Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali ima kdo kamin doma

Ali ima kdo kamin doma

..kot je navedeno v naslovu?
Od nekdaj smo si želeli kamin, pa zaradi začetnih vložkov v naš dom ni bilo izvedljivo.

Zanima me, tisti, ki ga imate, ali vam lepo segreje prostor ali je bolj ambientalni okras?
Je to velik poseg v prostor?

Pred dvema letoma smo si “privoščili” kaminsko peč. Edini pomislek sedaj: “Pa zakaj smo toliko časa čakali”

Nordica inserto ventilato si poglej, je kaminski vložek za obzidat. Kamot greje cel spodnji štuk 106m2. Tisto kaj je brez ventilatorja in poceni pa se ne splača kupovat ker kak hitro se zagreje tak se shladi. Če gledaš za ogrevanje vzameš nordica, če za imidž pa je vseeno kaj maš. Najbols je da vzameš vložek in ga obzidas s samotno opeko. Dober kamin cca 1000eur in obzidava 300eur. Pa dimnik rabiš, al pa ne, po želji.

Jaz imam Nordico tole limano v linku, ful zadovolja, da super toploto, spodnji štuk 80 m2 ogreje do nebes https://www.vsezakamin.si/izdelek/kaminska-pec-na-drva-nordica-gaia/

Pa ti ločiš med kaminom in kaminsko pečjo? Očitno ne….

Avtorica, ja, mi imamo kamin v dnevni sobi in smo z njim zelo zadovoljni. V kurišču je še tak vložek, skozi katerega teče voda iz centralnega sistema, tako da kamin dogreva še centralno. Seveda ga ne kurimo vsak dan, ponavadi sobote in nedelje popoldan (začnemo nekje novembra) in pa jasno obvezno za božično-novoletne praznike.
V kolikor nimate prej priprave je pa seveda velik poseg v prostor, saj je nujno potrebno narediti dimnik.

A to imate kamine po starem principu na drva? Ali bolj moderne verzije, na plin ali na topl zrak? S katerim ste bolj zadovoljni?

Imamo kamin z nekašnim razpihavanjem in na ogreje tudi zgornji prostor.
Mi je kamin super in ga prižgemo kdaj tudi poleti, čisto tako za gušt.

SIcer pa mogoče dobro, da povprašaš kar pri kakšnih stručkotih, ki naredijo izmero prostora, pa cel načrt izgradnje.

Možno je imeti tudi plinski kamin pa na pelete in električnega, ampak po moje ga ni čez kamin na drva.
Imaš klasične kamine, ki jih vidimo v filmih, kjer se običajno dva stiskata na tleh na dekci:). No, od tega kamina nimaš nič kaj dost toplote.
Super so toplozračni kamini, ki res ogrejejo prostor.

Midva sva vedno fantazirala o tem kaminu. Potem je prišel pa čas za gradnjo in čeprav denar ni bil problem, nama je kar naenkrat postalo izjemno škoda prostora, ki bi ga zato morala žrtvovati (čeprav hiša ni najmanjša, ima 160 kvadratov do zadnjega cm izkoriščenega prostora). Ampak bi potem morali preurediti cel centralni prostor okoli tega kamina. In sva rekla ne, hvala. Poleg tega se nama približki (ala plin) zdijo brez veze, takoj ko imaš drva, imaš pa smeti, saje itd. Mi je pravila ena gospa, kako so lepo s kaminom oz. sajami uničili pregrešno drago Versace preprogo. V glavnem, danes ga ne pogrešamo niti najmanj. Trpimo pa zaradi kaminov okoliških hiš, ker se skorajda ne da več odpreti okna, brez da bi zunaj smrdelo po dimu:-(

Toplozračni so res najbolj učinkoviti, saj prostor tudi dejasnko ogrejejo.

Osebno priporočam https://trend-kamini.si/prodajni-program/toplozracni-kamini/page/2/.
So res strokovnjaki na svojem področju.
Nam so naredili dva kamina, enega doma in enega na viekndu predelali.

Tudi midva razmišljava o kaminu … katero ogrevanje pa še imate kot backup? Kako je s čiščenjem, servisiranjem? Kakšne so vaše izkušnje?

