Najdi forum

albanija

Ali je kdo dopustoval v Albaniji? Razmišljam, da bi letos z možem in 10 mesečnim otrokom dopustovali v Vlori? Vse informacije dobrodošle. Hvala!

S tako majhnim otrokom jaz v Albanijo ne bi šel. Sicer v Albaniji še nismo bili, ampak tisti, ki so potovali preko Albanije so imeli zelo mešane občutke. Prijazni ljudje in prelepa pokrajina in plaže, po drugi strani pa spodobnih cest skoraj nimajo in njihovo zdravstvo bi me na tvojem mestu zelo skrbelo.

Nas tudi zelo mika. Po mojem bi se v ALbaniji z malčkom super imeli, kaj več pa res ne vem. Poročaj, če boste šli in predvsem ne poslušaj paničarjev. Mi smo bili z otroci že marsikje, pa sta bila v največji nevarnosti 13 km od doma (padec v ribnik – sin) oz. 50 km (padec v bazen – hči).

Potovanje s tako majhnim otrokom je zame ena velika neumnost.To me spominja na case ,ko sem hodil v hribe.n\Nekdo je v rukzaku prinesel na triglav nekaj mesecnega otroka in se potem hvalil s tem.Otrok je jokal in trpel,saj veste kako je v kocah.Ravno tako sem videl na Pagu v kampu,kake probleme so imeli s tako majhnimi otroci.Jaz osebno nikoli ne bi matral dojencka na tako pot.
to je moje osebno mnenje.

Se strinjam. Tudi na letalih ni ugodno za take malčke, potem pa po forumih
beremo kako so njihovi otročki uživali.

Smo različni ljudje in zaradi tega različni načini dopustovanja. Naša družina ne preživi tipični slovenski dopust: čimprej do morja, izležavanje na plaži, hrana in pijača cel teden in nato domov….. Zavedam se, da je pot dolga za majhnega otročka, ampak ne vem kje je problem kajti nikamor se nam ne mudi. Če bomo za pot potrebovali 3 dni bo pač tako. Le kako bi vse to komentiral Zvone Šeruga?! Se pa strinjam s teboj mama2831, otroček je v nevarnosti povsod kajti nesreča nikoli ne počiva.

sany77 … če boste šli poročaj!! jaz si zelo želim v Albanijo, šli bi z avtom.
1x sigurno bomo šli, ker imamo v načrtu Grčijo čez Albanijo …

razmišljaš pravilno … nismo vsi samo hotel-plaža varjanta turisti … nekateri si od svojega dopusta želimo več … pa otroci niso nobena ovira. Jasno da se prilagodiš njim … Zastaviš si pač cilj in greš proti njemu … če prideš super, če ne pa drugič ane … važno da med potjo uživaš.

In pameten starš ve kako z otrokom na poti!!

Otroci so torej po tvojem ovira za življenje?

Meni pa je v užitek, da jim lahko nudim in pokažem, razložim še kaj drugega kot pa samo domači vrt.

V naši družini( kot sem že velikokrat povedala ) potujemo praktično od njihovih rojstev dalje. Živita tako življenje in ga ne komplicirata z malenkostmi.

Glede zdravstvene oskrbe pa to – Prvo pomoč mora obvladat vsak imetnik vozniškega dovoljenja.

Pri otrokovi povišani temperaturi pa tudi ni potrebna madicinska fakulteta , da mu daš žličko paracetamola. Glede uporabe antibiotikov za vsako figo pa tudi veste moje mnenje.

Malo zdrave pameti – drugače pa je lahko nevaren že obisk nakupovalnega centra – saj veste – lahko ga ukradejo tolovaji ali pa je moteč v kilometrski vrsti pri blagajni.

V Albanijo pa si želimo tudi mi, čeprav smo glede dopusta še v megli. Otroci bi se šli radi potapljat v Rdeče morje, jaz bi rada raziskala Kalabrijo, mož bi šel raje gledat Kubanke………….

otroci niso ovira,le ,da tako majhnemu ne mores razkazovati svet in turisticne atrakcije.za majhne otroke je tako dolgo potovanje eno samo matranje.tudi sam imam otroke,na potovanje sem jih peljal,ko so imeli4-5 let.tako so tudi oni nekaj imeli od tega.
sicer pa vsak po svoje.

Nomadi se selijo večkrat letno.

Z avtom v Albanijo ni problem, mogoče le Vlora ni najlepša za dopust. Ima sicer tudi hotele ob plaži, ki pa je bila ob našem obisku precej pusta in zanemarjena.Mesto pa je kar živo, celo koncert na prostem sem doživel. Mislim, da boste imeli veliko lepše spomine, če se ob obali odpravite od Vlore do Sarande in tam nekje vmes zasedete svoj kotiček pod soncem. Vsekakor bo pa izkušnja super. Za nas otroci nikoli niso bili ovira, res pa je, da je bilo večinoma vse podrejeno njim. Tako smo hoteli in ob tem seveda še uživali.Če bi bilo drugače, se prav gotovo ne bi šli teh stvari in bi raje kot bubregi v istrskih skalah vrtali. Hvala bogu, da temu ni tako.
Zdravila s sabo.

Samo toliko da sporočim. Pred 14 dnevi smo se vrnili iz našega popotovanja po Albaniji. Imeli smo se super.Toliko dogodivščin in smeha nisem doživela še na nobenem dopustu; naša mala je uživala,vožnjo zelo dobro prenesla; ljudje zelo prijazni in hoteli čisti z ugodnimi cenami. Mestna jedra (Vlora,Drač) kar nekaj let za nami,čeprav brez večjega problema najdeš internet caffe (tam raje ne pijte kave). Meni ni žal saj sem se domov vrnila z lepimi spomini.

Lepo da ste se imeli lepo. Kot sem že pred vašim odhodom omenil so popotniki po Albaniji večinoma navdušeni nad pokrajino ljudmi in tudi cenami. Pritožbe sem slišal le na kvaliteto cest (videl tudi slike), dobavljivostjo rezervnih delov za določene tipe vozil in dvome v njihovo zdravstvo. Skratka idilična lokacija za preživljanje dopusta ko gre vse OK. Zna biti neugodno ko se ti avto pokvari pa ti garancija ne velja pa delov nimajo… (Mimogrede nam se je lani 2x pa smo imeli kar malo problemov ker v SLO ne verjamejo da je Kreta tudi del EU in so me poskušali prepričati, da garancija tam ne velja, ker velja samo v EU) Da ne govorim o tem da lahko otrok malce resneje zboli, potem zna biti Albanija morda pekel…
Pa nismo neki zapečkarji, ki rinemo v Istrske skale. Lani smo med dopustom naredili preko 5000km po Ex Jugi in Grčiji.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close