Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Alen Salihović

Alen Salihović

Na zboru za republiko je povezoval Alen Salihović s cerkvenim naglasom, kot bi bil župnik. Ali ni to ime in priimek iz Bosne? Kako da je Bošnjak tako predan radiu Ognjišče in SDS u?

A res? Je iz Bosne je… in kot potomka južnjakov tudi težko razumem pripadnost SDS, cerkvi…

Ja, priimek je že Bosanski, ime tudi, ne vem pa kje je rojen? Čudi me, kako so ga v sds sploh sprejeli?

Ja, je iz juga, ampak ga je pamet srečala. 😀

Očitno imate ravno potomci južnjakov največ težav z nesprejemanjem drugačnosti.
Ni čudno, da s takšnim odnosom do nas Slovencev povzročate revolt in odklonilni odziv.

Uf tole je pa Janša zabil kol militantnim zombijem naravnost v njihovo fašistoidno netoleranco.

Ni čudno, da s takšnim odnosom do nas Slovencev povzročate revolt in odklonilni odziv.[/quote]

Točno tako. Take, ki Slovence enačijo z SDS in slovensko t.i. desnico, bi najraje zbrisal z obličja zemlje. Škoda, da nimam te moči…

“Cerkven naglas”..to je pa neka nova skovanka levičarskih veleumov…hecno…

Ni čudno, da s takšnim odnosom do nas Slovencev povzročate revolt in odklonilni odziv.[/quote]

Točno tako. Take, ki Slovence enačijo z SDS in slovensko t.i. desnico, bi najraje zbrisal z obličja zemlje. Škoda, da nimam te moči...[/quote]

In kdo si ti, da boš odločal kdo je Slovenec in kdo ni???
Ravno zaradi takšnih fašistoidnih fanatikov, ki bi nas spet metali v brezna in hude jame, me je resnično strah za prihodnost Slovenije.

Točno tako. Take, ki Slovence enačijo z SDS in slovensko t.i. desnico, bi najraje zbrisal z obličja zemlje. Škoda, da nimam te moči...[/quote]

Ravno zaradi takšnih fašistoidnih fanatikov, ki bi nas spet metali v brezna in hude jame, me je resnično strah za prihodnost Slovenije.[/quote]

Am, a nisi ti prvi/prva nareidla točno to – določil-a, kdo so Slovenci? Kar naj te bo strah. Zaradi takih, kot si ti. Psihopatov in osebnostno hudo motenih, ki sami počnejo točno to, kar očitajo drugim. Kot vaš vodja.

Ravno zaradi takšnih fašistoidnih fanatikov, ki bi nas spet metali v brezna in hude jame, me je resnično strah za prihodnost Slovenije.[/quote]

UUUU pejt se pokakat od strahu, pol si pa tisto, kar boš pokakal, zatlači tja, kamor sodi – v svoj gobec.

A bejž no? Na Hrvaškem je 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vse populacije katoliške. Če Hrvaško razumemo za “južno”.
V Bih je okrog 14{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} celotne populacije Hrvatov, leta 1991 jh je bilo skoraj dvakrat več. Govorimo o cifri, ki se zdaj giblje okrog pol milijona in od tega jih je vsaj 62{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} katolikov.

V SDS je precej Hrvatov, med njimi tudi nekaj pomembnejših članov, pravzaprav večina zavednih Hrvatov, ki živijo v Sloveniji in so podpirali osamosvojitev Slovenije in Hrvaške, še vedno simpatizira in podpira SDS. Če seveda ne gre za potomce vojnih lic, JLA pa to. Pri Srbih je malo drugačna zgodba, oni so bili dolgo predani JLA, radi pa zahajajo v pravoslavno cerkev. Niti v času največjega komunizma s eniso odpovedali veri. to je eden bolj vernih in barodnozavendih narodov, kar jih poznam in ni naključje, da so skozi zgodovino kljubovali marsičemu.

Bošnjakov, muslimanske veroizpovedi ali vsaj porekla, pa nikoli nisem razumel. To so od nekdaj prodane duše. Zato tudi so muslimani. Srbi recimo se že ne bi nikoli pustili pomuslimanit. Mlade muslimanke, ki živijo v Sloveniji in niso bile vzgajane v tej veri, so si začele glave pokrivat šele ko so ugotovile, da s tem laho koga pošteno provocirajo.
Ne vidim pa razloga, da ne bi kdorkoli tuje narodnosti,ki nima kompleksov sam s sabo in z drugimi, podpiral SDS. Bolj me skrbi za tiste, ki podpirajo Zokija samo zato ker so “južni”.

Pa ne mi zdaj z izbrisanimi nekaj… Tisti južnjaki, ki so hoteli, so si pravočasno uredili državljanstvo in ti so najbolj proti izbrisanim. Jih poznam kar nekaj in vem zakaj so bili izbrisani. Lahko so veseli, da niso bili izgnani.
Izjeme pa bi morale biti posebej obravnavane. Že zato,da se ne bi prek njih šlepali vsi ostali.

