Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ali alkohol izhlapi?

Ali alkohol izhlapi?

Malce čudno vprašanje postavljam, mogoče pa je med nami katera kemik in bi mi lahko potrdila, da se pri kuhanju raznih jedi, katerim dodajamo vino med kuho, alkohol do konca kuhe izhlapi ali ostane v jedi? Če bi vino dodali čisto na koncu, pa bi alkohol ostal v jedi mar ne?

Kakor je meni znano, alkohol izhlapi in ostane samo aroma.

Ne dam pa roke v ogenj za to trditev!

mislim,da ves alkohol izhlapi takoj,ko stvar zavre. lp petra

Po nekaj minutah zagotovo izpari! sem kemik!

Hvala, sem se že bala, da bom zaradi dušenega rdečega zelja plačevala policajem.

NE izhlapi. Vsaj ne povsem. Je pa seveda velika razlika, če z vinom malo začiniš zelje ali golaž – zaradi tega še nihče ni “napihal”; ali pa če gre za vinsko omako – od te si pa lahko kar lepo “okrogel” in je npr. čisto neprimerna za otroke.

Če bi ves alkohol čudežno izpuhtel takoj, ko zavre, potem mi ni jasno, kako je možno, da so ljudje kar krepko “nadelani” od kuhanega vina.

Moj bog, pa še res je.

Razlika pa je tudi, da ga v hrani ne poješ oz. popiješ 1dl ali več, tako kot kuhanega. Zato ga kar brez skrbi uprabljaj pri kuhanju.

lp, Majuška

mislim,da kuhano vino ne sme vreti !? zato se verjetno tudi ohrani precej alkohola. druga stvar pa je,da ga v hrano dodamo malo…in ce stvar malo povre, ga res ni vec. torej se od tega verjetno ne “napiha”….!? lp petra

Hvala vam za informacije.

Hvala vam za informacije.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close