Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek akta na gimnaziji kranj

akta na gimnaziji kranj

Točno tako kot v naslovu – so profesorji na kranjski gimnaziji ok s tem, da imam akto? Grem namreč v 1. letnik in akto si želim že kako leto in pol, a je bila v OŠ prepovedana.

Ima kdo kakšne izkušnje s tem??

Hvala

Akta ni mapa za v gimnazijo, je mapa za na faks.

Hčerka je imela eno leto Akto na gimnaziji Kranj. Nihče ni kompliciral, je pa sama ugotovila, da moraš biti res res zorganiziran, da se na koncu res kaj znajdeš, predstavljaš liste nato doma v fascikle po predmetih itd… V glavnem, naslednje leto je bila spet na zvezkih.

Prfoksom pa je vseeno,v kaj si zapisuješ.

Mnmnmn17 – hvala

Prepovedana? Kako pa, morda s prvavilniki ali kar po domače, velja kar reče učitelj?

V večini tovrstnih “prepovedi” gre bolj kot ne za neko prepotentnost učiteljskih kadrov, ki je za izobraževalne ustanove skoraj da vsakdanja, vsaj nekatere (na udaru so predvsem osnovne šole). Zapomni si, glede teh zadev velja samo to kar izrecno piše v pravilnikih, internih aktih ustanove.

Tudi jaz bi akte na srednjih šolah prepovedal. Naj jih učenci hodijo gledat v muzeje, v šolah jim pa zares ni mesta, razen morda v učbenikih.

Ja seveda jo imaš lahko. Pri Akti je samo ta problem, da če nisi disciplinirana in redoljubna v nulo, boš imel v Akti kmalu anarhijo. Za vsak predmet sem imela liste označene z zaporednimi številkami. Imela sem tudi poseben fascikel, v katere sem jih potem, ko se jih je nabralo več, po predmetih lepo shranjevala.

Imela 3 leta v gimnaziji, 30 let nazaj. Najboljši sistem. Še zdaj imam shranjen ‘zvezek’ za zgodovino, ki sem ga sestavila po vseh letih.

Tudi na faksu se je dobro obnesla. Pa sem prvo leto spet poskusila z zvezki.

Priporočam!

To, da je pa v osnovnih šolah ne dovolijo, sem pa tudi že slišala. Se strinjam s tistim pred mano, da je to problem v učiteljih, ki se namesto poučevanja vtikujejo čisto v vsako stvar, ki se jih ne bi smela tikati.

Sorry, samo za to Akta urjanje stil moraš bit pa res malo “control freak-a”. Krda srednješolec/srednješolka že v 1 letniku tako picajzlasto ureja svtari hm kaj šele bo kasneje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close