“Bošnjakov, muslimanske veroizpovedi ali vsaj porekla, pa nikoli nisem razumel. To so od nekdaj prodane duše. Zato tudi so muslimani,” – haloo, mislim, da nečesa takega sploh ni potrebno komentirat. Očitno gre za človeka, ki ima hude notranje konflikte, očitni znaki logoreje in brezveznega nakladanja. Raje naj si zavrti kakšno pesmico od Johna Lennona…. Vendar lažje je poniževat kakor ustvariti nekaj… Blagor ubogim na duhu kajti njihovo je nebeško kraljestvo…….

Sedaj pa zares: priimek Salihović izhaja iz besede oziroma osebnega imena Salih, to je bošnjaško oziroma muslimansko ime, tako da ima “povezovalec” prav, gre za osebo, ki izvira iz Bosne in Hercegovine.

Ponižuje kvečjemu tista “z južnim poreklom”, ki ne more razumet kako lahko kakšen “južni” hodi v cerkev in podpira sds. Upam, da ji vsaj to, da nekateri “južni” hodijo v džamijo, ne dela težav. Sodit vse ljudi po sebi je hudo nevarno početje.
Glede muslimanov pa je tako. Če lahko vsak dan poslušamo kako Slovenci niso bili do nekdaj katoliki, kako so jih pokristjanjevali (aja, še v času Karantanije!! 8. stoletje) , potem se ni treba niti sprenevedat, da je bila populacija na področju Bosne poturčena. V 15. stoletju. To pa ja ni nič novega. In je zanimivo, ker gre za en muslimasnki “bazen” sredi recimo temu nekdanje Juge. Islamizacija v Sloveniji recimo ni uspela, v Srbiji prav tako ne. Marsikomu je to težko razumet. 🙂
Kar se tiče Johna Lennona, tudi on ni bil brez napak in tudi on ni imel v vsem prav. No religion? Prav ljudje, ki prisegajo na nobeno religijo, se pogosto najbolj oklepajo “nadnaravnega” in bežijo stran od reale. Začenši pri drogah. Očitno vsi potrebujemo “nekaj” in nihče ni idealen. Sprejemanje drugačnosti in toleranca pa je nekaj česar imajo vsi polna usta, nihče pa tega ni sposben 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prakticirat.
Nič nimamo recimo proti Bošnjakom, nič nimamo proti džamiji, s čimer se absolutno strinjam. Ampak, zakaj pa postane problem, če Bošnjak podpira SDS? 🙂 Eni morajo še dolgo pot prehodit…

Pa da ne boš rekla, da je to neko nakladanje. Preberi si magari v wikipediji mal zgodovino Bosne, če ti že starši niso vsega povedali, kar bi morali. Da ne boš tudi sama imela hudih notranjih konfliktov, če jih morda že nimaš.

Predvsem tole:
Bosna je ostala neovisna do 1463. godine, kada ju, bar njezin veći dio, osvajaju Turci. Dne 25. listopada 1478. pretposljednja bosanska kraljica Katarina Kosača-Kotromanić umrla je u Rimu.”

“Tijekom turske vlasti, mnogi su stanovnici današnje Bosne i Hercegovine prešli na islam. Uzroci tom procesu su višestruki, no bitno se ne razlikuju od islamizacije susjednih zemalja, od Hrvatske do Bugarske. Prema tvrdnjama bosanskih franjevaca katoličko stanovništvu u trenutku pada Bosne je brojilo oko 750, krstjansko 80, a pravoslavno oko 30 tisuća odraslih duša. Pred Srpsku invaziju, u Bosni i Hercegovini, četiri stotine godina kasnije, živio je u BiH jednak broj Hrvata svih uzrasta. Prihvaćanjem Islama mnogim je pravoslavnim i katoličkim konvertitima pružena prilika da dospiju do visokih časti na osmanskom dvoru, poput Velikih Vezira Mehmed-paše Sokolovića ili utemeljitelja i admirala turske mornarice Mehmed-paše Pialija, Hrvata iz Dalmacije. Turci su vladali Bosnom do 1878. godine, kad ona postaje protektorat Austro-Ugarske.”

http://hr.wikipedia.org/wiki/Bosna_i_Hercegovina

Zdaj pa lepo dalje poslušaj Lennona. Lahko tudi o njem kakšno rečeva, sem prepričan,da tudi njega oziroma njegovo delovanje bolje poznam kot ti. 🙂

Kakor sem rekla že včeraj.. lažje je žaliti, uničevati kot pa ustvarjati in priznati oziroma dopustiti. Ne vem, kjer si prebral, da sem iz Bosne, kje si prebral, da imam nekaj proti Bošnjakom, ki so člani SDS oziroma proti religioznim ljudem. Tebi so očitne zaznavne alomalije, očitno vidiš novo “kvaliteto”, ki je ni. Nikoli, nikoli niti posmislila nisem kaj takega.

