Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali imate televizijo v spalnici?

Ali imate televizijo v spalnici?

Jaz jo imam, ker mi spalnica ne služi samo kot soba za spanje, ampak tudi kot soba za oddih, počitek, odmor, da se umaknem na samo. Vmes rada kaj pogledam. Tudi pred spanjem mi paše gledanje televizije.

Pa vi? Imate TV v sobi?

Čimmanj elektronike v spalnicah.

Mobitel mam, kar je napaka, zaradi budilke…pa še to na tleh, da mi ne seva v glavo z nočne omarce.

Pa 3 žarnce. Toj to.

Ne, v spalnici naj par dela kaj bolj zabavnega od televizije….

Ne, v spalnici nobene fiksne elekronike, niti električne budilke ne. Ker tudi ne prenesem nobenih “stand by” svetlečih lučk. in spim v enem kosu, vstanem iz postelje spočito in naspano.

Kdo pa še gleda v današnjih časih TV v postelji na klasični TV sprejemnik, tisto migetanje tiste svetlobe – brezžični internet pa prenosnik za v posteljo če že kdaj, potem pa izklopiš in daš stran iz spalnice

Odgovor na objavo uporabnika
Kr en 15587, 16.11.2021 ob 00:55

Ne, v spalnici naj par dela kaj bolj zabavnega od televizije….

Uh, je pa že pralni stroj boljši za kaj gor delat, pa kakšne lesene stopnice, pa lojtra kopalniški radiator – al pa pred kaminom ( klasičnim ali pa električnim ali na etanol) v dnevni – na kakšni dobri  mehki dekci pod seboj.

Televizijska slika lahko potuje s pomočjo optičnega kabla. Televizor, ki je v dnevni sobi je večinoma izklopljen. Tak mi je najbolj všeč. Ko gledam v črn zaslon televizorja vidim cel prostor v katerem se nahajam. Tudi samega sebe lahko opazujem v televizorju kot v zrcalu. Vidim samo odboj svetlobe, kamorkoli gledam v prostoru. Vse je animacija, tudi prostor.

Odhajam v zgornje nadstropje v svojo sobo, ki ji ljubkovalno rečem grobnica. V grobnici nimam računalnika, nimam televizorja, nimam telefona. Imam pa direkten dostop do interneta preko ruterjev, repetitorjev. Znotraj vas je točka preko katere ste povezani z internetom.

Med drugim jo imamo tudi v spalnici.

Imamo stirisobno stanovanje, v vsaki sobi je seveda velik TV.    Ne predstavljam si, da bi cela druzina gledala en televizor.

Človek je več kot vrhunski robot. Imate pet senzorjev (čutov). Informacije iz vseh petih čutov se združijo v eni točki znotraj vas. Tej točki rečemo točka zaznavanja. Kdo vse lahko dobi podatke iz te točke zaznavanja? Kam se zapišejo ti podatki? Kje je arhiv teh podatkov?

Ne.

Trenutno tipkam na tastaturo računalnika. Ob računalniku imam v steklenem kozarcu z ročko nekaj močne kave. Pred nekaj minutami sem bil zunaj na balkonu in opazoval žarečo konico cigarete. Žareča konica cigarete je kot televizija, samo brez zvoka je. Vsake toliko časa sem potegnil vase tudi dim. Ko popijem malo kave čutim okus kave in v prostoru je tudi vonj kave. Okus in vonj sta dva čuta, ki se tudi združita v točki zaznavanja.

Pri nas imamo tv se na wc.

NE!

Spalnica je intimni prostor, oaza, pa če si sam ali v dvoje. TV samo uničuje to intimo.

Ne. Spalnico imava za spanje in sex (ko so otroci doma). TV je v dnevni.

Vse okrog vas je animacija, ste v centru animacije kot animator. Center animacije je znotraj vas samih. Kompletno vesolje z vsemi milijardami galaksij je animacija.

xrobe, napiši kak roman. Dobro ti gre.

V vsakem posamezniku, posameznici je vrhunsko superfantastično jedro. To jedro je večno in neuničljivo. Ste v centru tega jedra absolutno zaščiteni.

Zdaj je ni. Prej je bila nekaj časa, ker je spalnica tudi prostor, kamor se gre lahko poležavati, brati… ali pa gledat TV.

Mogoče bo spet, odločitve še ni.

Človek deluje kot živa kamera. Če hitro utripate – mežikate z očmi prekinjate sliko prostora kot neka klasična kamera. Slike prostora potujejo v točko zaznavanja. S tem močno stimulirate točko zaznavanja.

Sploh nimamo tv. Imamo projektor v dnevni sobi za občano pogledat kakšen film in tekme.

A se hecate!?  Spalnico imam za spanje, branje pred spanjem. Nobene elektronike:tv, računalnika, niti telefona. Nič. V spalnici je postelja in luč (edino od el.).

Tv ne gledam, imam pa prenosnik v spalnici in tudi meni je spalnica ‘moja’ soba.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close