Mene pa nekaj zanima. Povsod po spletu vidim luksuzne kamine, torej res dizajnerske in nenavadne, kakršnega bi imela tudi jaz. Mogoče ve kdo, kakšne so kaj cene takšnih kaminov – torej v primerjavi z “navadnimi”. Veliko je tuje ponudbe….zanima pa me, kdo v Sloveniji dela takšne lepe kamine? Če imate kakšna priporočila, bi bila zelo vesela.. 🙂

Pa saj ti je že eden prilepil povezavo, za moderne kamine- cene med 3000-5000 eur + vgradnja + zidava dimnika, če je potrebno.

https://trend-kamini.si/prodajni-program/toplozracni-kamini/page/5/

Imamo kamin že 20 let. Ne predstavljam si življenja brez njega. Da je kdo uničil preprogo zaradi kamina? Hudiča, a je žerjavico gor vrgel? Drugače ne vem, kakšno zvezo imata preproga in kamin.
Imam močno varianto, ki zlahka se greje dva štuka – umetnost je kuriti manj, ne več. Ker je hitro prevroče, če imaš preveč pridnega kurjača. :=) Centralna nam je samo za gretje na 21 stopinj, vse ostalo doda kamin. Seveda na drva.

ne vem kaj je kaminska peč in kaj kamin ali če se še kak izraz uporablja, ampak ker ravno pišete o tem in imate izkušnje vas prosim za pomoč.

Rada bi imela dopolnitev električnemu ogrevanju kuhinje in hodnika (imamo IR panele). Dimnik je v kuhinji. Ampak prostora imamo zelo malo tam, Moral bi biti max 40 x 40? Drugo kar želim je živ ogenj za dvig psihične morale v dolgih zimskih dneh.

Gledala sem že nekaj, ampak praktične rešitve so le praktične rešitve.

Prostor ima cca 40 kv m.

mi imamo trenutno samo okrasni kamin…ampak vse bolj z možem razmišljava, da bi dala toplozračnega…nisva se še poglobila v to…verjetno se bom mogla bolj jaz 🙂 tako, da če mi kdo lahko svetuje, na koga bi se lahko obrnila, bi bila zelo hvaležna…

Imamo kamin, tak starinski črn iz keramike in zraven še za ležanje klop. Prečudovito. Kurimo samo na drva, pepela skoraj ni, saj tudi ne (nismo uničili nobene preproge), če kuriš res kvalitetna drva. Ogreje ves spodnji del, še drugi dan je topla peč.

Jaz pa gledam razne kaminske peči so tudi po 200 € nekje pa do nekje 1200 €. Zanima me, če tak kamin
https://www.dimniki-kamini.si/trgovina/izdelek/prostostojeca-kaminska-pec-thorma-skal-ii-10-5-kw/
Ali kaminska peč za nekje od 200 – 400 € ogreje: 1 dnevno 5×5, ki je na eno stran povezana s spalnico (vrata), na drugi strani pa so vrata v jedilnico in kuhinjo? Bi bila taka peč dovolj, če bi vrata odprli na obe strani ( v spalnico samo za kratek čas? Nimam izkušenj – tak kamin po mojem hitro ogreje prostor, ampak ko pa enkrat ugasne, pa tudi verjetno hitro postane hladno. Kaj mislite, bi bilo tole OK za moj primer? Zdaj – lahhko so pa te kaminske peči tudi zelo drage, ampak, kako je s toploto – je isto ali gre samo za izgled? Govorim pa o pečeh in ne o zidanih kaminih.

Rabiš strokovnjaka, ki ti bo to povedal. Morda je kakšen tu gor. Tudi jaz priporočam trend kamine, so res dobri.

Koliko pa stane dimnik, če je stari dimnik že poln? Torej je treba narediti dimnik, ki bo speljan ven? Bo pa kamin na notranji steni – ene 3, 4 metre je do zunaj. Koliko pride najcenejši tak dimnik in kdo to naredi? Hvala.

Dimniki so lahko zelo dragi – slišala od sestre. Obstaja kaka cenejša različica od tistih svetlečih srebrnih?

Meni je kamin na drva zakon. Ni lepšega, se zvečer zlekneš na sedežno in uživaš v plamenu kamina ob gledanju tv. Mi smo kupili pred leti rabljenega za 50€, tega čist navadnega, ko jih imajo tudi v Jagru, Bauhausu za 150€. Spodnja etaža je nekje 60 kvadratov isto tako zgoraj, kuhinja, dnevna, jedilnica spodaj vse v enem, odprto stopnišče, v mansardi mamo odprta vrata v prostore, vse lepo zagreje, razen spodnje kopalnice kjer so vrata zaprta, ampak imamo kopalnico tudi v mansardi in ob odprtih vratih je dovolj toplo v njej. Kamin je priklopljen na dimnik od centralne, ki je eno etažo niže, višinski razmik obeh priklopov kolen je nekje 2,5-3m. Za zjutraj pa imamo urejeno gretje na kurilno-centralna daljinsko vodena. Z eno napravico, ki stane 30€ se nastavi prek telefona vklop in izklop centralne, tako, da ne vstajamo v mrzlo. Pa tudi iz službe lahko nastavim, da začne kakšno uro prej gret preden pridem domov oz. kdo je pač prvi doma, si nastavi vklop pred prihodom, da pride na toplo domov, potem pa lepo počasi zalaufamo kamin.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close