni je bilo vsec vse skupaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close