Ali gre zaupati Adaware -u
Zdravo !!
Danes sem si instaliral Ad Aware SE program in ga tudi zagnal. No po približno 20 minutah mletja je končal z delom in našel 180 objektov. No , in ko sem že hotel označiti s “select all object” in jih poslati v franže , sem malo bolj pogledal kaj je vse to na mojem PC – ju in našel ene 2 ali 3 stvari, za katere nisem ravno prepričan , če jih lahko dam izbrisati.
Torej poleg ostale krame , za katero mislim , da ne bo škode sem našel tole
istbar – proces — malware — C\\:windows\rdgkpjla.exe
DyFuCA —proces —malware —-C\:Program files\Internet optimizer\optimize.exe
POWERSCAN — file —malware—-C\Program files\Power Scan\Powerscan.exe
Ne vem no, priznam , da se mi ne sanja, ali so tele zadeve res kake spy stvari, ali pa je morda to del windowsovih datotek , katere sistem rabi za svoje delovanje. Vsekakor ne bi rad, da se mi zaradi kake nepremišljene poteze sesujejo windowsi.
Torej ali verjeti ADAWARE – u in zbrisati vse to ali kaj ???
Prosim za pomoč
Bogdan
Ko sem prvič sprobal Adware SE, mi je za nevarne označil nekaj piškotkov (recimo klik.nlb), ki to sigurno niso bili. Kasneje so stvari zgleda malo “poštimali”, tako da zdaj ne dela problemov.
Zakaj pa eden najde nekaj, kar drugi ne?
Pač vsi vsega nikoli ne najdejo, tudi Adware bo verjetno našel kaj po SpyBotu, če po obeh zaženeš še tretji antispyware, bo pa morbit našel še kaj.
Precej podobno je tudi pri antivirusnih programih.
MS Antispyware ti ne najde nič, ker deluje v realnem času. Tudu Ad-aware ti ne bi, če bi uporabljal verzijo Professional, ki ti v realnem času preprečuje, da bi se ti zalega naselila na HDD. Free verzija ti le gasi požar…
Forum je zaprt za komentiranje.