Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style alergija na barvo za lase

alergija na barvo za lase

Pozdravljene.

Po zadnjem barvanju las sem imela hudo alergijsko reakcijo. Sedaj je tega 1 mesec in narastek je ogromen. Kaj sedaj? A je katera že imela take izkušnje? Katero barvo sedaj uporabljate?

Hvala za pomoč.

lp, suzana

Jaz vedno, preden si pobarvam lase, vzamem tablete za alergijo. Samo ob barvanju. In pomaga. Takoj drugi dan si umijem glavo in reakcije ni.

Če si svetlolaska, oz. se svetliš in barvaš na svetlejšo barvo, zna biti še poseben problme, ker so te barve še posebno agresivne ( nekatere vsebujejo poleg višjega procenta peroksida od 6%še belila, t.j. “blanž”, potem stabilizatorje pigmenta, sestavine, ki “ubijajo” rumenkast odtenek, rezorcinol in toluen, ki sta precejšnja kožna alergena, po študijah naj bi bila na daljši rok oporabe celo rakotvorna, skratka, cel kup dodatne kemije). Če se morda barvaš že več kot pet let, ni zanemarljivo, da sicer manjše količine tovrstne kemije prehaja skozi povrhnjico kože na glavi , udihavaš amoniak, rezorcinol, toluen – sploh takrat, ko spojine reagirajo in se barva, kot pravijo, “razvije” – dostikrat lahko boli tudi glava.

Pri nakupu barve si vzami čas in podrobro preberi sestavine na embalaži, Poizkusi izbrati take barve, ki ne vsebujejo amoniaka, manjši odstotek peroksida (3 ali 6 % je dovolj, je bolje da se podaljša čas barvanja za cca 5 minut od priporočenega). Taka je npr. Revlon barva (prodajajo jo v industrijski prodajalniilirija v Ljubljani), potem določene barve iz linije Scwartzkopf. Definitivno se izogibaj barv, ki obljubljajo rezultate v samo 10 minutah! Te barve delujejo na bazi hitre kemijske reakcije inso zelo agresivne za kožo! Pa tudi vse barve, ki so “oglaševane” kot naravne, tudi nekatere s kano, niso tako zdravstveno neoporečne.

Tudi ne zaupaj preveč govoricam nekaterih frizerjev, ki na vse pretege hvalijo svoje produkte iz ponudbe – nekateri prodajajo strankam celo pol profesionalne in profesionalne barve za domov, pa jih nebi smeli.

Ne vem kakšno barvo las imaš, vendar narvna kana je super.

Jaz uporabljam rdečo, lasje so sijoči, zdravi, prekrita vsa siva…
Hči, mlada punca, pa kano barve kave, ki ji le poudarijo naravne rjave lase. Ravno tako ima svetleče dolge zdrave lase.

Lepo bi te prosila, katero in kje kupuješ kano …jaz sicer rdeče ne bi, ker se barvam temno rjavo, a če tudi v tej barvi obstaja …

na primer v DM pa gotovo še drugje; imajo jo v več barvah, tudi rjavo

Lepo bi te prosila, katero in kje kupuješ kano …jaz sicer rdeče ne bi, ker se barvam temno rjavo, a če tudi v tej barvi obstaja …[/quote]

hči mi jo nabavlja v Trstu v Lush trgovini, kana se prodaja v kosih (kot čokoladne tablice) in to na težo….verjetno tudi v LJ dobite v Lush

Lep pozdrav!

Pred kratkim sem si barvala lase z barvo Garnier.Groza, obup…..alergija na barvo. To se mi je zgodilo prvič,čeprav si barvam lase že 13 let.Od tega so minili štiri dnevi.Vsaki dan jemljem Flonidan,si spiram lase,imam srbečico po zatiljo in po ušesih.Malo se bojim da se mi to ne bo zaustavilo, ker sem namreč velik alergik!
Če ima katera iste izkušnje kot jaz naj piše, ker sem prestrašena!

Pozdravljena,

niste napisali katera barva je to bila, ker alergija je lahko na različne sestavine.
Poskusite barvanje z naravnimi barvami, ki ne vsebujejo amoniaka, hidrogena in drugih agresivnih kemikalij.
Izbira BIO barv za lase je danes že kar velika.

Simone Godina Moderator
Antiaging Beauty Coach
AntiageDermoLab
Antiaging centri Ljubljana, Portorož
facebook: Antiaging center
040 291 165

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close