Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali imate skupni bančni račun?

Ali imate skupni bančni račun?

Midva z možem ja, se mi zdi ful glupo delit finance in reč npr. sem jaz to kupi, dej mi zdej pol… Halo?!?

Ja.

Ne, vsak svojega.
Ker njegova plača traja kot moja menstruacija!

imava en skupen račun

nimava.

Ne, ločena in tudi razdeljene obveznosti. Jaz to, on ono. Vsakemu tako še ostane nekaj za njegovo dušo, če ne, pa pač ne. Če zmanjka meni, da on, če meni, dam jaz.

Vsak svojega.
Rada imam pregled nad svojimi financami, pa še če se njemu bognedaj kaj naredi in umre, ne bom “na suhem”.

ne, sva pa pooblaščena

ne, sva pa pooblaščena

lp

lp, orehek

Ne, sva pa navzkriž pooblaščena. Zapravljava s tistega računa, kjer je več gor. 🙂

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Imava Klik in na kliku oba računa!

To sicer ne, a vseeno nimava ločenih financ. Enkrat plačujeva s tega, drugič z drugega računa. Kot bi imela 2 skupna 🙂

Tudi midva imava dva, a ne deliva financ. Oba sva tudi pooblaščena, a ne koristiva računa drug drugega. Nikdar pa nisva delila denarja na moj in tvoj, je pa res, da sva oba približno enako nezapravljiva.

ne, sav pooblaščena, drug za drugega.

Nimava skupnega računa. Obema tako paše. Denar da tisti, ki ga ima trenutno več na razpolago-ni nobenih problemov.

Lp,Kristi*

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

Najino skupno življenje se šele dobro začenja. Imava (še od prej) vsak svoj transakcijski račun. Imava pa tudi skupen denar za sprotne stroške. To pomeni, da on plačuje s svojega računa vse položnice, jaz pa dvignem iz svojega računa toliko denarja, kot znesejo položnice, in ga dam v skupno denarnico, v kateri imava gotovino za mercator piko in druge gospodinjske stroške.

Obema se zdi smiselno tudi skupno varčevanje, a je še ena nerazrešena stvar, zaradi katere imam jaz zaenkrat še zadržke. Namreč, moj dragi ima kar precej prihrankov, za katere se je pa po razgovoru izkazalo, da so to skupni prihranki njega in njegove mame. In kar je še slabše, on in mama imata vsak svojo predstavo, kolikšen delež je od koga. Do pred kratkim, ko sta živela skupaj, je to kar nekako funkcioniralo, jaz pa se nikakor nisem pripravljena spustiti v neke skupne finance, v katerih ima kot se je izkazalo njegova mama odločilno besedo, oziroma vsaj pričakuje, da jo bo imela. Tako da sva z mojim dogovorjena, da bo najprej izvedel ‘ločitveni postopek’ s svojo mamo, tudi glede financ, potem se bova pa naprej pogovarjala o dajanju denarja na kup za skupne investicije. Si pa mislim, da gospa tega ne bo kar tako mirno prenesla.

Pri nas doma smo bili že od malega navajeni, da je imel vsakdo svoje prihranke, pa čeprav se je pri večjih investicijah vedno dajalo na kup in si denar po potrebi tudi kdaj pretakalo. Zato mi je takle način skupnega denarja mame in že dolgo odraslega sina povsem tuj. Kako se pa vam to zdi???

Midva ne, ker pri NLB to ni možno. Kje ga imate ve?

tudi če sta računa ločena, še ne pomeni da si to govorita ali da se kateri izmika nakupom. to kar si napisala je kot iz kake burleske

Ne. Vsak ima svoj račun. Mož plača položnice, jaz hrano. Ostalo pa po dogovoru. Pa to ne pomeni, da če eden nekaj plača, mu da drugi polovico. Vzameva pač tam, kjer je tisti hip boljše stanje. Pooblaščena sva pa oba na obeh računih, ampak zgolj za primer, če bi se komu kaj zgodilo. In nama tako čisto ustreza. Varčevanje imam sklenjeno samo jaz, ampak temu jaz pravim najino varčevanje.
Sicer pa to, kako ima kdo urejene finance ne pove o partnerstvu popolnoma nič, čeprav si nekateri domišljajo drugače.

Vsak imava svoj račun in stroške razdeljene. Če pa komu zmanjka si pa primakneva . Sva že od začetka tako navajena .

vsaj svoj račun, stroške deliva na polovico (jaz zaslužim več, on je zelo zapravljiv, zato sem uvedla ločene račune)

Ne, ker to ni mogoče, sva navzkriž pooblaščena, ker ima mož 3 x večjo plače od moje revščine (ha, ha, traja res kot M :s), plačuje on položnice in fiksne stroške, jaz nabavljam hrano, vse večje izdatke pa skupaj predebatirava, tudi večje nakupe garderobe. Pri nas bi bilo potem tako, da je moj samo 12 let star avto, za stanovanje plačuje kredit on, torej je njegovo, položnice plačuje on, medtem ko so drobnarije (posoda, pribor, perilo, TV, pa vsa hrana&Co…) moje – neumnost. Pri nas je vse “naše”, oba pa imava neko “rezervo”, ki jo zapraviva za svojo dušo, brez pojasnevanja drug drugemu ali celo spraševanja za dovoljenje.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Ja, imava skupen račun.

________________________________________________ Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.

Midva ga imava. Pri NLB.

________________________________________________ Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.

Kako ni mogoče, če pa nas ima veliko tako urejeno – midva pri NLB.

Skupen račun pa ni nikakršna ovira, za porabljanje denarja brez pojasnjevanja drugemu. Ravno nasprotno. Saj ima vsak svojo kartico in polna pooblastila. Gre samo za to, da:

– stroške za vodenje računa banki plačaš samo 1x,
– samo na enem računu spremljaš stanje.

Vse ostalo je stvar dogovora in zaupanja partnerju in nima veze s številkami računov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close