Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali hodite h pedikerki

Ali hodite h pedikerki

Stara sem čez 60, pri pedikerki pa še nisem bila nikoli. Zaenkrat še zmorem sama, približno na 10 dni si natočim toplo vodo v lavor, nasujem noter himalajsko sol in domač kis in si noge najprej fino namakam. Nato si s kleščami odščipnem nohte, noge pa si dobro zmasiram in namažem s kremo.

Razmišljam o tem, da več kot toliko mi tudi pedikerka ne bi naredila. Meni je grozno, da bi mi nekdo drug rezal nohte. Strah me je, da bi mi jih odrezala v živo.

Vaše izkušnje? Koliko sploh stane pedikerska storitev?

To je za babe.

js sama doma vse mam zelo lepe

s pilico na suho zdrgnes potem namocis v toplo vodo z oljem in etericnim oljem rozmarina in sivke nato namazes s karitejevim maslom in obujes stunfe

Jaz redno hodim k pedikerki, pa sem precej mlajša od tebe. Naredi super, seveda nikoli v živo ali da bi kaj bolelo. Itak da naredi bistveno več in bolje kot ti sama doma. Ona ne postriže samo nohtov, ampak ti odstrani tudi otiščance (če jih imaš) in suho kožo. Prepreči ali “pozdravi” tudi vraščene nohte. Suhe kože si doma nikoli ne odstraniš tako lepo in temeljito, kot to naredi ona. Stane pa okoli 30 eur.

Hodiva oba na pedikuro. Super je, kopel, nega in na koncu masaza stopal, pijaca in vedno dobim kak oljni piling za noge za domov. V isti salon hodim na piling in masazo telesa ter nego obraza. Tako kot opravi pedikuro kozmeticarka je sam ne mores, ce redno vzdrzujes imas lepa stopala in nohte.

Hodim od poletja 2020. Takrat sem pri 43-ih letih prvič šla. Od tedaj sem pri pedikerki redni gostja. Poleti vsak mesec ali pa grem zamenjat lak še hitreje.

Pozimi pa na približno 2 meseca.

Po pedikerki sem odkrila tudi ostale kozmetične storitve. Nega obraza, telesa in podobno.

Je že tako, da prej nisem imela časa. Še za redne obiske frizerja ne.

Ob delu sem doštudirala, rodili so se nama 4-je otroci, zgradila sva hišo, odprla podjetje.

Zdaj so otroci veliki, no najmlajši jih ima 14.

Ne, nič več. Doma sama popedenam. Imet moraš pa pravo “britveno” pilico, ne strgalo in pilico- meni najboljša je tale od Barefuus Muller, ki  sicer ne strga kot strgalnik za parmezanam ampak  so taka rezila v krogih in lepo “brijejo” povrhnjico-nikoli poškodb, krvavitev ali ureznin, kot z britvicami za debelo kožo ali pa strgalnikom.  Tole:

.https://www.mueller.de/p/barfuss-hornhaut-pflegeset-soft-cut-2603625/

Imam luskavico na podplatih, ki mi izbruhne, ko sem pod hudim stresom  ( sicer se samo epitelijske celice neizmerno  hitro debelijo, ni t.i.luskanja, kot je tipično drugje po telesu pri nekaterih) in potrebujem vsak teden odstranjevanje debele kože, ker se je nabere za  par mm do pol cm-pri pedikerki bi me to prišlo še naprej med 35. in 40 EUR na teden (!). In zdaj opedenam sama in so podplati top, se sploh ne vidi, karkoli. In ker se mi tudi ne da časa tam zabijat po salonih, mene to ubija. Raje sama naredim, pa še prihranim.

Odgovor na objavo uporabnika
opravim sama in prihranim, 21.12.2021 ob 20:04

Ne, nič več. Doma sama popedenam. Imet moraš pa pravo “britveno” pilico, ne strgalo in pilico- meni najboljša je tale od Barefuus Muller, ki  sicer ne strga kot strgalnik za parmezanam ampak  so taka rezila v krogih in lepo “brijejo” povrhnjico-nikoli poškodb, krvavitev ali ureznin, kot z britvicami za debelo kožo ali pa strgalnikom.  Tole:

.https://www.mueller.de/p/barfuss-hornhaut-pflegeset-soft-cut-2603625/

Imam luskavico na podplatih, ki mi izbruhne, ko sem pod hudim stresom  ( sicer se samo epitelijske celice neizmerno  hitro debelijo, ni t.i.luskanja, kot je tipično drugje po telesu pri nekaterih) in potrebujem vsak teden odstranjevanje debele kože, ker se je nabere za  par mm do pol cm-pri pedikerki bi me to prišlo še naprej med 35. in 40 EUR na teden (!). In zdaj opedenam sama in so podplati top, se sploh ne vidi, karkoli. In ker se mi tudi ne da časa tam zabijat po salonih, mene to ubija. Raje sama naredim, pa še prihranim.

Tole dobro odstrani suho kožo? Zanima me zato, ker se tudi meni na petah nenormalno hitro nabira odvečna plast. Si zdrgnem, pa je že čez dva dni spet narejena plast, celo drobni razpoki na eni peti sta se mi naredili. Mažem tudi s kremo, v bistvu porabim veliko časa za nego nog, pa tako hitro izgledajo zanemarjeno, da sem že čisto obupala. Hmmm, luskavica praviš, pa jo imaš tudi drugje po telesu, ali ti je udarilo samo na stopala? Bom vesela, če boš še kaj napisala.

nohtek125, 21.12.2021 ob 20:51

Tole dobro odstrani suho kožo? Zanima me zato, ker se tudi meni na petah nenormalno hitro nabira odvečna plast. Si zdrgnem, pa je že čez dva dni spet narejena plast, celo drobni razpoki na eni peti sta se mi naredili. Mažem tudi s kremo, v bistvu porabim veliko časa za nego nog, pa tako hitro izgledajo zanemarjeno, da sem že čisto obupala. Hmmm, luskavica praviš, pa jo imaš tudi drugje po telesu, ali ti je udarilo samo na stopala? Bom vesela, če boš še kaj napisala.

Ja, zelo .Ker lahko krožne gibe delaš ne samo ravne sem in tja; enako deluje, kot bi “ribala” parmezan trdi sir –  ker ima večjo površino , da lahko  hitreje obdelaš, na vrhu je pa ozek v koničko, tako da lahko tudi na podprstni blazinici, pa spodaj palec, pa pod mezincem, na težje dostopnim mestih… Meni je top. Uporabljam sedaj nekje pol leta. In ja, na suho kožo, ne rabiš nič odmakat prej. Še bolje gre na suho, kot na mokro.

opravim sama in prihranim, 21.12.2021 ob 22:40

Ja, zelo .Ker lahko krožne gibe delaš ne samo ravne sem in tja; enako deluje, kot bi “ribala” parmezan trdi sir –  ker ima večjo površino , da lahko  hitreje obdelaš, na vrhu je pa ozek v koničko, tako da lahko tudi na podprstni blazinici, pa spodaj palec, pa pod mezincem, na težje dostopnim mestih… Meni je top. Uporabljam sedaj nekje pol leta. In ja, na suho kožo, ne rabiš nič odmakat prej. Še bolje gre na suho, kot na mokro.

Draga uporabnica, najlepša hvala za odgovor, vse lepo in lepe praznike ti želim;)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close