ali imate pri vas tudi veliko miši?
Naša mačka ulovi povprečno 3 miši na dan (oz. na noč), jih pusti pred vrati oz. na terasi. Verjetno še kako sama poje (sigurno, ker dobivam samo tisti žolčnik al kaj je ali pa glavo). Pa še se mi sprehajajo miši po parceli, gnezdijo v kompostu… Tako da, ja, ogromno jih je. Si ne upam pustiti odprtih balkonskih vrat in oken v kleti, da jih ne dobim v hišo. Okolica Nove Gorice.
Jonc nepr, 19.06.2021 ob 13:39
Naša mačka ulovi povprečno 3 miši na dan (oz. na noč), jih pusti pred vrati oz. na terasi. Verjetno še kako sama poje (sigurno, ker dobivam samo tisti žolčnik al kaj je ali pa glavo). Pa še se mi sprehajajo miši po parceli, gnezdijo v kompostu… Tako da, ja, ogromno jih je. Si ne upam pustiti odprtih balkonskih vrat in oken v kleti, da jih ne dobim v hišo. Okolica Nove Gorice.
Aja, pa nisem slišala, da bi se kdo na občini ukvarjal s tem. Ali vsaj pomislil, da bi izvedli po primestnih naseljih kakšno deratizacijo. Jaz imam mačko in skobce, zastrupljati ne morem, ker bi zastrupila še domače živali, kaj dosti več ne morem narediti.
Somebody705, 19.06.2021 ob 14:29
Res so. Kaksen dan nazaj sem jo spet videl na dvoriscu. Mi je spiizdila v grm. Nisem je hotel lovit napre da gdo od sosedov nebi rekel glej ga tistega spet se mu misi prikazujejo. A res je bla no!
Ta je dobila ostanke cepiva proti covidu. Zdaj bo samo rasla, dokler ned bo tako velika, da te lahko požre (vprašaj anticepilce) kot to storijo anakonde in pitoni, ki jih imajo nore babe za hišne ljubljenčke in mislijo, kako jih ima žval rada.
Hvala sosedi, ima vsaj šest mačkov, druga dva, med sabo se sicer cufajo, da ta dva napadata tej mačke, ki jiih ima veliko. Me je že nagovarjala, da bi sosedova mačka ustrelil, pa sem ostro zavrnil, da se v mačje zdrahe ne bom spuščal in da mi mačk ni nič naredil, je zelo prijazen. Tako da zadnja leta mišev res ne vidim, tudi na vrtu je mir pod zemljo.
Drugače pa ja, zahvalite se “okoljsko ozaveščenim in živaloljubcem” , da se je ravnovesje med živalmi v naravbi porušilo. Ni povečano število mi#i edino vidno, ampak povečano število večine vrst in praktično izumrtje nekaterih drugih na račun tega. Recimo v našem koncu fazana in zajca več skoraj ni videt. (pa jih je bilo resnično veliko, ko sem bil otrok in mlad) , ker se je podeseterilo število lisic, kun dihurjev, vseh vrst ptic ujed, ki so vse zaščitene.
Za deratizacijo recimo tudi smejo prodajat le majhne paketke tistim, ki niso kmetje in še to je drago kot suho zlato. Tako da “čistost okolja res deluje”, ki ga narekuje blokarska tupa in izprijena zalega.
Forum je zaprt za komentiranje.