Najdi forum

albanija

Druzba smo se odlocili, da bi letos sli malo v divjino in sicer v Albanijo; zanima me cimvec informacij, predvsem od koga, ki je bil letos tam;
– cez kateri mejni prehod ste sli
– ali potrebujemo mednarodno voznisko dovoljenje
– avtokarta – kupis na meji (sklepam) ali sploh spila ta karta in kaksne so cestne povezave
– prenocisca? so se vedno problem?
– katera valuta je najboljsa za menjavo tam?
in sploh, katere kraje se splaca pogledati, vodica se nisem zasledila…
hvala za informacije!
lep dan se naprej

Mednarodno vozniško…milsm da ga ne rabite, mene so ustavli policaji pa so bli cist zadovoljni z navadnim vozniškim..se mi zdi da se je policaj še bolj ustrašu nas ko je vidu da smo tujci kt pa mi njega:) Sicer so pa ful prjazni policaji, enga smo za pravo smer sprašval in je bil cist navdušen da nam lahko pomaga

Imel smo en navaden zemljevid Albanije, sposojen v knjižnici, pa tud ta nam ni nč koristu ker itak skor nismo vedl kje se peljemo:))

Sli smo iz Grčije in smo vztopl v Črno goro pri Ulcinju, Muriqan. Denar smo zmenjal na mejnem prehodu med Grčijo in Albanijo, ampak na temu prehodu pa ni menjalnice tko da je pol mogoče bolš it iz Podgorice…to ne vem..Pomoje se najbolj splača met evre. Tud na meji vse računajo v evrih.

Ceste so pa od najboljših pa do poraznih:)

Prespal nismo, smo pa nameraval v Tirani, ampak nam ni uspel najdit nč primernega.Ampak če si vzameš čas pomoje najdeš

LP

sklepam, da si bil torej samo v tranzitu;
sklepam, da ni nobenih oznacb na cestah-smeri ….kaj potem najboljse, da kar kompas vzamemo?
eni so jadrali ob albanski meji, pa niso dobili nobenih kart za po morju….sem mislila, da je na kopnem malo boljše…
skratka nic vzpodbudnega nisi napisal….sicer pa, saj vemo, da gremo v divjino, ce si ne bomo premislili….
hvala za info

se se priporocam za kaksne info

lep vecer se naprej
e.

Zemljevide se že dobi(kot sm reku smo mel mi kr enga iz knjižnice, mislm da marco polo), ampak na cestah ni nobenih smeri označenih…no, ene 3 table za Tirano smo pa le srečal od Grčije:)
Sploh ni problema, ker če ne veš kam naprej pa koga vprašaš.So vsi ful prijazni, fajn je edin če znaš kakšno italjansko besedo, za smer se da pa tud z rokami vse zment.
Mi smo hotel it ob obali, pa smo nekje zgrešl, pol pa nismo šli nazaj.

Sorry če je tko nespodbudno zvenel, nism hotu:(
Čeprov se sliš mal kaotična Albanija si prov želim it nazaj dol, pa jo mal bolj raziskat.

Drugač kaj se splača videt ti bo mogu pa kdo drug kej več napisat…

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close