Ali je avstralski ovčar primeren za našo družimo?
Nikakor in pod nobenim pogojem! To ni pes za cartanje!
Pa še to. Kaj pa intenzivno šolanje, miselna zaposlitev vso jesen, zimo…kako ga boste po kar nwkaj ur dnevno zaposlili novembra 2025, januarja 2026, januarja 2040 tudi? Tudi, ko bodo otroci srednješolci in imeli nič časa, študenti in odseljeni?
Boste z njim zunaj toliko ur?
Nikoli ne bom razumela, zakaj bi si nekdo kupil psa in bi ga potem imel zunaj. V čem je fora? Zunaj imaš lahko sosedovega psa, ne rabiš svojega. Itak je tam nekje zunaj, stran od tebe. Še sploh si pa ne predstavljam, da bi zunaj pustila samega nekaj mesečnega mladička. Ljubi bog, kako brezsrčno.
Kot so ti napisali že vsi zgoraj, pes je družabno bitje in sodi k svoji družini. Če je pes v hiši to še ne pomeni, da imaš vse umazano in v razsulu. Naš je z nami večino dni po 24 ur na dan, pa imamo lepo v hiši. Naučen je, da ne sme na kavč, fotelje in postelje. Imamo pa šetlandskega ovčarja, ki je tudi delovne pasme in se je treba ukvarjati z njim, ampak predvsem pa rabi našo bližino. Naš ritem je prilagojen psu, na daljša potovanja nikoli ne gre cela družina, ampak nekdo ostane doma s psom. Sprehod najmanj trikrat na dan itak.
1973, 23.04.2025 ob 21:10
-
Mi imamo Avstralca in to kar nekateri pišejo ni res. Z njim ne rabiš it na sprehod za par ur vsak dan, treba ga je zaposliti. Bolj se utrudi z miselnimi nalogami kot sprehodi. Naš obožuje vodo in otroke. Čisto se prilagodi družinskemu slogu. Če je kak dan družina lena je le tudi pes. Če je drug dan aktivna bo aktiven tudi pes. Mi ga imamo notri, nikoli ni sam zunaj ker mi je brez veze da je sam.
Seveda je pri vas drugače, saj je pes z vami in je tudi povezan z vami. Bi bilo tako tudi, če bi ga postavili v situacijo oziroma pogoje, ki jih je opisala avtorica?
Forum je zaprt za komentiranje.