ali bi ostali prijatelji z nekom, če…
bi ugotovili, da vam je ta oseba lagala, vendar to laganje nekako neposredno ne vpliva na vas, na vaše življenje kot tako… laganje je bilo v bistvu zaradi strahu pred zavrnitvijo in/ali razkritjem njenih “packarij”.
Torej, moja prijateljica, res zelooo dobra prijateljica mi je leta lagala, da ljubimka z nekom in mi prodajala buče, da mora ne vem kam vse in da ima ne vem kolk dela v službi, da mora delat do pozno, če lahko jaz pomirkam njene otroke, jih grem iskat v šolo, poskrbet za nalogo in prehrano… večkrat na mesec, nekaj let.
Meni to ni bilo težko, z veseljem sem poskrbela za otroke.
Ko sem izvedela, pa ne od nje, ona je vztrajno zanikala, sem bila zelo prizadeta, vendar sva ostali prijateljici in imava še vedno “dober” odnos, vendar ji več ne zaupam in dvomim v vse, kar mi reče. In od drugih sem izvedela za še nekaj bedarij in laži, ki jih je ona izrekla…
V sebi sem razdeljena, ali naj vse skupaj pozabim in živimo tako kot smo do sedaj, ali naj prekinem stike. Znanke me sprašujejo, kako sem sploh še lahko njena prijateljica. Jaz pa se ne bi rada kregala, ne bi rada grdega gledanja, slabe volje, slabega počutja, rada bi bila neobremenjena. Pravijo, da sem čisto preveč dobra in da ona bi mene skenslala v milisekundi, če bi bila situacija obratna.
a je tudi ona tebi večkrat mesečno mirkala otroke? Če je, potem se nimaš kaj sekirat.
Če pa si ji samo ti delala usluge, pa te izkorišča na polno.
Iz tvojega zapisa berem, da je tvoje samospoštovanje na nuli, da se vseh ljudi bojiš in ne upaš postaviti zase. Rojen predpražnik, upam samo, da te doma še mož ne tepe, če juha ni ravno prav topla.
Če nujno rabiš, da nekdo taca po tebi, potem ostani prijateljica z njo.
Ne bi.
Nisem.
To je konec zaupanja.
Pa mi ni lagala na tak nacin in o takih stvareh, samo v kratkem casu je nekaj stvari zamolcala, pa ni problem to, da ne pove vsega, a ce mi 2 uri naklada vse v detajle o brezveznih stvareh, pomembne pa zamolci, to ni prijateljica, ki si jo zelim.
Se vedno se vidiva kdaj pa kdaj, na njeno pobudo, a jaz imam distanco in jo bom imela vedno.
Zaupanje je pa po moje osnova prijateljstva.
Ona moji otrok ni mirkala nikoli, sploh sem pa bila takrat brezposelna, tko da sem imela čas. Ona je v zahvalo kdaj pa kdaj povabila nas na kosilo. Smo pa družinski prijatelji, tako da smo večkrat šli skupaj na izlete in tako… Pa ona in njen mož izgledata, ko sta skupaj, tako kot da sta se včeraj spoznala, vsa zaljubljena do ušes…
Mene moj mož ne tepe, imam prekrasnega, ljubečega moža, imam res veliko srečo…. sem pa imela fanta pred mojim možem, ki pa me je…
Hvala za komentar.
Aa, težko bi imela takšno prijateljico. Ona si je s teboj nekako naredila alibi. Če se bo za njene packarije izvedelo, boš tudi ti ta grda, ker si vedela in jo podpirala pri tem. Res ne razumem takih oseb, ki v svoje nečednosti vpletejo še ostale nedolžne žrtve. Sicer pa od takih varalic tako ni pričakovati iskrenih odnosov, če še do partnerja in lastnih otrok ni iskrena, kako bo do prijateljice?
Ne razumem, kako njen moź leta ni posumil, niti zvedel, da ima ona ljubimca…Res čudno…Sicer te pa razumem…ne nisi kriva, saj nisi mogla vedeti…Mene samo zanima, če se ti je zdel ta Daj – dam odnos fer? Če si ti zdi, da si za varstvo in pomoč otrokom dobila od nje nazaj toliko, kot si ti dala njej? Kajti izkoriščanje je, če si vse to delala za malo plačilo in male drobtinice.Pa čeprav si bila doma.Kajti to je bil TVOJ čas, ki bi ga lahko porabila drugače.Razdajanje tujim otrokom ni enostavno in ni zastonj.Pa čeprav je to dobra prijateljica.Upam, da si dobila dovolj povrnjeno- v obliki denarja in še česa. Če nisi, potem je to bilo izkoriščanje.Kar se pa tiče laži – je to njen problem.Saj je največ lagala sebi.Bolje, da nisi nič vedela, samo živčna bi bila…kaj če mož zve…Tako nisi vedela nič in vsem lahko prostodušno in brez laganja poveš( če kdaj resnica pride na dan…) : O tem nisem imela pojma!
Prav je, da sama presodiš kakšno je vajino prijateljstvo, če ti ne more reči “dej a lahko pomagaš”. Tu je zelo pomembno vprašanje kaj je ona delala, medtem ko se je lagala in če se je lagala zato, da tebe tlači (npr. Medtem ko si sama bila nesrečna in osamljena v ljubezni, ali medtem ko si bila v srečni zvezi, da ni edina brez partnerja).
Če je hodila na intervju za službo, ali na dodatno izobraževanje ali delala nadure – pač ni lepo, ampak še vidim možnost popravila odnosa. Če se je lagala medtem ko je hodila nakupovati čevlje, ali pa masažo, ali pa s kom drugim na kavo… Tu pa nista nikoli bile prijateljici.
Sama bi npr. Če bi hodila na onkološke preiskave, ali pa k psihiatru za depresijo in samomorilska nagnjena … Tu bi se znala zlagati iz strahu, da bo za vedno drugače, da ne nove mogle na kavo brez vprašanja kako je z menoj, da ne bo več lahkotnih odmorov od težav… Bi se znala zlagati okoli tega.
Sem pa že velikokrat bila tista, ki se jo je izkoriščalo z zgodbicami o izmišljenem trpljenju in lažnih stiskah in nasilju, da se manjvredna.
Resno presodi zakaj je tako ravnala – pa ne s svojimi čustvi ampak s hladnim razumom.
Zakaj je rekla, da se z nekom dobiva in ne npr. Da je prostovoljka, ali pa da dela nadure, ker se boji za službo, da se ne upa čistiti z močnimi kemikalijami ob otroku, da se ji ne bi polil s čistilom za WC po obrazu ali si naše prevrnil likalno desko z likalnikom, ali samo skakal po kavču, padel in dobil možganske poškodbe (slednje je bila pred kratkim debata na MON)…
Meni je že ta del zelo velik in zelo glasen alarm (seveda iz lastnih izkušenj – na žalost)…
Malo premisli zakaj bi ti to naredila, ali pa zakaj bi ena XY oseba naredila drugi XY osebi: če bi poslušala to zgodbo npr. Na vlaku od neke neznanke, ki se pač mora spovedati – kaj bi si mislila?
Čustva zameglijo razum – poskusi ovrednotiti brez njih.
Forum je zaprt za komentiranje.