Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek akumulatorski čistilec oken

akumulatorski čistilec oken

Ali ima kdo ta čistilec oken? Kako se obnese? Kako se z njim dela in manevrira?

Imam že 5 let od Vilede. Meni je super zadeva. V pol ure počistim vse šipe zunaj in znotraj, pa jih nimam malo. V večjo posodo nalijem toplo vodo z malo alkoholnega kisa in čistila za posodo. Z mokro krpo šipo umijem, nato pa s čistilcem “pobrišem” od zgoraj navzdol, ene 4 krat eno okno, na koncu morebitne ostanke vode samo še pobrišem s papirnato brisačo. Ker imamo plastična okna, se mi v spalnici v jesensko/zimskih mesecih vsakodnevno nabere kondenz in s čistilcem tudi to vsako jutro “pobrišem”.

Ravno včeraj sem testno očistil par oken s tem – in je super, ker nič ne teče okrog. Gre vsaj 3x hitreje kot klasika.
So pa zelo različni med sabo in tudi principi delovanja so različni – tako da sam sem delal z Bosch-evim in sem res zadovoljen.

Pa še to – čisto nič pa ne koristi pri čiščenju okvirja… to gre vse po klasični poti in je klasično zamudno.

Imam Viledinega, vreden ni pet dek zenfa. Pušča črte, špica vodo. Nič prej in nič lažje ni z njim. Ga ne uporabljam več.

V*I*L*E*D*A je prevedlo v KRPA.

Ja tole z okvirji je še najhuje pri čiščenju oken! 🙂
Kar se pa čiščenja stekel tiče, imam Kärcherjev čistilec in je super. V stekleničko, ki ima na vrhu gobico, nalijem čistilo, pobrišem in z mašinco posesam vodo, edino rob je treba običajno obrisat s papirnato brisačo. Res je fajn.

Jaz imam Vorwerkovo varianto – robove oziroma okvir je treba očistiti ročno, tudi spodaj zna pustiti malo flekasto, drugače je pa super, ker ne rabim pritiskat in drgnit (me bolijo roke in brez tega pripomočka ne bi niti mogla pomivati oken).

Imam Karcherjevega. Top zadeva. Zadovoljna zelo.

Zdaj ste me pa sprovocirali, grem čistit okna 😄

a mi ga podarite, čče ga ne uporabljate in vam samo prostor jemlje?

Odgovor na objavo uporabnika
Rok-1, 08.10.2019 ob 07:29

Ravno včeraj sem testno očistil par oken s tem – in je super, ker nič ne teče okrog. Gre vsaj 3x hitreje kot klasika.
So pa zelo različni med sabo in tudi principi delovanja so različni – tako da sam sem delal z Bosch-evim in sem res zadovoljen.

Pa še to – čisto nič pa ne koristi pri čiščenju okvirja… to gre vse po klasični poti in je klasično zamudno.

a mi ga podarite, ko ga ne rabite in vam samo prostor jemlje? 🙂

Odgovor na objavo uporabnika
NeSerrri, 08.10.2019 ob 07:35

Imam Viledinega, vreden ni pet dek zenfa. Pušča črte, špica vodo. Nič prej in nič lažje ni z njim. Ga ne uporabljam več.

komot ga prevzamem, da vam ne bo jemal prostora…

Ne bo šlo… sem ter tja ga vseeno uporabljam! Prostor pa jemlje staršem v kleti… ker ga tudi onadva uporabljata.

To mi je pa čudno vprašanje. Pri nas to dela moj dragi, ampak ne vem, ali z  baterijskim čistilcem ali peš.

Jaz pa samo mami rečem, da ma soseda ful spucana okna…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close