Ali imate televizijo v spalnici?
Ne, v spalnici nobene fiksne elekronike, niti električne budilke ne. Ker tudi ne prenesem nobenih “stand by” svetlečih lučk. in spim v enem kosu, vstanem iz postelje spočito in naspano.
Kdo pa še gleda v današnjih časih TV v postelji na klasični TV sprejemnik, tisto migetanje tiste svetlobe – brezžični internet pa prenosnik za v posteljo če že kdaj, potem pa izklopiš in daš stran iz spalnice
Kr en 15587, 16.11.2021 ob 00:55
Ne, v spalnici naj par dela kaj bolj zabavnega od televizije….
Uh, je pa že pralni stroj boljši za kaj gor delat, pa kakšne lesene stopnice, pa lojtra kopalniški radiator – al pa pred kaminom ( klasičnim ali pa električnim ali na etanol) v dnevni – na kakšni dobri mehki dekci pod seboj.
Televizijska slika lahko potuje s pomočjo optičnega kabla. Televizor, ki je v dnevni sobi je večinoma izklopljen. Tak mi je najbolj všeč. Ko gledam v črn zaslon televizorja vidim cel prostor v katerem se nahajam. Tudi samega sebe lahko opazujem v televizorju kot v zrcalu. Vidim samo odboj svetlobe, kamorkoli gledam v prostoru. Vse je animacija, tudi prostor.
Trenutno tipkam na tastaturo računalnika. Ob računalniku imam v steklenem kozarcu z ročko nekaj močne kave. Pred nekaj minutami sem bil zunaj na balkonu in opazoval žarečo konico cigarete. Žareča konica cigarete je kot televizija, samo brez zvoka je. Vsake toliko časa sem potegnil vase tudi dim. Ko popijem malo kave čutim okus kave in v prostoru je tudi vonj kave. Okus in vonj sta dva čuta, ki se tudi združita v točki zaznavanja.
Forum je zaprt za komentiranje.