Ampak, ker v moji naravi ni tega, da rada žalim oziroma, da v tem celo uživam, bi ti rada povedala še enkrat. Človek zbudi se, živi se samo enkrat… pusti druge živeti, kakor pač živijo. Če ti verjameš v nadnaravne sile, pač verjami… saj imamo sposobnost odločitve in po temu se razlikujemo od živali.

Kar se tiče Johna Lennona – seveda je imel napake, prav tako kot ti, ali pa verjetno manjše, saj se je ukvarjal z idejami in ne z ljudmi. Ukvarjanje z ljudmi je značilnost malih ljudi. Glede tega, ko praviš, da se ravno nereligiozni ljudje oklepajo nadnaravnega… glede tega se ravno ne strinjam. Jaz nisem religiozna, pa bolj verjamem v to, da je potrebno sočloveku pomagati in ne verjeti, da bo to storila nadnaravna sila. Torej se ne oklepam nadnaravnega, kakor trdiš ti. Kar se tiče odvisnikov pa skušaj razumeti, da je pri skoraj vseh v ozadju pomanjkanje prvinske ljubezni (malo poglej Freuda, ti bo bolj jasno) in ne pomanjkanje religije.

Kar se tiče Bosne – no glede tega se ti pa iskreno zahvaljujem, je kar zanimivo. Ko bom imela čas, bom z veseljem prebrala še kaj – če boš napisal.
Lepo bodi in vse dobro.

Zgodovina je zgodovina. Jaz je ne morem na novo napisat.
Ljubezni mi pa hvala bogu ni nikoli primanjkovalo ne v otroštvu ne sedaj. In nimam nobenih trvam zaradi tega.
Love & peace! 🙂

To je že res, vendar ne pozabi, da zgodovino pišejo zmagovalci, tako da resnica ni niti črna niti bela, vmes je široko sivo polje.
Predlagam ti, da si pogledaš naslednji link: http://www.youtube.com/watch?v=O8HMUkBUZuA
(poreklo Hrvatov), pa se ti bodo obzorja malo zjasnila.
Ali imaš dovolj ljubezni ali ne, veš ti. Tega nisem nikoli omenila, saj te ne poznam in nimam navade, da se hvalim z nevednostjo.
Veš, nekoč je nekdo (mnogo pametnejši od naju dva) rekel, da kritiziramo (obiramo, govorimo o njih, ipd.) tiste, ki jim v bistvu zavidamo (tudi mi bi tako živeli, tudi mi bi tako delali, ipd. , vendar zaradi teh ali onih razlogov tega ne moremo, ne upamo…). In če boš sam pri sebi malo pomislil, boš videl, da to drži. Zato ne kritiziraj, ne ponižuj…., kajti že stari Rimljani so reklI.”Vere Arduum est vere fiere virum bonum” ( zares težko je biti dober človek)…, toda trudimo se lahko. Mi je pa všeč tvoj pozdrav, tako da vidim, da si v bistvu kar v redu človek… V psihopatologiji poznamo dober izraz induktor in induciranec. Inducirani je v odnosu odvisen od induktorja in običajno intelekturalno nižji. Glede na tvoje pisanje vidim, da to pri tebi ni tako, zato ne dovoli, da te nekdo vodi, imej svoje mnenje, držo, dostojanstvo ali če hočes – hrbtenico. To imaš pa lahko le tako, da sprejemaš drugačnost, saj nas to plemetniti.
Odgovori mi le na eno vprašanje: kaj je za tebe bolj pomembno: (zasebna) lastnina ali človek??

l.p. in vse dobro.

Ta Bosne ni videl, on je rom 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}

Cigani so se skupaj s Srbi po l. 1478 pomikali k nam, prej jih ni bilo. Med drugo svetovno vojno so bili vsi pobiti in nova naselitev ciganov je potekala s Kosova. Sinti pa s Podonavja (Oto Pestner).

O ja, med SDS je kar nekaj tujih: Dragutin Mate, Roman Leljak, Tomaž Lisac, Žan Mahnić, Lucija Mlinarić, Darija Ciglar, Suzana Šimenko, Pojbić, Lidija Ivanuša, Damjanović,

Sdfgn, ne maramo vas v tej drzavi. Spokej nazaj in ne sodi nas, sodi svoje.

zrelo si za harakiri — Just do it ☺

Kakor koli, zelo je lep. Upam, da je gej.

https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/oseba/salihovic-alen/

Google te odreši pisanja bedarij…

Sicer pa sem ga osebno poznal in je super človek, ki počne tisto, v čemer uživa. Če vodi kakšne strankarske prireditve, pa naj, res ne vem, kako bi to lahko koga motilo…

Salihovic je cigan

Poznam kar nekaj Bosancev, ki volijo SDS!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close