Ali je CT res dovolj zanesljiv?
Imela sem CT trebuha-v začetku januarja. Dobila sem izvid, kjer so našteti posamezni organi, vse je trenutno OK. Ker pa me že dlje časa nekaj matra, imam bolečine med rebri-desno, občasno hude vetrove, sploh če pojem pečeno jajce ali čokolado (žolčni kamni niso možni, ker žolča nimam več) in še manjše druge simptome, me zanima, a je možno, da pri CTju ne vidijo vsega in da se vseeno kje kaj skriva? Zdravnica pravi, da je vse skupaj bolj od hrbtenice in da bi CT pokazal kakšne večje spremembe, pa jih ni. Ali ima kdo kako izkušnjo ali ve za kak primer, da tudi pregled na CT ni 100 procent?
CT ni bil opravljen zaradi histerije in prdenja, ampak zaradi suma ciste na rodilih. Ja eni pa res nimate drugega dela, kot da kot šakali čakate na prvo priliko, da lahko prvega, ki se je mogoče malo bolj pomankljivo razpisal, začnete žalit in kar ene svoje neutemeljene sodbe nakladat.
Ekskjuzmi gospd-gospa ZASKRBLJENA zraven pa še EGOISTIČNA, a moram napisat še številko čevljev in spodnjih gat, res nisem vedela, da je za nekatere to lahko zelo pomembno. Če te kaj s(k)rbi okrog mojega pregleda, povej, fino je, če te slučajno srbi nos, ker mene ravnokar srbi rit, dejva se zmenit, da se bova skupaj praskala. Bo zelo luštno.
Žolčni kamni in z žolčnikom povezane bolečine so možne, kar bi ti morali povedati ob odstranitvi žolčnika. Čeprav nimaš žolčnika, imaš žolčne peclje še vedno. Tudi jaz imam bolečine, ki so podobne žolčnim napadom, čeprav nimam žolčnika. Le da meni te bolečine povzroča surova zelenjava, ki je zaradi tega enostavno ne jem več.
Vednos e kombinira zdravniški pregled in Ct. Ali kako drugo preiskavo. Samo zdravniški pregled ali samo CT sta eno brez drugega neuporabna.
Po mojih izkušnjah si lahko brez skrbi. Za bit pameten pacient in za postavljanje dvomov v zdravnike, moraš resss ogromno prebrat, pa še vedno se bo našlo nekaj, česar ne boš vedela. NAredili so vse, kar jim je padlo na pamet, izključili so bolečine zaradi tumorjev,… Še vedno greš lahko nekam na samoplačniški UZ trebušnih organov.
Sprijazni se, da ti ni nič. 🙂
To, kar si vprašala sedaj tukaj, pa le pogumno vprašaj svojo zdravnico, ali nekega zdravnika tu na forumu. Družinska medicina recimo.
Forum je zaprt za komentiranje.