ali je 2,50 eur veliko za pol kg repe
Jst bom pa takole napisala:
Ljudje so postali taki, da čez leto ne bi nič na njivi delali, ko pa je treba pridelek pobirat pa vse prileti po kakšno repco, pa korenček. Pa vsem se zdi vse ful drago. Da pa je za to treba tudi delat (takrat ko eni ležijo) pa kr pozabjo. Da se razumemo, gre se za tiste ko majo plac za repo posjat. In to me zdej enih par let že ful jezi. Vlečejo kmetu dol, ko itak že nima zaslužka. Ma ne bom več pisala, bo postalo potem preveč vroče!
Bibek, ne nakladaj. Me je tolk firbec matral, da sem šla gledat za sladkorno repo, kako stvari stojijo. Sicer je ne sadijo več, ker je cukrfabrika propadla, zato so cene od leta 2006. Predviden donos je 50t na hektar, odkupna cena pa je bila 10,58 sit za kilo, oz. 44,92€ za tono te pese. Repa ne more obroditi kaj dosti slabše. Po tej tvoji logiki in predpostavki, da je pridelek še enkrat manjši, torej 25t na hektar ali 2,5t na 1000m kv, bi bilo vloženo delo, špricanje in strojno okopavanje vredno 12500€. Zakaj sploh še hodimo v službo, začnimo gojit repo, kjer je donos 12500€ na 1000 kvadratnih metrih minus stroški. Bi se splačalo.
Doma pridelujemo repo in jo prodajamo po 5EUR za 6kg. Torej je drago. Ne prodajamo pa po 1kg, takim strankam svetujemo naj gredo v trgovino. Naša repa se prodaja v Mercatorju pod njihovo blagovno znamko. Lahko zagotovim, da je bio kljub temu, da ni napisa. Torej vsi, ki kupujete na tržnici repo in pri raznih zelenjadarjih dobite isto stvar kot pri najboljšem sosedu. Razlika je v ceni.
Meni se je že zdavnaj posvetilo, da imajo ta mali zelenjavarji – kioski daleč najdražje sadje in zelenjavo.. tudi po 150% dražje pri kili, kot običajni marketi. Nabavljajo pa točno tam kjer velike trgovine, tako da njihovo ni čisto nič bolj kvalitetno, še podtaknejo ti mimogrede kaj. Sam izbirat ne smeš, cene pa take da te kar posede. In ja toliko denarja za pol kile repe je SVINJSKO veliko.
hahaha, ta je pa dobra… a bio je, samo ne piše, kaj?? Vidiš, takšni goljufi mečete slabo luč na prave eko pridelovalce!! Ne, vaša repa NI bio, ker če bi bila, brez skrbi, da bi to obesili na velik zvon… če je eko, zakaj pa si potem ne zrihtate certifikata?? Vem, da je kar dolg postopek, ampak bi se vam splačalo, saj jo bodo ljudje raje kupovali, pa še cena je lahko višja… Ampak očito ni eko, zato ne zavajajte ljudi, vas lahko še prijavimo na inšpekcijo, pa bodo dobro preverili, če je res!!
Forum je zaprt za komentiranje.